reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Sandra, no ja od 7 wymiotuje i za bardzo nie moge jesc, konca objawow nie widac a tobie zazdroszcze ich brak. Zaobserwowalam cie na ig [emoji4]

Roki no ja mam raz na koniec kwietnia raz na poczatek maja [emoji16]

Sonia prawda, nasze przeplywy sa dluzsze i rzadsze. Serduszko maluszka to takie stukanie dosłownie, a przeplywy sa krotkie i szybkie [emoji4]

Wczoraj trafilam na wpis na ig dziewczyny w 15 tc, ktora napisala ze czuje ruchy. Ale to chyba niemozliwe?

reklama
Ja mialam jechac dzis na krzywa cukrowa i w nocy dalam taki popis kaszlu ze myslalam ze pluca wypluje... Masakra:-( az zaczal mnie juz brzuch od kaszlu bolec i cala noc glowa.. jakies domowe sposoby na kaszel BEZ cukru? Moja herbatka sie nie spisuje...

Ja kaszle od tyg, tez mnie caly brzuch boli i konca nie widac [emoji19]

@gooskaw powiem ci, ze ja zrobilam syrop z cebuli i uleczyl mnie ze wszystkich dolegliwosci
Wiem ze jest dobry ale cukru mi nie wolno a nie znam przepisu na ten syrop w innej postaci niz z cukrem albo miodem (zakazane dla mnie slodzidla)
Ja kaszle od tyg, tez mnie caly brzuch boli i konca nie widac [emoji19]
Pocieszenie... konca nie widac? Heheh kiedys sie skonczy:-) szkoda tylko ze przez to ciagle kaszlanie brzuch boli:/ mi dodatkowo bolkuje badanie ktore muuusze miec zrobione do srody. No nic moze po weekendzie bedzie latwiej. A stosujesz cos?

@justjestem jak dziewczyna jest szczupła, to może już czuć bąbelki przy ruchach dziecka ;) do tego jeśli łożysko ma na tylniej ścianie a nie na przedniej to też szybciej poczuje ruchy :) a co do terminu to ja rozumiem 2-3 dni różnicy bo zależy jak się maluch ułoży. Ale 10??!! To był dla mnie szok ;)

Wiem ze jest dobry ale cukru mi nie wolno a nie znam przepisu na ten syrop w innej postaci niz z cukrem albo miodem (zakazane dla mnie slodzidla)

Pocieszenie... konca nie widac? Heheh kiedys sie skonczy:-) szkoda tylko ze przez to ciagle kaszlanie brzuch boli:/ mi dodatkowo bolkuje badanie ktore muuusze miec zrobione do srody. No nic moze po weekendzie bedzie latwiej. A stosujesz cos?

Jakbym mogla to bym stosowala [emoji23] ale wszystko mi wychodzi ta sama droga co przyjelam, a branie czegos co drugi dzien nie ma sensu. Pije herbate z cytryna tylko [emoji53]

Ja w pierwszej poczułam w 16tc A w drugiej w 14tc ale moje dzieciaczki prawie za każdym razem na usg wychodzą o ponad tydzień do dwóch do przodu więc może to też dlatego ale w drugiej to widoczne one były jak patrzyłam na brzuch i to samo jak rękę przylozylam też było czuć pod ręką ale wtedy się bardzo zdziwiłam że tak szybko

reklama
Ja jesli doczekam tego pieknego momentu i nie bede miala lozyska na przedniej scianie to na pewno znow bardzo szybko, jestem chudsza teraz o kilka kilo niz z drugim synem a to tez ma duze znaczenie. Tak naprawde kobiety czesto czuja wczesnie ruchy ale nie wiedza ze to to, nie zwracaja uwagi albo myla z przelewaniem sie w brzuchu. A tp takie uczucie laskotania na poczatku jest, jakby plywanie rybki w brzuchu a kopniaki kilka tyg pozniej dopiero

Do góry