reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja jakoś nie widzę karmienia w różku, mi by przeszkadzał. Ani nie ułożyć dziecka w odpowiedniej pozycji, bo będąc w rozku nie masz kontroli czy się nie wykręcił. Ani za dobrze się nie chwyci główki żeby przystawić. No i całkowity brak kontaktu skóra do skóry, dziecko zawinięte w warstwie rożka. Dla mnie brak kontroli nad tym. A spod pachy można śmiało karmić bez rożka, tu bardziej wielkość piersi się liczy bo kobietkom z małymi piersiami będzie ciężej lub całkowicie niewykonalne.
Ale no co kto lubi, ja rożka do karmienia na pewno nie będę używać :)
I ja tak samo mam...😉 Lubię dzidziusia przystawić ciało do ciała. Taka pchełka malutka wtulona😍 dlatego nie kupuję. Każdy ma inne potrzeby i to jest naturalne 🙂

reklama
U nas w szpitalu potrzebne są tylko ubranka do wyjścia. Resztę dają i uważam że to jest super. A co do rożka to mi się osobiście źle w nim karmiło ale już na drzemkę czy dać np swojej mamie do potrzymania to uważam że przydatny gadżet.

U nas w szpitalu potrzebne są tylko ubranka do wyjścia. Resztę dają i uważam że to jest super. A co do rożka to mi się osobiście źle w nim karmiło ale już na drzemkę czy dać np swojej mamie do potrzymania to uważam że przydatny gadżet.
Ja się właśnie pierwszy raz spotykam z takim użyciem rożka, co innego może w późniejszym miesiącu albo żeby przykryć maleństwo. Ale żeby zawijać i karmić to dla mnie absolutnie nie

Ja tam z rozka tez nie bede korzystac raczej. Mam jeden bo mialam w zestawie z calym wkladem do lozeczka i w sumie sie ciesze bo przyda sie tatusiowi 😂 co powiedzial ze w rece nie wezmie swiezo po porodzie bo go polamie 😂😂😂

Nie no, ja pierwsze słyszę żeby używać rożka do karmienia 😅 wydaje mi się, że tu chyba musiał się wdać jakiś błąd słowny, chyba chodziło bardziej o rogala do karmienia a nie rożek 😁 fakt jest taki, że kokon i rożek to mi się cały czas mylą i mnie mąż tylko poprawia 🤣 na rożek często mówię kokon 🤣

Ja ogólnie swoje to wiadomka że będę brała do siebie bez niczego, ale jak dostawałam dziecko czyjeś takie maleńkie to zawsze najpierw odkładałam sobie na jakąś kołderkę, zawijałam jak w rożek i dopiero wtedy nosiłam. I po to między innymi mam rożek. Z myślą o innych. Ja będę miała spokojną głowę że nic nie zrobią i oni też będą się czuć bezpieczniej że nic nie zrobią :)

Nie no, ja pierwsze słyszę żeby używać rożka do karmienia 😅 wydaje mi się, że tu chyba musiał się wdać jakiś błąd słowny, chyba chodziło bardziej o rogala do karmienia a nie rożek 😁 fakt jest taki, że kokon i rożek to mi się cały czas mylą i mnie mąż tylko poprawia 🤣 na rożek często mówię kokon 🤣
Sama napisałaś że bez rożka nie nakarmisz dziecka spod pachy. To miałaś na myśli rogala po prostu tak? 😂

reklama
Do góry