reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

Dziewczyny a ja mam takie pytanie... na jaki rozmiar w ogóle kupować takie ciuszki na pierwsze dwa miesiące?? I w ogóle co warto kupić?? Nie mam dzieci a dla tych w rodzinie zawsze kupowałam z instrukcją :-) nie znam się kompletnie.... na ktoś jakaś ściąge co trzeba mieć i kiedy zacząć kupować, żeby finansowo dać radę?
To dwa body co kupiłam to r. 56 a kurteczka r.62.....

Napisane na ALE-L21 w Forum BabyBoom

reklama
W pierwszej ciąży kupowałam w ostatnim trymestrze. Teraz zacznę jak tylko płeć poznam. Żeby rozłożyć wydatki.
Miałam gdzieś taka fajna rozpiske.... poszukam jej i ci wysle .... ale to może chwile zająć ;)
Ja bym kupiła 56 i 62 tak po połowie .... z tego co wiem niektóre mamy tych pierwszych nawet nie ubieraja bo dzieciaczki rodzą się większe.

Tekila i u nas i u znajomych w ogóle nie używane były 56, także ja bym kupowała na 62, ewentualnie dosłownie dwa pajace i body na 56.

Ja znowu używałam 56 no ale mój młody mały się urodził 53 cm i 2.8kg
Wiec to zależy... ale na 56 nie ma co dużo rzeczy kupować bo dzidzia szybko rośnie ;)

Aria a już pomyślałam że kupiłas wózek ;-)

Ja mam swoją listę mogę wkleić ale tam o ubraniach mniej jest Raczej ogólna wyprawka wg mnie.
Mój też urodził się 58 cm 3660g i większość 56 za mała. Mąż mi wozil większe ciuszki. Jedynie z FF pajace dobre długo były na 56 bo oni mają zawyzona rozmiarowke jak dla mnie.
Raczej warto na 62 kupować a 56 tylko kilka. Zresztą zawsze można kilka sztuk dokupić jeśli masz już jakieś do ubrania. A lepiej mieć większe niż za małe od wejścia. I żeby się zmarnowaly.

Moj mlody sie urodzil 60cm i 4.070kg wiec nie taki maly a wchodzil w pierwszych dwoch tygodniach w 56 ale ja mialam chyba ze 3 komplety i pralam w kolko a zakladalam tez 62 i ew podwijalam rekawki. Dzieci tak szybko przybierają, ze ja bym 56 kupila naprawde kilka sztuk. No chyba ze ktos sie malutki urodzi to zawsze mozna dokupic na szybko. A moja cora miala 3.400kg i 54 i tez tak szybko nadrobila, ze nawet nie wiem kiedy. Co chwile tylko wymienialam garderobe.

U nas sprawdzily sie najbardziej bodziaki z dlugim rekawem w koperte i polspiochy z nieuciskowym pasem.

reklama
Tak jak dziewczyny pisza tych 56 malo kupuj, jak urodzisz male dziecko to zawsze.mozna dokupic po porodzie.
U mnie Prawdzily sie body, polspiochy I pajace.rozpinane po.calosci. za to jestem na nie spiocha I kaftanika

Do góry