justjestem
Moderatorka
Ann jak u Ciebie wyglada test obciazenia glukoza?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@anieok lacze sie z Toba, ja od poniedzialku odliczam do 1.10 i juz jajo znosze. Jesli boli, odpoczywaj jesli masz taka mozliwosc ja dzis mialam dzien pelen stresow i nerwow i tez pobolewa mnie teraz brzuch, mam nadzieje, ze Kropkowi nie zaszkodza te przebojeW końcu się umówiłam na wizytę. Ale dopiero 8.10 moja cierpliwość będzie wystawiona na niezła próbę... Boli mnie dziś brzuch
Ja to chwilami mam wrazenie że moja macica rośnie skokowo bo co kilka dni właśnie mnie taki ból łapie. Póki nie ma żadnego plamienia nie martwie się na zapas.@anieok lacze sie z Toba, ja od poniedzialku odliczam do 1.10 i juz jajo znosze. Jesli boli, odpoczywaj jesli masz taka mozliwosc ja dzis mialam dzien pelen stresow i nerwow i tez pobolewa mnie teraz brzuch, mam nadzieje, ze Kropkowi nie zaszkodza te przeboje
I slusznie. Ja biore dodatkowo luteine, ale w tej ciazy to wlasciwie mnie nie boli macica, dzisiaj tylko pod wplywem stresow. Przy corce pamietam silne bole jak na miesiaczke przez pierwsze tygodnieJa to chwilami mam wrazenie że moja macica rośnie skokowo bo co kilka dni właśnie mnie taki ból łapie. Póki nie ma żadnego plamienia nie martwie się na zapas.
z tego co kojarzę to ten test trzeba zrobić na czczoJa to dziś zjadłam obiad i poczułam się jak w 20tc, jakieś chyba wzdęcia. Masakra. Aż się jeść odechciewa. Teraz popijam herbatkę na kolację [emoji28]
Anieok dopóki wszystko wydaje ci się prawidłowe nie stresuj się, ale jak coś się zaniepokoi jedź wcześniej i poproś o wizytę tyle. Ja bym tak zrobiła.
Justyna właśnie nie chce Ci namieszać już sama nawet nie pamiętam w którym to się robiło tygodniu ciąży. Ale pamiętam, że robił mi rano test tylko z 2 pomiarami o ile dobrze pamiętam chyba 50 obciążenie glukoza jakoś tak. I chyba można było zjeść śniadanie przed tym badaniem. Ale sama jestem teraz głupi a w tej kwestii bo właśnie mi źle to badanie wyszło. A ja nigdy nie miałam problemu z cukrzycą. Potem chciał mi zrobić obciążenie 75 takie z 3 pobraniami jak w Polsce więc sama zrobiłam bo akurat jechałam do Polski i ten drugi już idealnie wynik bo miałam. Teraz będę musiała się ginekologa dokładnie zapytać czy mam jeść śniadanie czy nie i jak szybko to wypic. Bo doatalam taki napoj w gabinecie, ale nie chce powrtorki z poprzedniej ciazy heh
no to czekamy razem bo ja mam dopiero 10.10W końcu się umówiłam na wizytę. Ale dopiero 8.10 moja cierpliwość będzie wystawiona na niezła próbę... Boli mnie dziś brzuch