reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Tak kminie teraz że lekarz powiedział że ten pęcherzyk pęknie dziś albo jutro to mogę liczyć dpo od jutra czy jak ? Nie dostanę się już na wizytę w tym tyg bo nie ma miejsc więc nie sprawdzę czy była 😣 Zamówiłam testy owu ale jeszcze idą i dość nie mogą więc juz pewnie nie będą potrzebne

Mierzy któraś z Was temperaturę? Jest sens ją mierzyć ok 5 rano? Przeanalizowałam swój kalendarz i myślę że w tym miesiącu mogłabym spróbować bo już nie będę mieć tych bardzo wczesnych zmian w pracy w tym miesiącu. Czytałam coś że luteinę powinno się brać dopiero trzeciego dnia wyższych temperatur. I teraz się zastanawiam czy spróbować z termometrem.

Dziewczyny wczoraj byłam u gina i poprosiła przy okazji cytolog żeby pobrała mi wymaz na myco i ureoplazme.
Za wymaz zapłaciłam 56 zł.
Myślałam,że to jakoś dużo więcej kosztuje, ostatecznie to nie wiem czy zrobili mi to co trzeba bo na koniec w rejestracji babeczka stwierdziła że to nie jest pcr.. pytam o różnice to mówi że pcr jest dokładniejszy.
Zglupialam.

Czy która z Was robiła ostatnio takie wymazy ?
Może nie ostatnio, bo parę miesięcy temu, ale robiłam prywatnie w Alabie. Nie mam na wyniku napisane jaką to metodą było 🙄 Fakt, że ja tam poza myco i urea miałam chlamydię i HPV, ale rzeczywiście te 56zł wydaje się mało…

Ufff, wreszcie urlop :)

I od razu wpadam wreszcie z info na temat - od dwóch dni strasznie bolał mnie jakby lewy jajnik.
Dziś rano wstałam a tam plamienie. Miałam już tak raz w ciągu tego roku więc się jakoś nie nastawiam, ale myślicie żeby zrobić proga np. 27.12? (wcześniej święta więc lipa raczej)

reklama
Może nie ostatnio, bo parę miesięcy temu, ale robiłam prywatnie w Alabie. Nie mam na wyniku napisane jaką to metodą było 🙄 Fakt, że ja tam poza myco i urea miałam chlamydię i HPV, ale rzeczywiście te 56zł wydaje się mało…
też mi się tak wydaje , może oni pobrali bakteriologiczno-grzybyczny tylko wtedy cena by się zgadzała , jeżeli to cena bez cytologii . Jak patrzyłam to na mycoplasme kosztuje koło 60 zł płuc ureoplasme też koło 60

Do góry