reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Wiesz.. ja jestem po 30stce i jestem po 2 poronieniach tez zawsze chcialam sie wyrobić przed ale niestety sie nie udało nie zawsze to jest zależne od nas
Nie chciałam nikogo urazić tym stwierdzeniem. Ale ja akurat nie mialam problemów z pierwsza ciąża. I tak mi się jakoś w głowie ułożyło. Potem nastąpiły poronienia, ale też nigdy nie miałam problemu z zajściem w ciążę. Możliwe, że jakbym się starała długo o pierwsze dziecko taka myśl nie przyszła by mi do głowy, jednak było inaczej. Nie oceniam tego, że ktoś ma dzieci po 30 przecież to nie moja sprawa. Ja nie chce świadomie, ale co przyniesie przyszłość nie wiem.

Ja bym tak szybko nie udzwignela tematu poronienia. U mnie ciaza nie przychodzi tak latwo, ze raz wystarczy i juz dwie kreski, a same starania sa dla mnie ogromnym ciezarem psychicznym.

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny, czy moge do Was dolaczyc? Wyglada na to, ze bede mama po raz drugi [emoji4] w domu mam juz 3.5 letnia corke [emoji4] ten maluch prawdopodobnie urodzi sie pod koniec maja, mam strasznie dlugie cykle i na poniedzialkowym usg byl tylko malenki pecherzyk, 1.10 mam sie pokazac znowu u gina [emoji4] mimo ze przechodze to po raz drugi to strasznie sie denerwuje czy wszystko bedzie ok. Ta ciaze przechodze troszke inaczej, odczuwam jedynie lekka tkliwosc piersi, dostalam luteine ze wzgledu na male plamienia, ktore mialam (prawdopodobnie implantacyjne, ale lekarz wolal dmuchac na zimne) Postaram sie ponadrabiac watki i mam nadzieje, ze rozgoszcze sie tu na dluzej [emoji4]

Czekam już do lekarza, i mam wyniki z wczoraj:
IMG_7607.JPG

Może jednak lekarz zrobił mi to badanie zbyt szybko i niedokładnie? Bo jak dla mnie beta nie wskazuje wczesnej ciąży, ale ja się tam nie znam. Dam znać po wizycie [emoji4]

Załączniki

• IMG_7607.JPG
    IMG_7607.JPG
    645,4 KB · Wyświetleń: 315
@Nikooś beta piękna, TSH do zbicia ;-)

Ja jestem znowu z tych wiatropylnych. Więc i tak źle i tak niedobrze ;-)

Co do pierwszej ciąży to ona rządzi się swoimi prawami. Jest taka wyjątkowa. Z dzieckiem w domu jest inaczej ;-)

Mnie też męczy senność co przy wstawaniu w nocy nie pomaga ;-) jedzenie też makabra bo tak mnie ciągnie do niezdrowego. Wczoraj laysy to zasysalam A nie jadłam ;-)

reklama
Czekam już do lekarza, i mam wyniki z wczoraj: Zobacz załącznik 900142
Może jednak lekarz zrobił mi to badanie zbyt szybko i niedokładnie? Bo jak dla mnie beta nie wskazuje wczesnej ciąży, ale ja się tam nie znam. Dam znać po wizycie [emoji4]
Kciuki zaciśnięte. Daj znać po wizycie.

Mi się udało do gina dodzwonić, co prawda prowadził więc nie umówił mnie ale powiedział żepo 4.10 ma wolne terminy i mam dzwonić wieczorem wiec bede 8-9 tydzien. Chociaz planuje podac pozniejsza date ostatniej miesiaczki tak z 5 dni.

Do góry