reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja jakoś nie widzę karmienia w różku, mi by przeszkadzał. Ani nie ułożyć dziecka w odpowiedniej pozycji, bo będąc w rozku nie masz kontroli czy się nie wykręcił. Ani za dobrze się nie chwyci główki żeby przystawić. No i całkowity brak kontaktu skóra do skóry, dziecko zawinięte w warstwie rożka. Dla mnie brak kontroli nad tym. A spod pachy można śmiało karmić bez rożka, tu bardziej wielkość piersi się liczy bo kobietkom z małymi piersiami będzie ciężej lub całkowicie niewykonalne.
Ale no co kto lubi, ja rożka do karmienia na pewno nie będę używać :)
I ja tak samo mam...😉 Lubię dzidziusia przystawić ciało do ciała. Taka pchełka malutka wtulona😍 dlatego nie kupuję. Każdy ma inne potrzeby i to jest naturalne 🙂

reklama
U nas w szpitalu potrzebne są tylko ubranka do wyjścia. Resztę dają i uważam że to jest super. A co do rożka to mi się osobiście źle w nim karmiło ale już na drzemkę czy dać np swojej mamie do potrzymania to uważam że przydatny gadżet.

U nas w szpitalu potrzebne są tylko ubranka do wyjścia. Resztę dają i uważam że to jest super. A co do rożka to mi się osobiście źle w nim karmiło ale już na drzemkę czy dać np swojej mamie do potrzymania to uważam że przydatny gadżet.
Ja się właśnie pierwszy raz spotykam z takim użyciem rożka, co innego może w późniejszym miesiącu albo żeby przykryć maleństwo. Ale żeby zawijać i karmić to dla mnie absolutnie nie

Ja tam z rozka tez nie bede korzystac raczej. Mam jeden bo mialam w zestawie z calym wkladem do lozeczka i w sumie sie ciesze bo przyda sie tatusiowi 😂 co powiedzial ze w rece nie wezmie swiezo po porodzie bo go polamie 😂😂😂

Nie no, ja pierwsze słyszę żeby używać rożka do karmienia 😅 wydaje mi się, że tu chyba musiał się wdać jakiś błąd słowny, chyba chodziło bardziej o rogala do karmienia a nie rożek 😁 fakt jest taki, że kokon i rożek to mi się cały czas mylą i mnie mąż tylko poprawia 🤣 na rożek często mówię kokon 🤣

Ja ogólnie swoje to wiadomka że będę brała do siebie bez niczego, ale jak dostawałam dziecko czyjeś takie maleńkie to zawsze najpierw odkładałam sobie na jakąś kołderkę, zawijałam jak w rożek i dopiero wtedy nosiłam. I po to między innymi mam rożek. Z myślą o innych. Ja będę miała spokojną głowę że nic nie zrobią i oni też będą się czuć bezpieczniej że nic nie zrobią :)

Nie no, ja pierwsze słyszę żeby używać rożka do karmienia 😅 wydaje mi się, że tu chyba musiał się wdać jakiś błąd słowny, chyba chodziło bardziej o rogala do karmienia a nie rożek 😁 fakt jest taki, że kokon i rożek to mi się cały czas mylą i mnie mąż tylko poprawia 🤣 na rożek często mówię kokon 🤣
Sama napisałaś że bez rożka nie nakarmisz dziecka spod pachy. To miałaś na myśli rogala po prostu tak? 😂

reklama
Do góry