reklama
Mateuszek zaczął robić siusiu na nocniczek przy każdej zmianie pampersa, jak go sadzam to stara się pocisnąć choćby parę kropelek , żeby móc wylać siuśki do toalety i spuścić wodę ( Katka twój sposób:-)) ale niestety pampka na dobre nie mogę ściągnąć bo jak go niema to co rusz awaria a siusia co 15 min - a raczej popuszcza i wcale niechce wołać
monika3
Mama Amelki i Filipka
Monia w takim razie Gratulacje dla Amelki :-)
Wielkie gratki dla Amelki
Chyba się za wcześnie pochwaliłam ...Wczoraj Amelka nie chciała już sikać na sedes...zadowalało ją samo spuszczanie wody
Mateuszek zaczął robić siusiu na nocniczek przy każdej zmianie pampersa,
Dobry początek
Czarodziejka
Fanka BB :)
U nas nadal kiszka jesli chodzi o robienie kupki na sedes.
Macius chowa sie gdzie moze lub gdzie sie tylko zmiesci...i robi perfidnie kupkę w pamperasa
tlumacze mu ze musi mi powiedziec jak chce kupke.........
ehhh chyba dziecko musi "dojrzec psychicznie" do zalatwiania sie na sedes czy nocniczek.
Macius chowa sie gdzie moze lub gdzie sie tylko zmiesci...i robi perfidnie kupkę w pamperasa
tlumacze mu ze musi mi powiedziec jak chce kupke.........
ehhh chyba dziecko musi "dojrzec psychicznie" do zalatwiania sie na sedes czy nocniczek.
formichiere
Początkująca w BB
Jak nauczyć malucha gdzie powinien robić kupę jak nie chce usiąść ani na toaletę ani na nocnik. Siusiu ładnie robi i w dzień nie używa w ogóle pieluchy, ale sika na stojąco a z kupą trafić na stojąco do nocnika nie jest łatwo;-)
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Formichiere jak nauczyc to jeszcze nie wiem, bo sama jestem na etapie ;-) ... ale ja np. jak widze ze Dawidek wlaczyl produkcje sadzam go szybko na nocnik ... narazie przerywa to akcje produkcji, ale z czasem moze skapuje ze na siedzaco z luznym otworkiem kupkowym jest wygodniej ;-)
kajenka
Fanka BB :)
ale z czasem moze skapuje ze na siedzaco z luznym otworkiem kupkowym jest wygodniej ;-)
Paula tez produkuje na stojaco, czasem az staje na palcach. Nie moge jej przekonac, ze w kuckach (nie mowie nawet o nocniku) bedzie jej lzej. A ostatnio cierpi na zaparcia (efekt nowego leku) i naprawde musi sie nameczyc, zanim cos wyprodukuje
iwona.c28
Mama Natali i Kuby
Ja też nie wiem co poradzić -mimo,że mój mały robi na nocniczek, ale u nas to poszło dość szybko i łagodnie bez męczarni.....wydaje mi sie,ze trzeba dużo cierpliwości i prób i wkońcu dziecko jak będzie gotowe na załatwianie się do nocniczka to załapie
reklama
elisabeth
Październik '06 i '09
a ja myślałam, że panie urzędniczki to takie sztywniaki, a tu proszę:
U nas Kuba znalazł sobie intymne miejsce na robienie kupki. Ma taką jednodrzwiową szafę z półkami, która stoi koło ściany. Otwiera sobie drzwi i stoi między drzwiami a ścianą...... wczoraj tak 2 razy zrobił... w ogóle zauważyłam, że jak go posadzę na nocnik w łazience, to woli żebym wyszła niż z nim siedziała...
ale z czasem moze skapuje ze na siedzaco z luznym otworkiem kupkowym jest wygodniej ;-)
U nas Kuba znalazł sobie intymne miejsce na robienie kupki. Ma taką jednodrzwiową szafę z półkami, która stoi koło ściany. Otwiera sobie drzwi i stoi między drzwiami a ścianą...... wczoraj tak 2 razy zrobił... w ogóle zauważyłam, że jak go posadzę na nocnik w łazience, to woli żebym wyszła niż z nim siedziała...