reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

Dziewczyny „kreskówki atomówki” ❤️ Koniec miesiąca więc chciałabym Wam podziękować za dużo cennych rad i wskazówek. Z całego serca życzę Wam powodzenia przy wszelkich inseminacjach, transferach i naturalnych zwrotów akcji 😏 Jestem pod wrażeniem jak zawzięcie i nieustannie walczycie o swoje bobaski! Mam ogromną i szczerą nadzieję, że wszystko Wam się ułoży tak jak sobie wymarzycie ✊🏼 Będę trzymać za was naaaaaaajmocniej kciuki i czekam na mamuśkach! Oby koniec tego roku był dla was najpiękniejszy 🧚
I plis, nie myślcie, że nie jesteście mamami bo wszechświat wie co robi- uja zazwyczaj wie. Los zwykł cholernie niesprawiedliwie rozdawać.
Besos ✌🏻
To jak to teraz jest ? Od jutra przechodzimy wszystkie z rozmowami wątek grudniowy tak ?

reklama
O ciazy myślę od lipca ale męża przekonałam dopiero we wrześniu więc drugi cykl. W tym cyklu też wzięłam tabsy na zatrzymanie laktacji bo gin stwierdziła że wysoka prolaktyna utrudnia zajście w ciążę. Mleko nadal mam ale mam koleżankę co karmiła i zaszła w ciąże więc jakaś nadzieja jest :-)
Potwierdzam, karmiąc pierwsze zaszłam w ciążę z drugim.
Też mam koleżankę, która karmiła i zaszła w ciążę jak jej synek miał 5 Msc 😜
No my teraz pierwszy cykl. Ale coś czuję poblewanie w podbrzuszu, kłucie w jajnikach, więc obawiam się, że okres się zbliża... ☹️

Bo żeby uznać laktację za metodę antykoncepcji to trzeba spełniać bardzo restrykcyjne warunki, wymienione tutaj. Większość mam ich nie spełnia:

Z tym, że u mnie pewnie przez pcos nawet naganianie części z nich i tak sprawia, że owulacji nie mam. Ale ja nigdy nie postawiłabym nowego dziecka, przed tym które na świecie już jest chyba, że by miało ponad 2.5 roku

Bo żeby uznać laktację za metodę antykoncepcji to trzeba spełniać bardzo restrykcyjne warunki, wymienione tutaj. Większość mam ich nie spełnia:

Z tym, że u mnie pewnie przez pcos nawet naganianie części z nich i tak sprawia, że owulacji nie mam. Ale ja nigdy nie postawiłabym nowego dziecka, przed tym które na świecie już jest chyba, że by miało ponad 2.5 roku
Co znaczy że nie postawialabys nowego dziecka przed tym co jest ma świecie ? Ja planowałam karmić 6 miesięcy piersią, troszkę się przeciągło do 21 miesięcy 🫣. Ogólnie to każdy lekarz mi już dawno zalecał kończyć laktację, że to nikomu nie służy , a mi nawet szkodzi. Ja się upierałam że nie , że będę długo karmić, aż sam się odstawi, ale prawdę mówiąc ciężko pracować z pełnymi piersiami, a nie mam takiej pracy gdzie mogę iść i swobodnie odciągać mleko. Mam bardzo dużo mleka i czasem po ściągnięciu stanika to mi tryskało jak z fontanny i nie było to w pierwszych miesiącach gdzie się normuje laktacja, tylko nawet jak młody miał 1.5 roku 😆 Temu zdecydowałam się na tabletki na zatrzymanie laktacji.

O ciazy myślę od lipca ale męża przekonałam dopiero we wrześniu więc drugi cykl. W tym cyklu też wzięłam tabsy na zatrzymanie laktacji bo gin stwierdziła że wysoka prolaktyna utrudnia zajście w ciążę. Mleko nadal mam ale mam koleżankę co karmiła i zaszła w ciąże więc jakaś nadzieja jest :-)
Ja też zaszłam jak karmiłam. Mała sama się odstawiła po pozytywnym tescie z synem. Miała 10.5 miesiąca

Co znaczy że nie postawialabys nowego dziecka przed tym co jest ma świecie ? Ja planowałam karmić 6 miesięcy piersią, troszkę się przeciągło do 21 miesięcy 🫣. Ogólnie to każdy lekarz mi już dawno zalecał kończyć laktację, że to nikomu nie służy , a mi nawet szkodzi. Ja się upierałam że nie , że będę długo karmić, aż sam się odstawi, ale prawdę mówiąc ciężko pracować z pełnymi piersiami, a nie mam takiej pracy gdzie mogę iść i swobodnie odciągać mleko. Mam bardzo dużo mleka i czasem po ściągnięciu stanika to mi tryskało jak z fontanny i nie było to w pierwszych miesiącach gdzie się normuje laktacja, tylko nawet jak młody miał 1.5 roku 😆 Temu zdecydowałam się na tabletki na zatrzymanie laktacji.

Nie dostawilabym dziecka od piersi z powodu chęci kolejnej ciąży. Po prostu. Każde z trojki dzieci *karmiłam do samoodstawienia ... ale to nie ten wątek 🙂

*najmłodsze ma 11 miesięcy i też tak zamierzam

Faktycznie widać ducha 😀 Ja bym już chciała dziś zrobić test, ale mój mi powiedział, żebym poczekała do jutra, bo to tak będzie nastrojowo 1 grudnia, jutro stroimy choinkę itp to w razie co będzie klimatyczniej 😁 no więc czekam 😅
Chyba, że ten okres mnie w nocy dopadnie... No trudno, nie nastawiam się ani pozytywnie anie negatywnie, co będzie to będzie. To dopiero pierwszy cykl.
Ja dziś kupiłam 3 testy 🙈 jutro 28dc ale owulacja raczej była koło 16-17 dc. W czwartek był śnieżnobiały test. Brzuch już coraz bardziej mnie boli...

reklama
Ja dziś kupiłam 3 testy 🙈 jutro 28dc ale owulacja raczej była koło 16-17 dc. W czwartek był śnieżnobiały test. Brzuch już coraz bardziej mnie boli...
Ja wytrzymuje i robię jutro rano test 😜 ale czuję właśnie też pobolewanie brzucha coraz bardziej... No ja według aplikacji owulacje miałam 17.11. Więc zobaczymy jutro. Też jutro robisz test ?

Do góry