reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
ja przez to że pierwszy poród miałam w 41tc to nie chcieli mnie przyjąć na oddział.. chore..
dlatego teraz zmieniłam szpital na inny i mam nadzieję że jakby co to w 37/38tc zakończą mi ciąże..

ale jak to nie chcieli Cię przyjąć???niby czemu???przeciez termin porodu to 40 tc +/- 2 tygodnie...wiecie co?czasem ta nasza służba zdrowia jest naprawdę przerażająca!

dziewczyny na zgagę odpowiednia dieta - najlepiej zasadotwórcze produkty, typu właśnie migdały czy choćby jabłko, a nie mleko bo to daje efekt chwilowy a potem jeszcze wiekszą zgagę. Ja miałam potem zaczęłam stosować taka lekką diete i odpukać na razie nie mam.
Ja wieszam firanę na raty, M. umył okno w sobote a dziś zmieniam dopiero firanke..
za chwile do p-la po Matiego :-) miłego popołudnia

byłam u lekarza, ale to była szybka standardowa wizyta, popatrzył na Gumisia, potwierdził, że to na 100% chłopak (; zlecił badanie moczu i przy okazji obejrzał moje plamki na brzuchu, ale okazało się, że to typowo ciążowa dolegliwość, niegroźna i samo przejdzie :)

ale jak to nie chcieli Cię przyjąć???niby czemu???przeciez termin porodu to 40 tc +/- 2 tygodnie...wiecie co?czasem ta nasza służba zdrowia jest naprawdę przerażająca!

bo w 37tc powiedzieli że nie urodzę bo mam czas i kazali co dzień chodzić na ktg tętno Krystiana było ok 200 a oni tylko pieczątki przybijali że jest wszystko wporządku

reklama
Hej dziewczyny, ja już też po wizycie i muszę Wam powiedzieć że Wasze kciuki naprawdę cuda działają :-) Co prawda muszę bardzo uważać i się nie przemęczać, ale szyjka wygląda na to, że jednak dłuższa niż te 2cm :), lekarz nawet stwierdził, że w sumie niewiele się skróciła od początku ciąży, ale ujście szyjki od wnętrza tak jakby się rozwierało, więc trzeba tego bardzo pilnować, ale i tak mi spadł kamień z serca :)
Niestety nie dowiedziałam się nic na temat płci, więc dalej żyję nadzieją z 1 usg prenatalnego, że to dziewczynka :)
Co do szpitali, dziewczyny ze slaska gdzie planujecie rodzic? Ja sie zastanawiam, bo szpital w ktorym rodzilam pierwsze dziecko byl ogolnie w porzadku, ale gdyby dziecko mialo problemy to jest przewozone gdzies indziej, wiec szukam teraz innej opcji.
Trzeba wykorzystac pogode i wyjsc troche na sloneczko :-) milego popoludnia.

Do góry