Żołna
Fanka BB :)
Coś tam majaczy trzymam kciukiMój duch praktycznie nie widoczny na zdjęciu Na żywo widoczny znacznie lepiej ale może to być testowa. Jutro badam drugi raz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Coś tam majaczy trzymam kciukiMój duch praktycznie nie widoczny na zdjęciu Na żywo widoczny znacznie lepiej ale może to być testowa. Jutro badam drugi raz
TakTo jak to teraz jest ? Od jutra przechodzimy wszystkie z rozmowami wątek grudniowy tak ?
O ciazy myślę od lipca ale męża przekonałam dopiero we wrześniu więc drugi cykl. W tym cyklu też wzięłam tabsy na zatrzymanie laktacji bo gin stwierdziła że wysoka prolaktyna utrudnia zajście w ciążę. Mleko nadal mam ale mam koleżankę co karmiła i zaszła w ciąże więc jakaś nadzieja jest :-)
Potwierdzam, karmiąc pierwsze zaszłam w ciążę z drugim.
Też mam koleżankę, która karmiła i zaszła w ciążę jak jej synek miał 5 Msc
No my teraz pierwszy cykl. Ale coś czuję poblewanie w podbrzuszu, kłucie w jajnikach, więc obawiam się, że okres się zbliża...
Co znaczy że nie postawialabys nowego dziecka przed tym co jest ma świecie ? Ja planowałam karmić 6 miesięcy piersią, troszkę się przeciągło do 21 miesięcy . Ogólnie to każdy lekarz mi już dawno zalecał kończyć laktację, że to nikomu nie służy , a mi nawet szkodzi. Ja się upierałam że nie , że będę długo karmić, aż sam się odstawi, ale prawdę mówiąc ciężko pracować z pełnymi piersiami, a nie mam takiej pracy gdzie mogę iść i swobodnie odciągać mleko. Mam bardzo dużo mleka i czasem po ściągnięciu stanika to mi tryskało jak z fontanny i nie było to w pierwszych miesiącach gdzie się normuje laktacja, tylko nawet jak młody miał 1.5 roku Temu zdecydowałam się na tabletki na zatrzymanie laktacji.Bo żeby uznać laktację za metodę antykoncepcji to trzeba spełniać bardzo restrykcyjne warunki, wymienione tutaj. Większość mam ich nie spełnia:
Metoda LAM – Wikipedia, wolna encyklopedia
pl.wikipedia.org
Z tym, że u mnie pewnie przez pcos nawet naganianie części z nich i tak sprawia, że owulacji nie mam. Ale ja nigdy nie postawiłabym nowego dziecka, przed tym które na świecie już jest chyba, że by miało ponad 2.5 roku
Ja też zaszłam jak karmiłam. Mała sama się odstawiła po pozytywnym tescie z synem. Miała 10.5 miesiącaO ciazy myślę od lipca ale męża przekonałam dopiero we wrześniu więc drugi cykl. W tym cyklu też wzięłam tabsy na zatrzymanie laktacji bo gin stwierdziła że wysoka prolaktyna utrudnia zajście w ciążę. Mleko nadal mam ale mam koleżankę co karmiła i zaszła w ciąże więc jakaś nadzieja jest :-)
Co znaczy że nie postawialabys nowego dziecka przed tym co jest ma świecie ? Ja planowałam karmić 6 miesięcy piersią, troszkę się przeciągło do 21 miesięcy . Ogólnie to każdy lekarz mi już dawno zalecał kończyć laktację, że to nikomu nie służy , a mi nawet szkodzi. Ja się upierałam że nie , że będę długo karmić, aż sam się odstawi, ale prawdę mówiąc ciężko pracować z pełnymi piersiami, a nie mam takiej pracy gdzie mogę iść i swobodnie odciągać mleko. Mam bardzo dużo mleka i czasem po ściągnięciu stanika to mi tryskało jak z fontanny i nie było to w pierwszych miesiącach gdzie się normuje laktacja, tylko nawet jak młody miał 1.5 roku Temu zdecydowałam się na tabletki na zatrzymanie laktacji.
Ja dziś kupiłam 3 testy jutro 28dc ale owulacja raczej była koło 16-17 dc. W czwartek był śnieżnobiały test. Brzuch już coraz bardziej mnie boli...Faktycznie widać ducha Ja bym już chciała dziś zrobić test, ale mój mi powiedział, żebym poczekała do jutra, bo to tak będzie nastrojowo 1 grudnia, jutro stroimy choinkę itp to w razie co będzie klimatyczniej no więc czekam
Chyba, że ten okres mnie w nocy dopadnie... No trudno, nie nastawiam się ani pozytywnie anie negatywnie, co będzie to będzie. To dopiero pierwszy cykl.
Ja wytrzymuje i robię jutro rano test ale czuję właśnie też pobolewanie brzucha coraz bardziej... No ja według aplikacji owulacje miałam 17.11. Więc zobaczymy jutro. Też jutro robisz test ?Ja dziś kupiłam 3 testy jutro 28dc ale owulacja raczej była koło 16-17 dc. W czwartek był śnieżnobiały test. Brzuch już coraz bardziej mnie boli...
Tak, robię jutroJa wytrzymuje i robię jutro rano test ale czuję właśnie też pobolewanie brzucha coraz bardziej... No ja według aplikacji owulacje miałam 17.11. Więc zobaczymy jutro. Też jutro robisz test ?
Trzymam kciukiJa dziś kupiłam 3 testy jutro 28dc ale owulacja raczej była koło 16-17 dc. W czwartek był śnieżnobiały test. Brzuch już coraz bardziej mnie boli...