reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Nie. Mam jeszcze córkę - w listopadzie skończy 5 lat. I jestem w ciazy😅🙈 nasz Julek ma mamoze jak jestem w pobliżu, robi się niegrzeczny i próbuje postawić na swoim wymuszać płaczem wiec tez ma bunt. A ty, to twoje 1 dziecko czy masz jeszcze?
Nie, Jeszcze mam 9 miesięcznego drugiego syna na pokładzie i ogólnie jest hardcore xD a to na kiedy masz termin porodu ?

reklama
U mnie córka z 13 lipca. Plus 5 miesięczne bliźniaczki. Na szczęście córka jest tatusia to jakoś wyrabiam ze swoją gromadką. Chodzą może wasze maluchy do żłobka? Bo my zaczynamy od września i ciagle sie zastanawiam czy to dobry pomysł.
Ja napiszę tak. My rok temu zjechaliśmy z Holandii do Polski i tam w Holandii starsza córka chodziła do takiego przedszkola w formie zabawy. Dużo jej to dało, bo przestała się wstydzić, bawiła się z dziecmi. Chcialam żeby kontynuowała szkole w Polsce,ale nie dostała się do szkoły w zeszłym roku szkolnym. Idzie teraz od września do 5 latków. A lipcowy pojdzie za rok, jak będzie miał już 3 latka. Nie planowałam go dawać do żłobka, bo nie sądziłam że zajdę w kolejna ciążę tak szybko 😅 Więc damy radę jeszcze ten rok. Ale gdybym mogla- tak, posłałabym go do żłobka mimo,ze pierwsze tygodnie nie należałyby do najłatwiejszych

Nie, Jeszcze mam 9 miesięcznego drugiego syna na pokładzie i ogólnie jest hardcore xD a to na kiedy masz termin porodu ?
Wierzę.. a przynajmniej sobie probuje wyobrazic.. Mam na 13 grudnia, wtedy Julek będzie miał 2lata i 5 miesięcy i mam cicha nadzieję,że poprawi sie w zachowaniu 🙈 Z jakiego rejonu jesteś?

U mnie córka z 13 lipca. Plus 5 miesięczne bliźniaczki. Na szczęście córka jest tatusia to jakoś wyrabiam ze swoją gromadką. Chodzą może wasze maluchy do żłobka? Bo my zaczynamy od września i ciagle sie zastanawiam czy to dobry pomysł.
U nas syn z 15.07.22 a drugi 9 miesięczny z 19.09.23
To musi być wam ciężko ;) ja z 2 hardcore a co dopiero bliźniaki dodatkowo 😍

U nas syn z 15.07.22 a drugi 9 miesięczny z 19.09.23
To musi być wam ciężko ;) ja z 2 hardcore a co dopiero bliźniaki dodatkowo 😍
No czasami jest mega cieżko, np jak były przeziębione. A czasami całkiem spoko jest. Mam pytanie ile wasze 2 latki mówią? Moja ma troche opóźniony rozwój mowy, no ale pracujemy nad tym. I troche liczę, że ten żłobek jej pomoże.

No czasami jest mega cieżko, np jak były przeziębione. A czasami całkiem spoko jest. Mam pytanie ile wasze 2 latki mówią? Moja ma troche opóźniony rozwój mowy, no ale pracujemy nad tym. I troche liczę, że ten żłobek jej pomoże.
Mój nic nie mówi :/ muszę się wybrać do logopedy chyba

Ja napiszę tak. My rok temu zjechaliśmy z Holandii do Polski i tam w Holandii starsza córka chodziła do takiego przedszkola w formie zabawy. Dużo jej to dało, bo przestała się wstydzić, bawiła się z dziecmi. Chcialam żeby kontynuowała szkole w Polsce,ale nie dostała się do szkoły w zeszłym roku szkolnym. Idzie teraz od września do 5 latków. A lipcowy pojdzie za rok, jak będzie miał już 3 latka. Nie planowałam go dawać do żłobka, bo nie sądziłam że zajdę w kolejna ciążę tak szybko 😅 Więc damy radę jeszcze ten rok. Ale gdybym mogla- tak, posłałabym go do żłobka mimo,ze pierwsze tygodnie nie należałyby do najłatwiejszych
moja lipcowych urodziła się 22.06.22 i teraz mam miesięczną córeczkę, to też jest wesoło i żałuję że nie zdecydowaliśmy się wcześniej wysłać młodej do żłobka, teraz ją zapisaliśmy na wcześniej 2025 mieszkamy w de i w tym roku była rekrutacja właśnie na wcześniej 2025 🙈 więc jeszcze rok posiedzimy w domu razem 😅

Moja też ma, ale do pół roku według logopedów to jest jeszcze normw

reklama
Do góry