reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Aneczka - ospa nie, ale z tego co się orientuję, to grozi Ci półpasiec, który może być dosyć niebezpieczny w I trymestrze ciąży

Ewelak - dużo zdrówka dla Zosi!

Avalka - ja raczej będę rodzić w tym samym szpitalu, w którym rodziłam córkę. lubię znane miejsca:tak:

Malf - a kiedy planujesz posłać córkę do przedszkola?

Majka - super, że z szyjką wszystko w porządku

melduję, że u nas wszystko w porządku, tylko coś weny do pisania brak... chyba mi się tęskni już do wiosny:-)

reklama
Dwie sprawy

Pierwsze non stop mam poczucie że chyba mi z piersi leci siara a druga to chciałąm jeszcze dopytać o laktator medeli bo te elektryczne są dwa jeden za ok 240 zł a drugi za 440 zł jaki używałyście i który polecacie?

Migotka, jest plan żeby poszła od września, będzie wtedy miała 2 lata i 9 m-cy.boję się dwóch rzeczy, po pierwsze, że zacznie różnego rodzaju jesienne infekcje zwlekać do domu, gdzie będzie dwumiesięczny maluszek, a po drugie, że będzie to dla niej zbyt dużo zmian, bo i nowa dzidzia i przedszkole....zobaczymy, oby moje obawy okazały się na wyrost....

Migotka, jest plan żeby poszła od września, będzie wtedy miała 2 lata i 9 m-cy.boję się dwóch rzeczy, po pierwsze, że zacznie różnego rodzaju jesienne infekcje zwlekać do domu, gdzie będzie dwumiesięczny maluszek, a po drugie, że będzie to dla niej zbyt dużo zmian, bo i nowa dzidzia i przedszkole....zobaczymy, oby moje obawy okazały się na wyrost....

Malf miałąm te same obawy dlatego ptaktyka teraz po nie ką spadła mi z nieba ;) niestety czy teraz czy na jesień i tak pewnie mi swoje na przynosi :(

Dwie sprawy

Pierwsze non stop mam poczucie że chyba mi z piersi leci siara a druga to chciałąm jeszcze dopytać o laktator medeli bo te elektryczne są dwa jeden za ok 240 zł a drugi za 440 zł jaki używałyście i który polecacie?

ja przez siedem miesięcy nieprzerwanie używałam laktatorów medeli.....najpierw miałam wypożyczony z Żelaznej taki szpitalny i on był super,ale wypożyczenie dość drogo kosztowało i potem zdecydowałam się na mini electric, ten mały z silniczkiem bateryjno-elektrycznym - był w miarę ok, choć gdybym teraz miała kupować pewnie wolałabym - mimo wyższej ceny - swift.....a tak ogólnie to mam nadzieję, że już nigdy więcej laktatora potrzebować nie będę :)

a co do obaw przedszkolnych, to teraz niestety nikt mi jej do pobliskich przedszkoli nie przyjmie, bo raz, że nie jest do końca odpieluchowana, a dwa - same publiczne placówki bez wolnych miejsc......

Ostatnia edycja:
No moja póki co się od pieluchowała na noc nie chce bym zakładała jej pieluchy sama chodzi do łazienki na kibelek więc wow :) ale my chyba z 100 podejść do tego robiłyśmy więc na razie jeszcze nie twierdze że od pieluszkowana tak fest :)

No moja póki co się od pieluchowała na noc nie chce bym zakładała jej pieluchy sama chodzi do łazienki na kibelek więc wow :) ale my chyba z 100 podejść do tego robiłyśmy więc na razie jeszcze nie twierdze że od pieluszkowana tak fest :)

u nas idzie jak po grudzie! od wakacji zeszłorocznych właściwie to się ciągnie....teraz już ładnie woła siusiu na nocnik, ale boję się z nią wyjść z domu bez pieluchy, co by wypadku nie było ;P...problem jest z kupką....to zawsze jest w ukryciu i w gacie....boję się tak na siłę ją sadzać, kiedy widzę, że się przybiera, żeby zaparć nawykowych w niej nie wyrobić...trudne to wszystko!do dziecka powinna być dołączona obszerna instrukcja obsługi, a nie tak rzucać biednych niedoświadczonych rodziców na żywioł ;)

u nas idzie jak po grudzie! od wakacji zeszłorocznych właściwie to się ciągnie....teraz już ładnie woła siusiu na nocnik, ale boję się z nią wyjść z domu bez pieluchy, co by wypadku nie było ;P...problem jest z kupką....to zawsze jest w ukryciu i w gacie....boję się tak na siłę ją sadzać, kiedy widzę, że się przybiera, żeby zaparć nawykowych w niej nie wyrobić...trudne to wszystko!do dziecka powinna być dołączona obszerna instrukcja obsługi, a nie tak rzucać biednych niedoświadczonych rodziców na żywioł ;)

to ja jestem na podobnym etapie w domu synek woła siusiu a z kupką woła 20min przed super siedzi 15min wstaje idzie za szafe i mówi że ma be.. na noc jeszcze zakładam mu pieluche bo nie woła.

U mnie z synkiem dosyć szybko i łatwo poszło - 14-15 mies. i kupki do pampersa nie zrobił tylko na nocnik właściwie bez wielkiego uczenia - tylko regularne sadzanie odkad miał jakieś 7-8 mies. Siusiu dłużej, bo gdzieś do 21-22 mies. a później jeszcze z pół roku na noc zanim zaczął wstawać na siusiu.
A dzidzia w brzuszku rozrabia, kopie, wypina się i już 26 lutego mam połówkowe USG i mam nadzieję, że poznam płeć i w końcu kupię pierwszy drobiazg dla dzidzi ;-)

reklama
angi Ja używałam tego tańszego- miałam pożyczony od znajomej. Teraz w ramach podziękowania za taki tam job, B. nie chciał brać kasy tylko poprosił o ten właśnie laktator. Mi się bardzo sprawdził i byłam zadowolona.

Do góry