reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Nie, w tym miesiącu robiłam pierwszy raz testy i było widać ładnie peak lh, po 6 dniach oznaczałam też progesteron który wskazuje na to, że owulacja była. No ale cóż…
W przyszłym miesiącu chce już iść na monitoring ☺️
no właśnie była ,tylko kiedy ☺️ te 12 dni liczysz od którego momentu ? ☺️

reklama
Tak kminie teraz że lekarz powiedział że ten pęcherzyk pęknie dziś albo jutro to mogę liczyć dpo od jutra czy jak ? Nie dostanę się już na wizytę w tym tyg bo nie ma miejsc więc nie sprawdzę czy była 😣 Zamówiłam testy owu ale jeszcze idą i dość nie mogą więc juz pewnie nie będą potrzebne

Mierzy któraś z Was temperaturę? Jest sens ją mierzyć ok 5 rano? Przeanalizowałam swój kalendarz i myślę że w tym miesiącu mogłabym spróbować bo już nie będę mieć tych bardzo wczesnych zmian w pracy w tym miesiącu. Czytałam coś że luteinę powinno się brać dopiero trzeciego dnia wyższych temperatur. I teraz się zastanawiam czy spróbować z termometrem.

Dziewczyny wczoraj byłam u gina i poprosiła przy okazji cytolog żeby pobrała mi wymaz na myco i ureoplazme.
Za wymaz zapłaciłam 56 zł.
Myślałam,że to jakoś dużo więcej kosztuje, ostatecznie to nie wiem czy zrobili mi to co trzeba bo na koniec w rejestracji babeczka stwierdziła że to nie jest pcr.. pytam o różnice to mówi że pcr jest dokładniejszy.
Zglupialam.

Czy która z Was robiła ostatnio takie wymazy ?
Może nie ostatnio, bo parę miesięcy temu, ale robiłam prywatnie w Alabie. Nie mam na wyniku napisane jaką to metodą było 🙄 Fakt, że ja tam poza myco i urea miałam chlamydię i HPV, ale rzeczywiście te 56zł wydaje się mało…

reklama
Ufff, wreszcie urlop :)

I od razu wpadam wreszcie z info na temat - od dwóch dni strasznie bolał mnie jakby lewy jajnik.
Dziś rano wstałam a tam plamienie. Miałam już tak raz w ciągu tego roku więc się jakoś nie nastawiam, ale myślicie żeby zrobić proga np. 27.12? (wcześniej święta więc lipa raczej)

Do góry