reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2019

reklama
@kari21 marudz nam marudz. Przechodzimy przez to wszystkie razem i wzloty i upadki. Powiem Ci ze ja tez nie umiem cieszyc sie a wrecz nie dopuszczam jeszcze w 100%mysli o tym ze ten maly czlowiek ksztaltuje sie we mnie. Moim takim chyba bezpiecznym terminem jaki wyznaczyl mi lekarz i ja sobie jest prenetralne badanie i skonczony 12 tydz. Ale wiadomo ze wszystko w kazdym czasie moze sie zdarzyc. Pewne bedzie wszystko jak w maju po kolei bedziemy sie cieszyc:-) Takze poki co wszystkie trzymamy kciuki.

Zazdroszcze tym nieswiadomym mamom ktorych to jest 1 ciaza bez wczesniejszej przeszlosci. One tak szczerze sie z tego stanu ciesza.

Ja tez zazdroszcze tym ktore maja bezstresowa ciaze. Taka mialam z 1 synem pomimo jednego wczesniejszego poronienia, jakos wogole nie myslalam ze znow mnie to moze spotkac i cieszylam sie z kazdego dnia. Potem z 2 synem juz sie balam, ze znow dziecko urodzi sie chore albo ze znow na 12 tyg usg bedzie obumarla ciaza bo w uk pierwsze usg mialam w 12 tyg. A potem kolejne 5 strat i teraz to juz jestem panikara i pesymistka level hard, ale sama sie sobie nie dziwie, za kazdym razem, co ciaza slyszalam "nooo teraz na pewno bedzie dobrze" i zaczynalam w to wierzyc no bo ile razy mozna, w koncu urodzilam juz dzieci i wiedzialam ze przeciez moge, to sie okazywalo ze znow cos nie tak.

Justjestem to byla masakra, w 13 tyg usg i wszystko pieknie, w normie. Bylam pewna ze dziecko jest zdrowe ale tu sie robi krew razem z usg, wiec po usg pobrali krew i 3 dni pozniej juz wydzwaniali jak szaleni ze szpitala ze bardzo wysokie ryzyko i umowili mnie na amnio. Dzien przed badaniem mala odeszla :(

Sonia ale że mnie gamoń. Miałaś rację. Dzidziuś był na środku i serce jego biło szybciej i mocniej. Ale wtopa.

Just myślę że możliwe czuć ruchy w 15tc. Zależy gdzie ma się łożysko i która to ciąża no i pewnie waga też ma znaczenie. Ale ja w drugiej ciąży czułam dużo szybciej i pewnie też w okolicy 15tygodnia.

Ja mialam jechac dzis na krzywa cukrowa i w nocy dalam taki popis kaszlu ze myslalam ze pluca wypluje... Masakra:-( az zaczal mnie juz brzuch od kaszlu bolec i cala noc glowa.. jakies domowe sposoby na kaszel BEZ cukru? Moja herbatka sie nie spisuje...
Syrop z gotowanej marchewki imbiru z łyżeczką miodu sobie zrob

Ja Wam powiem, ze moja kolezanka robila test papa, wyszlo jej wieksze prawdopodobienstwo , ze dziecko bedzie chore, cala ciaze sie zamartwiala,stresowala a wszystko bylo dobrze..Nie wiem czy warto badać to prawdopodobieństwo.

Patula zalezy jakie prawdopodobienstwo. Bo dla mnie np 1:100 czy 1:200 a 1:5 jak mialam.ja to jest znaczna roznica. Juz to 1:200 bedzie traktowane jako wysokie ryzyko a jednak w moim odniesieniu wcale az takie nie jest w porownaniu do tego co ja mialam. Ponad to, nawet jak wynik jest z podwyzszonym ryzykiem to mozna zrobic dalsze badania, dowiedziec sie czy dziecko jest chore lub zostawic to tak jak jest. A co za roznica czy wiemy z pappa czy jest wyzsze ryzyko czy nie, nigdy do konca nie ma pewnosci ze dziecko urodzi sie zdrowe, wiec nawet jak sie badania nie zrobi w tyle glowy zawsze pozostaje znak zapytania. Ja tam wole mimo wszystko wiedziec, byc przygotowana w razie co, tym bardziej ze takie dzieci maja naprawde czesto wlasnie chore serca itp.

reklama
Kari, bardzo ci współczuje tego wszystkiego co przeszłaś. Ja straciłam tylko jedno maleństwo przez tripolodię i tez jestem w stresie, że to znów się zdarzy a jak nie to może coś innego. A gdyby twojej malutkiej nie zatrzymałoby się serce zdecydowałbyś się urodzić? Może warto byłoby zbadać ciebie tez pod katem genów?

Ann, hehe tak myslalam jak napisałaś, że zawsze po lewej znajdujesz [emoji12] No to teraz dopiero usłyszałaś swoje maleństwo.
Dzwonili ze szpitala i w środę rano mam usg i odrazu wyniki testu PAPPA także jestem podekscytowana. Mam nadzieje, ze uda się już zobaczyć płeć.

Patula, jeśli wyjdzie duże prawdopodobieństwo wtedy proponowana jest amniopunkcja i wtedy ma się pewność.

Ostatnia edycja:
Do góry