reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

Ann widze juz :-) jakos musza zachecic do kupna :-) a ja sama nie wiem juz ktora :-) za duzo tego :-) jak nie wybiore nic w tym miesiacu to zostanie mi spanie z nogami na mezu :-)

reklama
Wszystkie poduszki, do których dałyście linka podobają mi się, nie dziwię Ci się Ruda, że masz wątpliwości :) Przekonuje mnie to co Ann pisze o sposobach zastosowania tej w kształcie U. Nawet jeśli to chwyt marketingowy, to faktycznie ta poglądowa modelka pokazuje naprawdę wiele układów z tą poduchą ;)

Muszę się jeszcze pochwalić w wątku zakupowym, że sprawiłam sobie 2 dni temu wagę łazienkową. Moja waga nie jest już dla mnie niewiadomą :p

Lucky od tego sie placze nie wchodz na nia :-)
Mialam dostac poduszke na dzien kobiet ale sie nie zdecydowalam :-) w kwietniu mam urodziny wiec kolejna okazja :-) jak sie zdecyduje to zostaje albo kupic samej albo maz :-)

Ruda no też racja. Dużo tego. Ja też się nie mogę zdecydować dlatego ciągle nie zamówiłam ;-)

Lucky super że jest waga ;-) Ja musze codziennie rano się zwazyc i oddycham z ulga gorzej jak zobaczę nagle +kilka kg to się można wystraszyc :-)
A mi synek ostatnio zbil wagę. Chwycił lekko i przesunął ja w stronę ściany. Rozpadła się w drobny mak. Nawrt kawałek mu w ręku zostało. Ba szczęście znieruchomial jak słup soli i nic mu się nie stało. Ale już mamy nową. :-)

Oooo widze ze tu fajne tematy sie przewinęły. Ja walczyłam bardzo mocno o kp mimo ze uwazam iz natura zrobila nam okropnego psikusa ze to mleko musi z cyca leciec. No ja rozumiem ze sie tam wytwarza ale mogloby leciec np. kciukiem ;) zupelnie nie mam nic do dziewczyn, ktore karmią mm. No sory ale w dupie mam kto czym karmi swoje dziecko. Chyba ze trutka na szczury to zawiadamiam prokuraturę ; ) ale wracajac do tematu to po walce o kp cora mi sie uwięziła na cycu na kilka miechów. Od 6 miesiaca tego nienawidziłam bo juz miala zeby. W sumie karmiłam do 8,5 miecha. Jestem czarna owca bo w rodzinie meza karmi sie do 2-3 roku zycia. Z mojej perspektywy jest to obrzydliwe ale nie potępiam. Siusiam na to ;) co do poduszki do karmienia u mnie sie nie sprawdziła bo z cycem rozmiar f nie bylo miejsca na dzidziusia i moglam co najwyzej karmić sama poduszke. W koncu karmiłam prawie caly czas na leżąco.

A i powiem wam jeszcze jedno. To co mnie najbardziej dobiło po porodzie to fakt, ze w szpitalu trzeba sie od razu opiekować dzieckiem. Wszystko fajnie jak sie kobieta dobrze czuje ale ja zdychalam po dwoch dobach bez snu, z zespołem popunkcyjnym, anemia i paroma innymi przypadlosciami a tu dziecko od razu ze niby kontakt lepszy nawiąże z matką. Wolalabym zeby bylo jak za czasow naszych mam dziecko na karmienie co trzy godziny. Jak trzeba bylo to dokarmily mieszanka a nie bylo takich problemow z karmieniem bo one sie zwykle pojawiaja w szpitalu. I nie jest to tylko moja opinia ale wielu dziewczyn. No ale niestety tak sobie my kobiety wywalczylysmy i teraz mamy..

Edit: wybaczcie składnie, wiem ze sie tego nie da czytac ale z telefonu pisze, to taki bełkot wychodzi.

Ostatnia edycja:
Ruda oj ja w pierwszej ciązy tez wybierałam tą pozycję ;) w drugiej kupilam poduche rogal w krztalcie C z motherhood i jak najbardziej polecam. Jeszcze z nią nie spie bo co rusz mam intruza w swoim lozku i brak miejsca ale juz wycialnelam z kartonu. ;)

Co do macierzynskiego to ja się cieszę, że u nas jest platny rok. Pracowalam ostatnio ponad 4 lata temu a tak macierzynski na zmiane z wychowawczym;) mi to odpowiada :)

Też zastanawiam się nad jakąś poduszką i też mam ciężki orzech do zgryzienia,pamiętam że w I ciąży pod koniec bardzo mi jej brakowało..

reklama
Do góry