reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Ja mam w Polsce świetnego ginekologa. Na każdej wizycie sprawdza szyjke, wszystko tłumaczy na spokojnie. Widać że lekarz z powołaniem.
przyjmuje prywatnie ale w porównaniu z innymi lekarzami to wcale dużo nie bierze.

Witajcie, dawno się nie odzywałam. Przerosła mnie ta sytuacja która się u mnie wydarzyła. Nie bardzo umiem sobie z tym poradzić, dlatego z nikim o tym nie rozmawiam. Niestety na ostatnim usg 13tc okazało się że żyje tylko jedno dziecko[emoji17][emoji17] Z drugim jest wszystko dobrze ale i tak się boję że stracę oboje[emoji24] Cała ta sytuacja jest bardzo trudna dla mnie. Niby jedno dziecko jest i żyje ale nie umiem nie myśleć że były bliźniaki [emoji21] Pewnie z czasem będę się lepiej czuła i nie bedzie to tak bolało...

Witajcie, dawno się nie odzywałam. Przerosła mnie ta sytuacja która się u mnie wydarzyła. Nie bardzo umiem sobie z tym poradzić, dlatego z nikim o tym nie rozmawiam. Niestety na ostatnim usg 13tc okazało się że żyje tylko jedno dziecko[emoji17][emoji17] Z drugim jest wszystko dobrze ale i tak się boję że stracę oboje[emoji24] Cała ta sytuacja jest bardzo trudna dla mnie. Niby jedno dziecko jest i żyje ale nie umiem nie myśleć że były bliźniaki [emoji21] Pewnie z czasem będę się lepiej czuła i nie bedzie to tak bolało...

Ojejku Ana współczuję ...

Cześć dziewczyny.
Ja już się wcześniej przedstawiałam ale się nie udzielam za bardzo, ponieważ ja ogólnie taka mało społeczną jestem i bardzo nieśmiała . Czytam Was wszystkie praktycznie od początku bo to jednak miło czytać doświadczenia innych kobiet.
Jako że to moje pierwsze dziecko to dużo przyswajam z tego co piszecie mimo, że się nie udzielam

W każdym razie dla przypomnienia : jestem Lidia, mieszkam w UK i mam 27 lat.

Wczoraj odbył się mój pierszy skan
Dla tych które się zdziwią że tak późno -
zdecydowaliśmy się zaufazaufać tutejszej służbie zdrowia jako, że nigdy nas nie zawiodła.
Miałam mnóstwo obaw ze względu na moją nadwagę bałam się że nic nie będzie widać, a tu takie zaskoczenie . Wszystko było tak wyraźne !
Ten skan to było takie magiczne przeżycie. Nie zdawałam sobie sprawy jakie to piękne widzieć swoje dziecko na ekranie jak się rusza i kręci w twoim ciele .
Mój partner prawie się popłakał a on jest twardziel.
Ogólnie wszystko poszło dobrze. Mój termin przesunął się z 12 Maja na 8 Maja. Moja Małpka wczoraj miała równo 14 tygodni.
Płeć oczywiście niewidama.

Tyle szczęścia.

Ana650 jeju. A jeszcze wczoraj myślałam co u Ciebie i twoich dziesiątek mialam pisac, ale przez sprawę Kari wyleciało mi to z glowy . Ale to smutne [emoji24] [emoji22] a ten dzidziuś tam w macicy zostanie już do porodu czy jak to wygląda?

Ana650 bardzo mi przykro;(

Mnie od wczoraj tak boli głowa ze za chwile zacznę chodzić po ścianach :( do tego nie spałam do 2 a pobudka po 5;) może nie usnę w pracy:)

Ciagle trzymamy kciuki za Kari...

Ana650 jeju. A jeszcze wczoraj myślałam co u Ciebie i twoich dziesiątek mialam pisac, ale przez sprawę Kari wyleciało mi to z glowy . Ale to smutne [emoji24] [emoji22] a ten dzidziuś tam w macicy zostanie już do porodu czy jak to wygląda?
Wiesz blizniaki tak mają że jak jest wczesna ciąża to po prostu zaczynają się wchłaniać. U mnie były dwujajowe więc po prostu się wchłonie nie zagrażając drugiemu. Ale i tak boje sie że mogą być jakieś komplikacje. Zwłaszcza że od paru dni bolal mnie brzuch.... Jutro jadę kupic detektor tętna bo chyba zwariuje przez ten miesiąc do wizyty.

reklama
Ana650 strasznie Ci współczuję. Bardzo trudna sytuacja bo z jednej strony radość z ciąży, a z drugiej strony żałoba która musisz przejść.... tule mocno :-*

Do góry