a ja mam pytanie do mam ktore maja juz maluszki jak to jest z ta aktywnoscia dziecka w brzuchu i po porodzie? ze np jak teraz dziecko szaleje w ciazy to po porodzie tez tak ma? interesuje mnie to poniewaz niby teraz w tym okresie dziecko przesypia ok20hna dobre.. no wlasnie ale moj maly to spi naprawde nie wiele i na pewno nie jest to 20h bo czuje bo prawie co chwile w dzien i w nocy jak sie przekrecam to tez mi daje o sobie znac i tak sie zastanawiam aby to sie nie przelozylo na pozniej
reklama
a ja mam pytanie do mam ktore maja juz maluszki jak to jest z ta aktywnoscia dziecka w brzuchu i po porodzie? ze np jak teraz dziecko szaleje w ciazy to po porodzie tez tak ma? interesuje mnie to poniewaz niby teraz w tym okresie dziecko przesypia ok20hna dobre.. no wlasnie ale moj maly to spi naprawde nie wiele i na pewno nie jest to 20h bo czuje bo prawie co chwile w dzien i w nocy jak sie przekrecam to tez mi daje o sobie znac i tak sie zastanawiam aby to sie nie przelozylo na pozniej
Slyszalam opinie że to się przekłada na życie po porodzie moja tez strasznie szaleje w nocy i juz czytałam z przerażeniem o tym. Może któraś z Mamusiek może coś powiedzieć na ten temat?
enter
Fanka BB :)
Wiecie co,jeżeli chodzi o godziny buszowania to u mnie nie mialo to przełożenia po porodzie. Dzieci w brzuchach dawały czadu głównie poznym wieczorem,a po narodzinach po kąpieli spokojnie zasypialy. Natomiast biorąc pod uwagę temperament to w pełni u nas się zgadza.....delikatne kopniaki=spokojne dziecko, ostre kopniaki= bardzo aktywne dziecko
julia2s
Ja póki co mam jedno na świecie i w brzuchu był bardzo spokojny i po porodzie tak samo aż do dzisiaj. Teraz za to chyba mam małego buntownika w brzuchu bo cały czas buszuje i dzień i noc. Mam nadzieję, że to bzdury i zabobony w które nie wierzę ;-)
klaudia81.81
Moj w brzuchu byl spokojny i duzo spal i po porodzie tak mu zostalo
EwciaZ
U mnie też nie miała przekładu aktywność dziecka w brzuchu, a po porodzie. Dziecko w brzuchu uspokaja się przede wszystkim jak się chodzi, a po porodzie to głównie pierś działa uspokajająco. Poza tym takie maluchy mają krótkie sekwencje snu i aktywności, więc to się bardzo szybko zmienia.
kornelia1802
U mnie w brzuchu narazie siedzi spokojnie, ale nie wiadomo, co będzie do końca
Angi - ja miałam wyniki po kilku godzinach dzisiaj prawie wszystko ok, trochę hemoglobina poniżej normy mi spadła... 11,9 a norma 12 więc narazie może się uda samymi witaminami i jedzeniem nadrobić
Angi - ja miałam wyniki po kilku godzinach dzisiaj prawie wszystko ok, trochę hemoglobina poniżej normy mi spadła... 11,9 a norma 12 więc narazie może się uda samymi witaminami i jedzeniem nadrobić
Cześć, podczytuję Was od jakiegoś czasu bo też jestem w ciąży i termin mam na lipiec, ale narazie jeszcze nie mialam okazji nic pisac.
Jeśli chodzi o Twój wynik martyska1223 to S. saprophyticus to gronkowiec, który może być faktycznie przyczyną zakażeń układu moczowego, szczegolnie u mlodych kobiet. Powoduje najczęściej zapalenia pecherza moczowego. Z tego co widzę to wzrost jest dość obfity. Co do leczenia to wszystko zalezy od tego jakie masz objawy i wyniki badania ogólnego moczu. Najważniejsze ze ten gronkowiec jest wrażliwy na metycylinę, ale ogolnie tez na wszystkie antybiotyki oznaczone w wynikiu wiec nie powinno byc problemu z leczeniem. Chodzisz na basen? bo tam mozna zlapac tego gronka i szczegolnie lubi warunki z mala dostępnością tlenu (powietrza). Najlepiej pytac lekarza co z tym robicie, ale mysle ze bez nerwow, napewno bedzie dobrze. Pozdrawiam
Jeśli chodzi o Twój wynik martyska1223 to S. saprophyticus to gronkowiec, który może być faktycznie przyczyną zakażeń układu moczowego, szczegolnie u mlodych kobiet. Powoduje najczęściej zapalenia pecherza moczowego. Z tego co widzę to wzrost jest dość obfity. Co do leczenia to wszystko zalezy od tego jakie masz objawy i wyniki badania ogólnego moczu. Najważniejsze ze ten gronkowiec jest wrażliwy na metycylinę, ale ogolnie tez na wszystkie antybiotyki oznaczone w wynikiu wiec nie powinno byc problemu z leczeniem. Chodzisz na basen? bo tam mozna zlapac tego gronka i szczegolnie lubi warunki z mala dostępnością tlenu (powietrza). Najlepiej pytac lekarza co z tym robicie, ale mysle ze bez nerwow, napewno bedzie dobrze. Pozdrawiam
angi-wawa1988
A1990 można zauważyć kilka podobieństw np jak wstajesz rano. Mojego Ł. sisa wstawała do 8 mc o 5 i jechała do wawy do pracy. Jasiek do dziś wstaje o 5 rano ale śpi jej w ciągu dnia po 3-4 h. Ja wstawałam ok 7 śniadanko, wyprawka męża i z powrotem lulu Oliwia wstawała bardzo długo o 7-7:30. Ja miałam z Oliwą totalnie bezstresową ciąże Oliwia była grzecznym nie płaczącym maluszkiem a moja znajoma z forum gdzie córkę ma z tego samego dnia 2h później urodzoną sama zauważyła że była nerwowa w ciąży i jej córcia to też nerwusek był.
Martyska powiem ci szczerze że nie mam pojęcia o co chodzi
Jestem załamana. Dostałam wyniki dopiero je na mailu sprawdziłam Mam białko w moczu norma do 10 ja mam 21, puchną mi ręce rano boje się gestozy Morfologia tez do bani kwinki białe norma do 10 ja mam 10,6, neurocyty norma do 70 ja mam 75,1, hematokryty 33,5 któraś coś może powiedzieć na ten temat? Mój gin nie odbiera, napisałam mu smsa cisza ehh w pon wizyta :/
Martyska powiem ci szczerze że nie mam pojęcia o co chodzi
Jestem załamana. Dostałam wyniki dopiero je na mailu sprawdziłam Mam białko w moczu norma do 10 ja mam 21, puchną mi ręce rano boje się gestozy Morfologia tez do bani kwinki białe norma do 10 ja mam 10,6, neurocyty norma do 70 ja mam 75,1, hematokryty 33,5 któraś coś może powiedzieć na ten temat? Mój gin nie odbiera, napisałam mu smsa cisza ehh w pon wizyta :/
reklama
ewczis76
Wlasnie byl obchod ...wszystko dobrze ...i powiedzieli ze nie wypiszcza szybko bo to krwawienie bylo...A zreszto mi jeszcze lekow Nie odstawia tak mi powiedzieli