reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Zocha już zasnęła... Nie wygląda mi na zdrowszą:-(

Ewela mam takie samo odczucie niestety, Oliwia w nocy też dała czadu co godzine-dwie pobudka na piciu lub na smarki ale zaraz zasypiała. Dzisiaj chyba będzie podobnie ale ona spała 3 h ze mną w ciągu dnia, więc mogę zapomnieć o położeniu jej teraz :/ A Zosi co dolega? Byłaś u lekarza z nią?
Spokojnej nocki mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej mimo przeziębienia :blink:

a ja miałam 2 dni pracy z domu i znowu do biura ): chyba wezmę L4 od marca i będę sobie pracowała z domu do porodu, bo już mi się nie chce do tego biura jeździć, marnuję 2 godz. dziennie na dojazdy...

Dwie sprawy

Pierwsze non stop mam poczucie że chyba mi z piersi leci siara a druga to chciałąm jeszcze dopytać o laktator medeli bo te elektryczne są dwa jeden za ok 240 zł a drugi za 440 zł jaki używałyście i który polecacie?
moze to byc juz siara, koleżance od połowy ciąży leciała a pierworódka. Co do laktatora kupiłam używany od znajomej medela mini electric i meeega sobie chwalę :-) podobno swift lepszy - nie wiem nie używałam. Ale cena o połowe drozsza. Teraz dokupię tylko uszczelki czy jak to sie nazywa i butelki dokupię :-)
u nas idzie jak po grudzie! od wakacji zeszłorocznych właściwie to się ciągnie....teraz już ładnie woła siusiu na nocnik, ale boję się z nią wyjść z domu bez pieluchy, co by wypadku nie było ;P...problem jest z kupką....to zawsze jest w ukryciu i w gacie....boję się tak na siłę ją sadzać, kiedy widzę, że się przybiera, żeby zaparć nawykowych w niej nie wyrobić...trudne to wszystko!do dziecka powinna być dołączona obszerna instrukcja obsługi, a nie tak rzucać biednych niedoświadczonych rodziców na żywioł ;)
oj znamy to z autopsji.... siku wołał miesiąc przed 2 urodzinami i super mu poszło, na palcach jednej ręki wpadki mozna było policzyć. Ale kupa... masakra 90 % w majtki a 10 % do nocnika. Powiedział mi, że jak pójdzie do p-la to zacznie robic kupe do ubikacji i ...- eureka 1 raz była wpadka i to pierwszy dzień p-la ale w domu od tego czasu do nocnika albo do ubikacji :-)
I tego Wam zyczę. Moja chrzesnica też poszła 2 lata i 3 m-ce i super sobie poradziła, ale chorować choruja dzieci dużo chocby katar, a dla takiego maluszka to niezabardzo:no:
a ja dzis mam dobry dzionek jakos mam wene do pracy...moze dlatego ze sloneczko wyszlo:-)
ja też :-) zrobiłam tego za kilka dni :-)
i przyjaciółka zafarbowała mi włosy - kasztan i od razu lepszy humor :-D
Ewelak zdrówka dla Zośki
Angi jak Oliwka?
Olga faktycznie jak mozesz z domu pracować to super też bym tak wybrała. A szef/szefowa sie zgadzają?

Angi Zocha od środy jest na antybiotyku z powodu ostrego zapalenia gardła. Przyjechaliśmy z gór i od razu w poniedziałek poszłam do naszej pediatry, która jest przeciwnikiem antybiotyku. Stwierdziła jednak, żeby Zosia brała leki do środy, bo panują okropne wirusy i lepiej działać ostro. No ale tak jak pisałam jakoś nie widzę poprawy... :/ Zobaczymy jak będzie.

reklama
Mi wczoraj gin zalecił bym do następnej wizyty poszła do internisty, zrobiła ekg i do stomatologa. Byłyście już?
O ekg i interniście nie słyszałam. U stomatologa byłam właśnie, ale to że tak powiem własna inwencja :)

Piszecie o liscie do szpitala, a wiecie gdzie chcecie rodzić? Ja mam dylemat między dwoma szpitalami. Wydaje mi się tez, że w kazdym szpitalu jest inaczej wiec warto zobaczyć co szpital zapewnia (podkłady, koszulki, pieluchy itd). Szkoda miejsca w torbie na rzeczy które tam są ogólnodostępne.
Ja mam mętlik w głowie. Jakoś niedługo planujemy spotkać się ze znajomymi, którzy niedawno rodzili, może coś nam pomogą w wyborze. Waham się w sumie między trzema szpitalami i każdy z nich ma inne plusy i minusy. Odległość nie gra tu roli, w końcu wszystko jest w mieście.

byłam u lekarza, ale to była szybka standardowa wizyta, popatrzył na Gumisia, potwierdził, że to na 100% chłopak (; zlecił badanie moczu i przy okazji obejrzał moje plamki na brzuchu, ale okazało się, że to typowo ciążowa dolegliwość, niegroźna i samo przejdzie :)
No to już na 100% gratuluję chłopca :)

a ja miałam 2 dni pracy z domu i znowu do biura ): chyba wezmę L4 od marca i będę sobie pracowała z domu do porodu, bo już mi się nie chce do tego biura jeździć, marnuję 2 godz. dziennie na dojazdy...
Ja w sumie jadę autem 30 min w jedną stronę, ale też chwilę myślałam o L4. Ale pracując ostatnio kilka dni z domu i będąc też parę dni na L4 poczułam, że jednak mi tęskno do ludzi :) Mamy fajną atmosferę w pracy, czuję się potrzebna, trochę odpoczywam od tematu ciąży :) Póki będę mobilna to raczej nie zrezygnuję z jeżdżenia do biura, przynajmniej kilka razy w tygodniu.

Aaa i byłam dziś na pilatesie.... oj czuję, że będą zakwasy znowu :( Załamka w jakiej słabej formie jestem. Mam nadzieję, że będę mogła ćwiczyć całą ciążę, bo generalnie liczę na znaczną poprawę swojej kondycji i stanu mięśni.

Ostatnia edycja:
Do góry