reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Sandra, no ja od 7 wymiotuje i za bardzo nie moge jesc, konca objawow nie widac a tobie zazdroszcze ich brak. Zaobserwowalam cie na ig [emoji4]

Roki no ja mam raz na koniec kwietnia raz na poczatek maja [emoji16]

Sonia prawda, nasze przeplywy sa dluzsze i rzadsze. Serduszko maluszka to takie stukanie dosłownie, a przeplywy sa krotkie i szybkie [emoji4]

Wczoraj trafilam na wpis na ig dziewczyny w 15 tc, ktora napisala ze czuje ruchy. Ale to chyba niemozliwe?

reklama
Ja mialam jechac dzis na krzywa cukrowa i w nocy dalam taki popis kaszlu ze myslalam ze pluca wypluje... Masakra:-( az zaczal mnie juz brzuch od kaszlu bolec i cala noc glowa.. jakies domowe sposoby na kaszel BEZ cukru? Moja herbatka sie nie spisuje...

Ja kaszle od tyg, tez mnie caly brzuch boli i konca nie widac [emoji19]

@gooskaw powiem ci, ze ja zrobilam syrop z cebuli i uleczyl mnie ze wszystkich dolegliwosci
Wiem ze jest dobry ale cukru mi nie wolno a nie znam przepisu na ten syrop w innej postaci niz z cukrem albo miodem (zakazane dla mnie slodzidla)
Ja kaszle od tyg, tez mnie caly brzuch boli i konca nie widac [emoji19]
Pocieszenie... konca nie widac? Heheh kiedys sie skonczy:-) szkoda tylko ze przez to ciagle kaszlanie brzuch boli:/ mi dodatkowo bolkuje badanie ktore muuusze miec zrobione do srody. No nic moze po weekendzie bedzie latwiej. A stosujesz cos?

@justjestem jak dziewczyna jest szczupła, to może już czuć bąbelki przy ruchach dziecka ;) do tego jeśli łożysko ma na tylniej ścianie a nie na przedniej to też szybciej poczuje ruchy :) a co do terminu to ja rozumiem 2-3 dni różnicy bo zależy jak się maluch ułoży. Ale 10??!! To był dla mnie szok ;)

Wiem ze jest dobry ale cukru mi nie wolno a nie znam przepisu na ten syrop w innej postaci niz z cukrem albo miodem (zakazane dla mnie slodzidla)

Pocieszenie... konca nie widac? Heheh kiedys sie skonczy:-) szkoda tylko ze przez to ciagle kaszlanie brzuch boli:/ mi dodatkowo bolkuje badanie ktore muuusze miec zrobione do srody. No nic moze po weekendzie bedzie latwiej. A stosujesz cos?

Jakbym mogla to bym stosowala [emoji23] ale wszystko mi wychodzi ta sama droga co przyjelam, a branie czegos co drugi dzien nie ma sensu. Pije herbate z cytryna tylko [emoji53]

Ja w pierwszej poczułam w 16tc A w drugiej w 14tc ale moje dzieciaczki prawie za każdym razem na usg wychodzą o ponad tydzień do dwóch do przodu więc może to też dlatego ale w drugiej to widoczne one były jak patrzyłam na brzuch i to samo jak rękę przylozylam też było czuć pod ręką ale wtedy się bardzo zdziwiłam że tak szybko

reklama
Ja jesli doczekam tego pieknego momentu i nie bede miala lozyska na przedniej scianie to na pewno znow bardzo szybko, jestem chudsza teraz o kilka kilo niz z drugim synem a to tez ma duze znaczenie. Tak naprawde kobiety czesto czuja wczesnie ruchy ale nie wiedza ze to to, nie zwracaja uwagi albo myla z przelewaniem sie w brzuchu. A tp takie uczucie laskotania na poczatku jest, jakby plywanie rybki w brzuchu a kopniaki kilka tyg pozniej dopiero

Do góry