reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Może nie ostatnio, bo parę miesięcy temu, ale robiłam prywatnie w Alabie. Nie mam na wyniku napisane jaką to metodą było 🙄 Fakt, że ja tam poza myco i urea miałam chlamydię i HPV, ale rzeczywiście te 56zł wydaje się mało…
też mi się tak wydaje , może oni pobrali bakteriologiczno-grzybyczny tylko wtedy cena by się zgadzała , jeżeli to cena bez cytologii . Jak patrzyłam to na mycoplasme kosztuje koło 60 zł płuc ureoplasme też koło 60

reklama
A mam pytanie. Zażywam prena start CARE. Zmienić już na duo czy zazywac bo mam jeszcze 20tabletek czy to ma znaczenie ?

Ufff, wreszcie urlop :)

I od razu wpadam wreszcie z info na temat - od dwóch dni strasznie bolał mnie jakby lewy jajnik.
Dziś rano wstałam a tam plamienie. Miałam już tak raz w ciągu tego roku więc się jakoś nie nastawiam, ale myślicie żeby zrobić proga np. 27.12? (wcześniej święta więc lipa raczej)
jak chcesz sprawdzić czy to plamienie jest owulacyjne to możesz 27.12 :) ale przecież byłaś pewna, że okres będzie za dwa lata bo zawsze tak masz 🧐

Mierzy któraś z Was temperaturę? Jest sens ją mierzyć ok 5 rano? Przeanalizowałam swój kalendarz i myślę że w tym miesiącu mogłabym spróbować bo już nie będę mieć tych bardzo wczesnych zmian w pracy w tym miesiącu. Czytałam coś że luteinę powinno się brać dopiero trzeciego dnia wyższych temperatur. I teraz się zastanawiam czy spróbować z termometrem.
Ja chciałam w tym cyklu mierzyć ale budzę się o drugiej czy trzeciej i przez sen mierze temperaturę po czym patrzę że jest środek nocy 🤣 Tak więc moje wyniki chyba nie są miarodajne. Ale idę dziś na monitoring to zobaczę co tam słychać 🙃

jak chcesz sprawdzić czy to plamienie jest owulacyjne to możesz 27.12 :) ale przecież byłaś pewna, że okres będzie za dwa lata bo zawsze tak masz 🧐

Nooo taaak, chce sprawdzić bo właśnie nie rozumiem czemu tak xD to niemożliwe

Ale tak jak napisałam, już raz tak miałam jakoś późną wiosną i to nie było z owulacji.
W sumie nie wiem czy takie plamienia przy KP są normalne bo nigdy tak nie miałam xD

Czy to mozliwe że zaraz po okresie będę mieć owulacje ?
Patrząc po testach to max za 3 dni będę mieć peak to będzie gdzieś 10dzien cyklu a owulacje mialam 17 dzien cyklu
Skłoniło mnie to że oba jajniki mnie bolą i mówię ok zacznę zaraz po okresie robić.
I w szoku jestem .
Wszystko potwierdzi w poniedziałek wizyta u ginekologa

Czy to mozliwe że zaraz po okresie będę mieć owulacje ?
Patrząc po testach to max za 3 dni będę mieć peak to będzie gdzieś 10dzien cyklu a owulacje mialam 17 dzien cyklu
Skłoniło mnie to że oba jajniki mnie bolą i mówię ok zacznę zaraz po okresie robić.
I w szoku jestem .
Wszystko potwierdzi w poniedziałek wizyta u ginekologa
Możliwe, możliwa jest też owulacji parę dni przed okresem.
@MyszkaMiki30 , Ty pisałaś o ile dobrze pamiętam, że Twoja Mama miała późną owulacje i jesteś Ty 🙃 . Także raz jeszcze możliwa jest wcześniejsza również.

Możliwe, możliwa jest też owulacji parę dni przed okresem.
@MyszkaMiki30 , Ty pisałaś o ile dobrze pamiętam, że Twoja Mama miała późną owulacje i jesteś Ty 🙃 . Także raz jeszcze możliwa jest wcześniejsza również.
Od kiedy biorę latrezol to te cykle się zmieniają plus euthyrox.
Mam jeszcze zapalenie pęcherza ale lekarz twierdzi że możemy się starac .
Więc go posłucham bo przechodzi powoli czuje jeszcze pecherz i brzuch ale mogę funkcjonować.
Zrobiłam farsz na pierogi i uszka i bigos i obiad a wczoraj leżałam jak zwłoki

reklama
Od kiedy biorę latrezol to te cykle się zmieniają plus euthyrox.
Mam jeszcze zapalenie pęcherza ale lekarz twierdzi że możemy się starac .
Więc go posłucham bo przechodzi powoli czuje jeszcze pecherz i brzuch ale mogę funkcjonować.
Zrobiłam farsz na pierogi i uszka i bigos i obiad a wczoraj leżałam jak zwłoki
My to mamy tradycję w domu, że co roku przed świętami chorujemy 🤒 .
A faszeruje się syropami, gripexami itd bo w piątek moja siostra przylatuje z córką i mężem z Wietnamu , więc q sobotę muszę być gotowa na shopping 😁😁 ...
A ja nic nie mam zrobione, mój ma urlop od piątku, wtedy zacznę robić 🙂

Do góry