reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Czesc Dziewczyny, czy moge do Was dolaczyc? Wyglada na to, ze bede mama po raz drugi [emoji4] w domu mam juz 3.5 letnia corke [emoji4] ten maluch prawdopodobnie urodzi sie pod koniec maja, mam strasznie dlugie cykle i na poniedzialkowym usg byl tylko malenki pecherzyk, 1.10 mam sie pokazac znowu u gina [emoji4] mimo ze przechodze to po raz drugi to strasznie sie denerwuje czy wszystko bedzie ok. Ta ciaze przechodze troszke inaczej, odczuwam jedynie lekka tkliwosc piersi, dostalam luteine ze wzgledu na male plamienia, ktore mialam (prawdopodobnie implantacyjne, ale lekarz wolal dmuchac na zimne) Postaram sie ponadrabiac watki i mam nadzieje, ze rozgoszcze sie tu na dluzej [emoji4]
Witaj :)
Czekam już do lekarza, i mam wyniki z wczoraj: Zobacz załącznik 900142
Może jednak lekarz zrobił mi to badanie zbyt szybko i niedokładnie? Bo jak dla mnie beta nie wskazuje wczesnej ciąży, ale ja się tam nie znam. Dam znać po wizycie [emoji4]
Beta bardzo ladna, na pewno nie jest to wczesna ciąża :)

No już jestem po, stwierdził ze to na serio wczesna ciąża - 4t, co mi się nie zgadza z tym ze 2t temu robiłam te testy. Chyba ze liczy to od zapłodnienia, to by pasowalo. Teraz szwagierka mowila ze miała tak samo w 6 tygodniu liczonym od miesiączki. No ale mówi ze na usg w środę było wszystko co powinno być - pęcherzyk ciążowy ładny i ciałko żółte też było. Dzisiaj mi nie robił, w poniedziałek zrobię kolejna betę i jeśli przyrost będzie za mały to wtedy mam przyjść od razu w środę a jeśli będzie wszystko w porządku to dopiero za dwa tygodnie już ze wszystkimi wynikami z krwi i moczu. Wtedy też będzie kolejne usg i powinno być widać już wszystko pieknie [emoji4] ogólnie chce podskoczyć do drugiej przychodni jeszcze dzisiaj i spróbuje się załapać na przyszły tydzień tez do innego lekarza, zobaczymy czy powie to samo. No i mam się nie stresować bo jak na razie wszystko jest super [emoji4]

Anieok a dlaczego chcesz podać późniejszą datę miesiączki? Na usg i tak będzie widać z pomiarów.
Ann bo u nas termin z miesiaczki jest terminem branym do porodu a nasi lekarze mają zwyczaj wysyłać 3 dni po terminie na wywołanie. Nawet jak na usg wyjdzie wczesniejszy termin to bedzie się trzymać tego co podam z miesiączki i kupie sobie dodatkowe dni w razie gdyby chciał mnie wysłać na szpital. Moja szwagierka położna też tak robiła.
No już jestem po, stwierdził ze to na serio wczesna ciąża - 4t, co mi się nie zgadza z tym ze 2t temu robiłam te testy. Chyba ze liczy to od zapłodnienia, to by pasowalo. Teraz szwagierka mowila ze miała tak samo w 6 tygodniu liczonym od miesiączki. No ale mówi ze na usg w środę było wszystko co powinno być - pęcherzyk ciążowy ładny i ciałko żółte też było. Dzisiaj mi nie robił, w poniedziałek zrobię kolejna betę i jeśli przyrost będzie za mały to wtedy mam przyjść od razu w środę a jeśli będzie wszystko w porządku to dopiero za dwa tygodnie już ze wszystkimi wynikami z krwi i moczu. Wtedy też będzie kolejne usg i powinno być widać już wszystko pieknie [emoji4] ogólnie chce podskoczyć do drugiej przychodni jeszcze dzisiaj i spróbuje się załapać na przyszły tydzień tez do innego lekarza, zobaczymy czy powie to samo. No i mam się nie stresować bo jak na razie wszystko jest super [emoji4]
Więc się nie stresuj, nie wyliczaj tylko czekaj cierpliwie.

reklama
Do góry