reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

reklama
8a6e55cb1252ac61af26481f96b1e995.jpg
ka mam taka z firmy Bambino.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ruda, ja wracam do pracy, bo tutaj w NL ustawowo jest 16 tyg macierzynskiego. 4 tyg przed porodem i 12 po porodzie.

Nie wiem. Ja na to tak nie patrze. Nie orientuje sie ile jest w polsce platnego macierzynskiego? Ja teraz pracuje 4 dni w tyg. Po porodzie zmieniam kontrakt na 3 dni. I powiem szczerze, ze tak jest dla mnie dobrze. Zwariowalabym w domu 24 godz na dobe, 7 dni w tyg. Uwazam, ze mama ma rowniez prawo do realizowania sie, robienia tego co lubi, a odpoczecie od dziecka i domowych obowiazkow, wylaczenie sie jest zdrowe i dla kobiety i dla dziecka. Ile sie mowi o tym, ze matki za wszelka cene siedza z dziecmi w domu, bo uwazaja, ze to jest najlepsze, ale w miedzy czasie maja depresje, nie czuja sie kobietami i gdzies tam w srodku sa nieszczesliwe. I co w tym dobrego dla dziecka?Posiadanie dzieci nie jest dla mnie jednoznaczne z totalnym poswieceniem sie dla domu. To takie moje skromne zdanie.

Liv fajnie to ujęłas. U nas jest macierzynski płatny 100% pół roku a jak chcesz iść na rok to też masz możliwość za 80% wynagrodzenia.

Liv ja się nie będę wypowiadać na ten temat bo raczej zacznie się gruba dyskusja. Ja się cieszę z tego że w Polsce jest ten rok. Mimo że tam już nie mieszkam.

Laski a napiszcie mi jak z jakoscia tych getrów z h&m ja sobie kupilam takie trykotki i masakra po niecalym.dniu noszenia.juz sie dziury na nogach porobily i w kroku

reklama
Zamilkne. Nie wypowiem sie bo bedzie gownoburza :-)

Papciarkowa sa super. Ja kupilan za duze I wygladaja w kolanach jak dresy ale nie schudne przeciez w ciazy :-)

Do góry