reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Aneczka - ospa nie, ale z tego co się orientuję, to grozi Ci półpasiec, który może być dosyć niebezpieczny w I trymestrze ciąży

Ewelak - dużo zdrówka dla Zosi!

Avalka - ja raczej będę rodzić w tym samym szpitalu, w którym rodziłam córkę. lubię znane miejsca:tak:

Malf - a kiedy planujesz posłać córkę do przedszkola?

Majka - super, że z szyjką wszystko w porządku

melduję, że u nas wszystko w porządku, tylko coś weny do pisania brak... chyba mi się tęskni już do wiosny:-)

reklama
Dwie sprawy

Pierwsze non stop mam poczucie że chyba mi z piersi leci siara a druga to chciałąm jeszcze dopytać o laktator medeli bo te elektryczne są dwa jeden za ok 240 zł a drugi za 440 zł jaki używałyście i który polecacie?

Migotka, jest plan żeby poszła od września, będzie wtedy miała 2 lata i 9 m-cy.boję się dwóch rzeczy, po pierwsze, że zacznie różnego rodzaju jesienne infekcje zwlekać do domu, gdzie będzie dwumiesięczny maluszek, a po drugie, że będzie to dla niej zbyt dużo zmian, bo i nowa dzidzia i przedszkole....zobaczymy, oby moje obawy okazały się na wyrost....

Migotka, jest plan żeby poszła od września, będzie wtedy miała 2 lata i 9 m-cy.boję się dwóch rzeczy, po pierwsze, że zacznie różnego rodzaju jesienne infekcje zwlekać do domu, gdzie będzie dwumiesięczny maluszek, a po drugie, że będzie to dla niej zbyt dużo zmian, bo i nowa dzidzia i przedszkole....zobaczymy, oby moje obawy okazały się na wyrost....

Malf miałąm te same obawy dlatego ptaktyka teraz po nie ką spadła mi z nieba ;) niestety czy teraz czy na jesień i tak pewnie mi swoje na przynosi :(

Dwie sprawy

Pierwsze non stop mam poczucie że chyba mi z piersi leci siara a druga to chciałąm jeszcze dopytać o laktator medeli bo te elektryczne są dwa jeden za ok 240 zł a drugi za 440 zł jaki używałyście i który polecacie?

ja przez siedem miesięcy nieprzerwanie używałam laktatorów medeli.....najpierw miałam wypożyczony z Żelaznej taki szpitalny i on był super,ale wypożyczenie dość drogo kosztowało i potem zdecydowałam się na mini electric, ten mały z silniczkiem bateryjno-elektrycznym - był w miarę ok, choć gdybym teraz miała kupować pewnie wolałabym - mimo wyższej ceny - swift.....a tak ogólnie to mam nadzieję, że już nigdy więcej laktatora potrzebować nie będę :)

a co do obaw przedszkolnych, to teraz niestety nikt mi jej do pobliskich przedszkoli nie przyjmie, bo raz, że nie jest do końca odpieluchowana, a dwa - same publiczne placówki bez wolnych miejsc......

Ostatnia edycja:
No moja póki co się od pieluchowała na noc nie chce bym zakładała jej pieluchy sama chodzi do łazienki na kibelek więc wow :) ale my chyba z 100 podejść do tego robiłyśmy więc na razie jeszcze nie twierdze że od pieluszkowana tak fest :)

No moja póki co się od pieluchowała na noc nie chce bym zakładała jej pieluchy sama chodzi do łazienki na kibelek więc wow :) ale my chyba z 100 podejść do tego robiłyśmy więc na razie jeszcze nie twierdze że od pieluszkowana tak fest :)

u nas idzie jak po grudzie! od wakacji zeszłorocznych właściwie to się ciągnie....teraz już ładnie woła siusiu na nocnik, ale boję się z nią wyjść z domu bez pieluchy, co by wypadku nie było ;P...problem jest z kupką....to zawsze jest w ukryciu i w gacie....boję się tak na siłę ją sadzać, kiedy widzę, że się przybiera, żeby zaparć nawykowych w niej nie wyrobić...trudne to wszystko!do dziecka powinna być dołączona obszerna instrukcja obsługi, a nie tak rzucać biednych niedoświadczonych rodziców na żywioł ;)

u nas idzie jak po grudzie! od wakacji zeszłorocznych właściwie to się ciągnie....teraz już ładnie woła siusiu na nocnik, ale boję się z nią wyjść z domu bez pieluchy, co by wypadku nie było ;P...problem jest z kupką....to zawsze jest w ukryciu i w gacie....boję się tak na siłę ją sadzać, kiedy widzę, że się przybiera, żeby zaparć nawykowych w niej nie wyrobić...trudne to wszystko!do dziecka powinna być dołączona obszerna instrukcja obsługi, a nie tak rzucać biednych niedoświadczonych rodziców na żywioł ;)

to ja jestem na podobnym etapie w domu synek woła siusiu a z kupką woła 20min przed super siedzi 15min wstaje idzie za szafe i mówi że ma be.. na noc jeszcze zakładam mu pieluche bo nie woła.

U mnie z synkiem dosyć szybko i łatwo poszło - 14-15 mies. i kupki do pampersa nie zrobił tylko na nocnik właściwie bez wielkiego uczenia - tylko regularne sadzanie odkad miał jakieś 7-8 mies. Siusiu dłużej, bo gdzieś do 21-22 mies. a później jeszcze z pół roku na noc zanim zaczął wstawać na siusiu.
A dzidzia w brzuszku rozrabia, kopie, wypina się i już 26 lutego mam połówkowe USG i mam nadzieję, że poznam płeć i w końcu kupię pierwszy drobiazg dla dzidzi ;-)

reklama
angi Ja używałam tego tańszego- miałam pożyczony od znajomej. Teraz w ramach podziękowania za taki tam job, B. nie chciał brać kasy tylko poprosił o ten właśnie laktator. Mi się bardzo sprawdził i byłam zadowolona.

Do góry