reklama
ewelak
Zosinkowa Mama
No normalnie idę pod prysznic i do łóżka. Nie wiem jaka noc przede mną...
angi-wawa1988
Fanka BB :)
Zocha już zasnęła... Nie wygląda mi na zdrowszą:-(
Ewela mam takie samo odczucie niestety, Oliwia w nocy też dała czadu co godzine-dwie pobudka na piciu lub na smarki ale zaraz zasypiała. Dzisiaj chyba będzie podobnie ale ona spała 3 h ze mną w ciągu dnia, więc mogę zapomnieć o położeniu jej teraz :/ A Zosi co dolega? Byłaś u lekarza z nią?
Spokojnej nocki mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej mimo przeziębienia
P
pani.olga
Gość
a ja miałam 2 dni pracy z domu i znowu do biura ): chyba wezmę L4 od marca i będę sobie pracowała z domu do porodu, bo już mi się nie chce do tego biura jeździć, marnuję 2 godz. dziennie na dojazdy...
moze to byc juz siara, koleżance od połowy ciąży leciała a pierworódka. Co do laktatora kupiłam używany od znajomej medela mini electric i meeega sobie chwalę :-) podobno swift lepszy - nie wiem nie używałam. Ale cena o połowe drozsza. Teraz dokupię tylko uszczelki czy jak to sie nazywa i butelki dokupię :-)Dwie sprawy
Pierwsze non stop mam poczucie że chyba mi z piersi leci siara a druga to chciałąm jeszcze dopytać o laktator medeli bo te elektryczne są dwa jeden za ok 240 zł a drugi za 440 zł jaki używałyście i który polecacie?
oj znamy to z autopsji.... siku wołał miesiąc przed 2 urodzinami i super mu poszło, na palcach jednej ręki wpadki mozna było policzyć. Ale kupa... masakra 90 % w majtki a 10 % do nocnika. Powiedział mi, że jak pójdzie do p-la to zacznie robic kupe do ubikacji i ...- eureka 1 raz była wpadka i to pierwszy dzień p-la ale w domu od tego czasu do nocnika albo do ubikacji :-)u nas idzie jak po grudzie! od wakacji zeszłorocznych właściwie to się ciągnie....teraz już ładnie woła siusiu na nocnik, ale boję się z nią wyjść z domu bez pieluchy, co by wypadku nie było ;P...problem jest z kupką....to zawsze jest w ukryciu i w gacie....boję się tak na siłę ją sadzać, kiedy widzę, że się przybiera, żeby zaparć nawykowych w niej nie wyrobić...trudne to wszystko!do dziecka powinna być dołączona obszerna instrukcja obsługi, a nie tak rzucać biednych niedoświadczonych rodziców na żywioł
I tego Wam zyczę. Moja chrzesnica też poszła 2 lata i 3 m-ce i super sobie poradziła, ale chorować choruja dzieci dużo chocby katar, a dla takiego maluszka to niezabardzo
ja też :-) zrobiłam tego za kilka dni :-)a ja dzis mam dobry dzionek jakos mam wene do pracy...moze dlatego ze sloneczko wyszlo:-)
i przyjaciółka zafarbowała mi włosy - kasztan i od razu lepszy humor
Ewelak zdrówka dla Zośki
Angi jak Oliwka?
Olga faktycznie jak mozesz z domu pracować to super też bym tak wybrała. A szef/szefowa sie zgadzają?
klaudia81.81
Fanka BB :)
Oj dziewczynki dopiero skonczylam prace i ciezko mi nadazyc nawet Was czytac
ewelak
Zosinkowa Mama
Angi Zocha od środy jest na antybiotyku z powodu ostrego zapalenia gardła. Przyjechaliśmy z gór i od razu w poniedziałek poszłam do naszej pediatry, która jest przeciwnikiem antybiotyku. Stwierdziła jednak, żeby Zosia brała leki do środy, bo panują okropne wirusy i lepiej działać ostro. No ale tak jak pisałam jakoś nie widzę poprawy... :/ Zobaczymy jak będzie.
a ja miałam 2 dni pracy z domu i znowu do biura ): chyba wezmę L4 od marca i będę sobie pracowała z domu do porodu, bo już mi się nie chce do tego biura jeździć, marnuję 2 godz. dziennie na dojazdy...
Jesli masz taka mozliwosc to myle, ze nie masz sie nad czym zastanawiac
fajne do poczytania:
Rzygam idealizmem i perfekcjonizmem. | szczesliva
Rzygam idealizmem i perfekcjonizmem. | szczesliva
reklama
O ekg i interniście nie słyszałam. U stomatologa byłam właśnie, ale to że tak powiem własna inwencjaMi wczoraj gin zalecił bym do następnej wizyty poszła do internisty, zrobiła ekg i do stomatologa. Byłyście już?
Ja mam mętlik w głowie. Jakoś niedługo planujemy spotkać się ze znajomymi, którzy niedawno rodzili, może coś nam pomogą w wyborze. Waham się w sumie między trzema szpitalami i każdy z nich ma inne plusy i minusy. Odległość nie gra tu roli, w końcu wszystko jest w mieście.Piszecie o liscie do szpitala, a wiecie gdzie chcecie rodzić? Ja mam dylemat między dwoma szpitalami. Wydaje mi się tez, że w kazdym szpitalu jest inaczej wiec warto zobaczyć co szpital zapewnia (podkłady, koszulki, pieluchy itd). Szkoda miejsca w torbie na rzeczy które tam są ogólnodostępne.
No to już na 100% gratuluję chłopcabyłam u lekarza, ale to była szybka standardowa wizyta, popatrzył na Gumisia, potwierdził, że to na 100% chłopak (; zlecił badanie moczu i przy okazji obejrzał moje plamki na brzuchu, ale okazało się, że to typowo ciążowa dolegliwość, niegroźna i samo przejdzie
Ja w sumie jadę autem 30 min w jedną stronę, ale też chwilę myślałam o L4. Ale pracując ostatnio kilka dni z domu i będąc też parę dni na L4 poczułam, że jednak mi tęskno do ludzi Mamy fajną atmosferę w pracy, czuję się potrzebna, trochę odpoczywam od tematu ciąży Póki będę mobilna to raczej nie zrezygnuję z jeżdżenia do biura, przynajmniej kilka razy w tygodniu.a ja miałam 2 dni pracy z domu i znowu do biura ): chyba wezmę L4 od marca i będę sobie pracowała z domu do porodu, bo już mi się nie chce do tego biura jeździć, marnuję 2 godz. dziennie na dojazdy...
Aaa i byłam dziś na pilatesie.... oj czuję, że będą zakwasy znowu Załamka w jakiej słabej formie jestem. Mam nadzieję, że będę mogła ćwiczyć całą ciążę, bo generalnie liczę na znaczną poprawę swojej kondycji i stanu mięśni.
Ostatnia edycja: