reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

Dziewczyny a ja mam takie pytanie... na jaki rozmiar w ogóle kupować takie ciuszki na pierwsze dwa miesiące?? I w ogóle co warto kupić?? Nie mam dzieci a dla tych w rodzinie zawsze kupowałam z instrukcją :-) nie znam się kompletnie.... na ktoś jakaś ściąge co trzeba mieć i kiedy zacząć kupować, żeby finansowo dać radę?
To dwa body co kupiłam to r. 56 a kurteczka r.62.....

Napisane na ALE-L21 w Forum BabyBoom

reklama
W pierwszej ciąży kupowałam w ostatnim trymestrze. Teraz zacznę jak tylko płeć poznam. Żeby rozłożyć wydatki.
Miałam gdzieś taka fajna rozpiske.... poszukam jej i ci wysle .... ale to może chwile zająć ;)
Ja bym kupiła 56 i 62 tak po połowie .... z tego co wiem niektóre mamy tych pierwszych nawet nie ubieraja bo dzieciaczki rodzą się większe.

Tekila i u nas i u znajomych w ogóle nie używane były 56, także ja bym kupowała na 62, ewentualnie dosłownie dwa pajace i body na 56.

Ja znowu używałam 56 no ale mój młody mały się urodził 53 cm i 2.8kg
Wiec to zależy... ale na 56 nie ma co dużo rzeczy kupować bo dzidzia szybko rośnie ;)

Aria a już pomyślałam że kupiłas wózek ;-)

Ja mam swoją listę mogę wkleić ale tam o ubraniach mniej jest Raczej ogólna wyprawka wg mnie.
Mój też urodził się 58 cm 3660g i większość 56 za mała. Mąż mi wozil większe ciuszki. Jedynie z FF pajace dobre długo były na 56 bo oni mają zawyzona rozmiarowke jak dla mnie.
Raczej warto na 62 kupować a 56 tylko kilka. Zresztą zawsze można kilka sztuk dokupić jeśli masz już jakieś do ubrania. A lepiej mieć większe niż za małe od wejścia. I żeby się zmarnowaly.

Moj mlody sie urodzil 60cm i 4.070kg wiec nie taki maly a wchodzil w pierwszych dwoch tygodniach w 56 ale ja mialam chyba ze 3 komplety i pralam w kolko a zakladalam tez 62 i ew podwijalam rekawki. Dzieci tak szybko przybierają, ze ja bym 56 kupila naprawde kilka sztuk. No chyba ze ktos sie malutki urodzi to zawsze mozna dokupic na szybko. A moja cora miala 3.400kg i 54 i tez tak szybko nadrobila, ze nawet nie wiem kiedy. Co chwile tylko wymienialam garderobe.

U nas sprawdzily sie najbardziej bodziaki z dlugim rekawem w koperte i polspiochy z nieuciskowym pasem.

reklama
Tak jak dziewczyny pisza tych 56 malo kupuj, jak urodzisz male dziecko to zawsze.mozna dokupic po porodzie.
U mnie Prawdzily sie body, polspiochy I pajace.rozpinane po.calosci. za to jestem na nie spiocha I kaftanika

Do góry