reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Ja to chyba będę zaczynać stymulacje do IVF w podobnym czasie.
Okres planowo mam mieć 29.
No ale sama już nie wiem, dziś sobie myślę że może jednak nie, bo znowu się nie uda i co.
Nie wiem co mam zrobić, żeby zmienić to nastawienie.
Nawet badanie nasienia przełożyliśmy na za tydzień, bo dziś zaspaliśmy i jakoś ja się tym aż tak nie przejęłam jak poprzednimi razy.
Tak bardzo boję się kolejnej porażki.
To niestety chyba taki mechanizm obronny przed porażką :( człowiek obojętnieje, nie emocjonuje się, nie chce mu się ponownie angażować.
Mimo wszystko działaj jeśli tylko masz trochę siły. Zawsze jest szansa na lepsze jutro🍀

reklama
To niestety chyba taki mechanizm obronny przed porażką :( człowiek obojętnieje, nie emocjonuje się, nie chce mu się ponownie angażować.
Mimo wszystko działaj jeśli tylko masz trochę siły. Zawsze jest szansa na lepsze jutro🍀
Chyba tak jest, ja się chyba zacznę cieszyć dopiero na końcu bo póki co jeszcze wszystko się może zdarzyć 😭

Chyba tak jest, ja się chyba zacznę cieszyć dopiero na końcu bo póki co jeszcze wszystko się może zdarzyć 😭
Niestety po przejściach inaczej się na to wszystko patrzy. Przykre to jest.
Trzymam kciuki za Ciebie, żeby tym razem było pięknie 🍀

Ja dziś miałam punkcję i zauważyłam, że nie mam już w sobie tej ekscytacji czy strachu co za pierwszym razem. Po wyjściu z kliniki bardziej myślałam o tym, że dopiero godz 9 i zdążyłabym jeszcze do pracy :) niż o tym ile komórek się zapłodni i przetrwa.

Przetrwałam dzień w pracy ale ledwo żyje. Jutro mam na 7 to nawet jakbym chciała to prożka nie zrobię. W środę będzie 8dpo to chyba nie ma dużej różnicy :-)

Niestety po przejściach inaczej się na to wszystko patrzy. Przykre to jest.
Trzymam kciuki za Ciebie, żeby tym razem było pięknie 🍀

Ja dziś miałam punkcję i zauważyłam, że nie mam już w sobie tej ekscytacji czy strachu co za pierwszym razem. Po wyjściu z kliniki bardziej myślałam o tym, że dopiero godz 9 i zdążyłabym jeszcze do pracy :) niż o tym ile komórek się zapłodni i przetrwa.

Oo jak samopoczucie ? Mam nadzieję, znośnie i odpoczywalas sobie cały dzień;)
Wiadomo ile pobrano i ile się udało zapłodnić?

Suuuuuper! Pamiętam jak pisałaś, że przymierzasz się już myślami do IVF. Czyżby nadal pod opieką „naszej” pani doktor? 😄 Ile jesteś dpt? Trzymam mooooocno kciuki!! 🤞🏻🤞🏻

Tak, my spróbujemy najpierw IUI. Już mieliśmy umówioną wizytę kwalifikacyjną do IVF, ale dzień wcześniej mieliśmy jeszcze wizytę w poradni na NFZ i stwierdziliśmy, że damy jeszcze temu szansę 😊 Jak się nie uda, to przynajmniej będę miała poczucie, że zrobiliśmy już co się dało. Także czekam na 🐒 i zaczynam stymulację letrozolem 😊

Tak tak oczywiście pod opieką naszej Pani doktor, nie wyobrażam sobie już żadnego innego lekarza w tej drodze 😁
Dzisiaj jestem 7dpt no i tak zupełnym przypadkiem dziś po drodze do pracy mijałam laboratorium - beta 33,2 🙈🙈
Ale jutro zrobię sobie również sikańca żeby po tylu wysikanych testach z jedną kreską móc zobaczyć pierwszy w życiu te dwie kreski 😁😁 Jeszcze boję się uwierzyć, że się udało 🙈

Trzymam więc za Ciebie moco, bardzo mocno kciuki ✊✊
Niech się uda przy pierwszej próbie ❤️❤️

Oo jak samopoczucie ? Mam nadzieję, znośnie i odpoczywalas sobie cały dzień;)
Wiadomo ile pobrano i ile się udało zapłodnić?
Samopoczucie dobre, odpoczywałam cały dzień, wyspałam się, idę zaraz na spacer :)
Pobrano 16 komórek, a jutro mają dzwonić z info ile się udało zapłodnić. U mnie jest tendencja do produkowania dużej ilości, ale jakościowo chyba średnio, więc zobaczymy :)

Tak tak oczywiście pod opieką naszej Pani doktor, nie wyobrażam sobie już żadnego innego lekarza w tej drodze 😁
Dzisiaj jestem 7dpt no i tak zupełnym przypadkiem dziś po drodze do pracy mijałam laboratorium - beta 33,2 🙈🙈
Ale jutro zrobię sobie również sikańca żeby po tylu wysikanych testach z jedną kreską móc zobaczyć pierwszy w życiu te dwie kreski 😁😁 Jeszcze boję się uwierzyć, że się udało 🙈

Trzymam więc za Ciebie moco, bardzo mocno kciuki ✊✊
Niech się uda przy pierwszej próbie ❤️❤️
Zupełnym przypadkiem 😁 Suuuuper! Bardzo się cieszę! 🥹 Będziesz robić przyrost w środę? Bardzo będę trzymać kciuki, żeby beta tylko pięknie rosła i żebyś we wrześniu przytuliła swojego Maluszka 🥰
Trzymaj się kropku!! 🤞🏻

Dziękuję! Nie chcę się łudzić, że to się uda, chociaż na wątku IUI jest dziewczyna, której wszystkie 4 próby były udane, z czego ma już jedno dziecko i teraz jest z drugim w ciąży. To daje nadzieję 😊 Ale wiadomo, każda historia jest inna. Mimo wszystko, wróciła ekscytacja starań i chyba tego się przytrzymam - pozytywnego myślenia 😇

Samopoczucie dobre, odpoczywałam cały dzień, wyspałam się, idę zaraz na spacer :)
Pobrano 16 komórek, a jutro mają dzwonić z info ile się udało zapłodnić. U mnie jest tendencja do produkowania dużej ilości, ale jakościowo chyba średnio, więc zobaczymy :)
Super! Kciuki za hodowlę i piękne zarodki 🥰

reklama
Do góry