reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Anieok to wizytujemy razem 8/10 [emoji4]

Ann ja nie wiem jak jest u mnie ale strasznie sie boje tego badania. W pierwszej ciazy przez 3 dni mialam taka migrene i drgawki po tej glukozie, ze nie moglam z lozka wstac, a teraz dodatkowo od 2 lat nie jem cukru w ogole. Strasznie sie boje, ze bedzie to samo a mam Marcela i nie moge sie teraz polozyc...

reklama
Dziewczyny wlasnie poleciało mi trochę krwi... Mam jednak nadzieję, ze to nie jest to najgorsze. Niestety to taki kraj, ze powiedzą mi, ze mam czekac. Tak bylo za ostatnim razem. Zadnych boli macicy nie czuje i mam mdlosci ciążowe. Mam w domu luteine i chyba wezme na wszelki wypadek..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wlasnie poleciało mi trochę krwi... Mam jednak nadzieję, ze to nie jest to najgorsze. Niestety to taki kraj, ze powiedzą mi, ze mam czekac. Tak bylo za ostatnim razie. Zadnych boli macicy nie czuje i mam mdlosci ciążowe. Mam w domu luteine i chyba wezme na wszelki wypadek..
No akurat to pewnie kazdy lekarz piwie... trzeba czekac ale krew nie zawsze musi oznaczac jedno, ja plamilam w zeszlym tyg bo sie okazalo ze mam cyste na lewym jajniku. Obserwuj swoje cialo jakby plamienie sie zwiekszylo czy bolal cie brzuch albo krzyż to wtedy inaczej. A dla pewnosci nie mogłabyś teraz na jakas izbe przyjec pojechac? Czy tam gdzue mieszkasz raczej nic nie zrobia?

No akurat to pewnie kazdy lekarz piwie... trzeba czekac ale krew nie zawsze musi oznaczac jedno, ja plamilam w zeszlym tyg bo sie okazalo ze mam cyste na lewym jajniku. Obserwuj swoje cialo jakby plamienie sie zwiekszylo czy bolal cie brzuch albo krzyż to wtedy inaczej. A dla pewnosci nie mogłabyś teraz na jakas izbe przyjec pojechac? Czy tam gdzue mieszkasz raczej nic nie zrobia?
Na IP u mnie w miescie nie robią USG. A do szpitala 80 km... Takze nie pozostaje nic tylko czekac.

Ostatnia edycja:
Na IP u mnie w miescie nie robią USG. A do szpitala 80 km... Takze nie pozostaje nic tylko czekac.
Zola, postaraj sie byc dobrej mysli, krwawienie sie zatrzymalo, tak? Postaraj sie odpoczywac. Czytalam, ze mieszkasz za granica, moze udaloby Ci sie znalezc polskiego gina niedaleko miejsca zamieszkania?

Zola, postaraj sie byc dobrej mysli, krwawienie sie zatrzymalo, tak? Postaraj sie odpoczywac. Czytalam, ze mieszkasz za granica, moze udaloby Ci sie znalezc polskiego gina niedaleko miejsca zamieszkania?
Przez noc nic nie polecialo i na kibelku tez nic. Tragicznie mi się dzisiaj spało, zawsze tak mam jak się czyms przejmuję. Mam nadzieję że to byla jednrazowa akcja, ale będę obserwować. Dziś mam znowu poranne mdłości.
Ginekolog jest jeden na cale miasto więc na polskiego nie ma szans. Ale moja lekarka jest Polką, jednak dopiero w poniedziałek przyjmuje.

Przez noc nic nie polecialo i na kibelku tez nic. Tragicznie mi się dzisiaj spało, zawsze tak mam jak się czyms przejmuję. Mam nadzieję że to byla jednrazowa akcja, ale będę obserwować. Dziś mam znowu poranne mdłości.
Ginekolog jest jeden na cale miasto więc na polskiego nie ma szans. Ale moja lekarka jest Polką, jednak dopiero w poniedziałek przyjmuje.
Trzymam kiuki, jak krwawienie ustalo i nie boli Cie brzuch to naprawde nie musi oznaczac nic zlego, ale rozumiem, ze nie mozesz przestac o tym myslec. Oszczedzaj sie i postaraj jakos zrelaksowac by wytrzymac do poniedzialku

reklama
Hej dziewczyny. Robiłam wczoraj obciążenie glukozą bo mi wyszedł cukier w górnej granicy normy no i niestety lekka kiszka, bo spada za wolno. Coś jest nie tak, muszę się przejść do diabetologa... A badanie wyglądało tak: na czczo pobranie krwi, potem 75g glukozy rozpuszczone w wodzie wypiłam na raz (ale była całkiem znośna, dostałam cytrynową wersję) i potem pobranie po godzinie i dwóch godzinach.
Poza tym nadal brak większych objawów, czasem mi się w głowie lekko zakręci, piersi większe no i usnę w każdym miejscu i pozycji [emoji23][emoji23]

Do góry