reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

a ja mam pytanie do mam ktore maja juz maluszki:) jak to jest z ta aktywnoscia dziecka w brzuchu i po porodzie? ze np jak teraz dziecko szaleje w ciazy to po porodzie tez tak ma?:p interesuje mnie to poniewaz niby teraz w tym okresie dziecko przesypia ok20hna dobre.. no wlasnie ale moj maly to spi naprawde nie wiele i na pewno nie jest to 20h bo czuje bo prawie co chwile w dzien i w nocy jak sie przekrecam to tez mi daje o sobie znac:D i tak sie zastanawiam aby to sie nie przelozylo na pozniej:p

reklama
a ja mam pytanie do mam ktore maja juz maluszki:) jak to jest z ta aktywnoscia dziecka w brzuchu i po porodzie? ze np jak teraz dziecko szaleje w ciazy to po porodzie tez tak ma?:p interesuje mnie to poniewaz niby teraz w tym okresie dziecko przesypia ok20hna dobre.. no wlasnie ale moj maly to spi naprawde nie wiele i na pewno nie jest to 20h bo czuje bo prawie co chwile w dzien i w nocy jak sie przekrecam to tez mi daje o sobie znac:D i tak sie zastanawiam aby to sie nie przelozylo na pozniej:p

Slyszalam opinie że to się przekłada na życie po porodzie :) moja tez strasznie szaleje w nocy i juz czytałam z przerażeniem o tym. Może któraś z Mamusiek może coś powiedzieć na ten temat? :)

Wiecie co,jeżeli chodzi o godziny buszowania to u mnie nie mialo to przełożenia po porodzie. Dzieci w brzuchach dawały czadu głównie poznym wieczorem,a po narodzinach po kąpieli spokojnie zasypialy. Natomiast biorąc pod uwagę temperament to w pełni u nas się zgadza.....delikatne kopniaki=spokojne dziecko, ostre kopniaki= bardzo aktywne dziecko

Ja póki co mam jedno na świecie i w brzuchu był bardzo spokojny i po porodzie tak samo aż do dzisiaj. Teraz za to chyba mam małego buntownika w brzuchu bo cały czas buszuje i dzień i noc. Mam nadzieję, że to bzdury i zabobony w które nie wierzę ;-)

U mnie też nie miała przekładu aktywność dziecka w brzuchu, a po porodzie. Dziecko w brzuchu uspokaja się przede wszystkim jak się chodzi, a po porodzie to głównie pierś działa uspokajająco. Poza tym takie maluchy mają krótkie sekwencje snu i aktywności, więc to się bardzo szybko zmienia.

U mnie w brzuchu narazie siedzi spokojnie, ale nie wiadomo, co będzie do końca :p

Angi - ja miałam wyniki po kilku godzinach dzisiaj :) prawie wszystko ok, trochę hemoglobina poniżej normy mi spadła... 11,9 a norma 12 więc narazie może się uda samymi witaminami i jedzeniem nadrobić :)

Cześć, podczytuję Was od jakiegoś czasu bo też jestem w ciąży i termin mam na lipiec, ale narazie jeszcze nie mialam okazji nic pisac.

Jeśli chodzi o Twój wynik martyska1223 to S. saprophyticus to gronkowiec, który może być faktycznie przyczyną zakażeń układu moczowego, szczegolnie u mlodych kobiet. Powoduje najczęściej zapalenia pecherza moczowego. Z tego co widzę to wzrost jest dość obfity. Co do leczenia to wszystko zalezy od tego jakie masz objawy i wyniki badania ogólnego moczu. Najważniejsze ze ten gronkowiec jest wrażliwy na metycylinę, ale ogolnie tez na wszystkie antybiotyki oznaczone w wynikiu wiec nie powinno byc problemu z leczeniem. Chodzisz na basen? bo tam mozna zlapac tego gronka i szczegolnie lubi warunki z mala dostępnością tlenu (powietrza). Najlepiej pytac lekarza co z tym robicie, ale mysle ze bez nerwow, napewno bedzie dobrze. Pozdrawiam

A1990 można zauważyć kilka podobieństw np jak wstajesz rano. Mojego Ł. sisa wstawała do 8 mc o 5 i jechała do wawy do pracy. Jasiek do dziś wstaje o 5 rano ale śpi jej w ciągu dnia po 3-4 h. Ja wstawałam ok 7 śniadanko, wyprawka męża i z powrotem lulu Oliwia wstawała bardzo długo o 7-7:30. Ja miałam z Oliwą totalnie bezstresową ciąże Oliwia była grzecznym nie płaczącym maluszkiem a moja znajoma z forum gdzie córkę ma z tego samego dnia 2h później urodzoną sama zauważyła że była nerwowa w ciąży i jej córcia to też nerwusek był.

Martyska powiem ci szczerze że nie mam pojęcia o co chodzi

Jestem załamana. Dostałam wyniki dopiero je na mailu sprawdziłam Mam białko w moczu norma do 10 ja mam 21, puchną mi ręce rano :( boje się gestozy :( Morfologia tez do bani kwinki białe norma do 10 ja mam 10,6, neurocyty norma do 70 ja mam 75,1, hematokryty 33,5 :( któraś coś może powiedzieć na ten temat? :( Mój gin nie odbiera, napisałam mu smsa cisza :( ehh w pon wizyta :/

reklama
Wlasnie byl obchod ...wszystko dobrze ...i powiedzieli ze nie wypiszcza szybko bo to krwawienie bylo...A zreszto mi jeszcze lekow Nie odstawia tak mi powiedzieli

Do góry