reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

reklama
A my dzis wybraliśmy wózek adamex pajero. Mysle, ze pod koniec lipca bedziemy mogli juz zamowic bo czas oczekiwania to 6/8 tyg

Prześcieradła nieprzemakalne i podgumowane podkłady i inne cuda, tylko że to wszystko ma jeden minus - nie oddycha no i w upały np jak córka była niemowlakiem to masakra, a ulewała dość dużo i kupy nieraz się zdarzały wychodzące poza :D

Ja gondolkę zamawiam na początku lipca, co by się jeszcze zdążyła przewietrzyć :)

A spać z dzieckiem nie cierpię i z pierwszym bardzo walczyłam co by nie spać i się udało, z drugim mam nadzieję również się uda :p

co do spania z dzieckiem popieram w 100% choc ja walczyc nie musialam:) moj syn tak samo ceni wygode i przestrzen jak ja :D i spal bez problemu u siebie a my mielismy lozko z Tz tylko dla siebie :)

Anuleczka ale jaki sens ma oddychające Przescieradlo skoro i tak naciagasz je na materac a materac tak gruby że nie wierzę w przepuszczanie powietrza. Ja w sumie nie mam tych nie przemakalnych. Puki co dają radę Podklady zwykle ceratki i materac czysty.

nie wiem jaki ma sens wg mnie jednak materac przepuszcza trochę więcej niż podgumowane prześcieradło (sam fakt, że materac da się przelać a gumy nie :) ), ja napisałam tylko jak było u nas że przy tych podgumowanych podkładach córka miała potówki, dlatego był problem, potem też używałam zwykłej ceraty na to prześcieradło frotte i jeszcze flanelowa pieluszka, tu nawet nie chodzi o oddychanie patrząc od dołu tylko nie wiem jak to napisać takie nieprzemakalne prześcieradło jest zbyt blisko skóry, pewnie nie wiecie o co mi chodzi :D

reklama
Hmm myślę, że u każdej to wyjdzie w praniu na ile wrażliwą skórę na dziecko, moja przyjaciółka na przykład ma bliźniaki i Obaj mają tak nie wrażliwą skórę że po kąpieli nie smaruje ich Oliwką boją się skóra nie wysusza , nie musi ich niczym smarować. A jej starsza córka miała za to mega wrażliwą pupe :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry