reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

reklama
8a6e55cb1252ac61af26481f96b1e995.jpg
ka mam taka z firmy Bambino.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ruda, ja wracam do pracy, bo tutaj w NL ustawowo jest 16 tyg macierzynskiego. 4 tyg przed porodem i 12 po porodzie.

Nie wiem. Ja na to tak nie patrze. Nie orientuje sie ile jest w polsce platnego macierzynskiego? Ja teraz pracuje 4 dni w tyg. Po porodzie zmieniam kontrakt na 3 dni. I powiem szczerze, ze tak jest dla mnie dobrze. Zwariowalabym w domu 24 godz na dobe, 7 dni w tyg. Uwazam, ze mama ma rowniez prawo do realizowania sie, robienia tego co lubi, a odpoczecie od dziecka i domowych obowiazkow, wylaczenie sie jest zdrowe i dla kobiety i dla dziecka. Ile sie mowi o tym, ze matki za wszelka cene siedza z dziecmi w domu, bo uwazaja, ze to jest najlepsze, ale w miedzy czasie maja depresje, nie czuja sie kobietami i gdzies tam w srodku sa nieszczesliwe. I co w tym dobrego dla dziecka?Posiadanie dzieci nie jest dla mnie jednoznaczne z totalnym poswieceniem sie dla domu. To takie moje skromne zdanie.

Liv fajnie to ujęłas. U nas jest macierzynski płatny 100% pół roku a jak chcesz iść na rok to też masz możliwość za 80% wynagrodzenia.

Liv ja się nie będę wypowiadać na ten temat bo raczej zacznie się gruba dyskusja. Ja się cieszę z tego że w Polsce jest ten rok. Mimo że tam już nie mieszkam.

Laski a napiszcie mi jak z jakoscia tych getrów z h&m ja sobie kupilam takie trykotki i masakra po niecalym.dniu noszenia.juz sie dziury na nogach porobily i w kroku

reklama
Zamilkne. Nie wypowiem sie bo bedzie gownoburza :-)

Papciarkowa sa super. Ja kupilan za duze I wygladaja w kolanach jak dresy ale nie schudne przeciez w ciazy :-)

Do góry