reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Alcarin - Mnie tak ciągle powtarza. [emoji52]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Wcale się tym nie przejmuj. Moja teściowa ma różne dziwne pomysły i teksty ... Jak to teściowa.. Ale na 100% też chcę żeby było wszystko dobrze w końcu chodzi o jej wnuka /wnuczkę :-) Twoja pewnie tak samo. To też dziecko jej ukochanego synusia przecież :-)

reklama
Ja na 100% bo w dniu porodu bede miała skończone 35lat. Ale powiem wam ciekawa rzecz na temat testów prenatalnych które bede miała.
To jakaś super nowoczesna metoda pobierania krwi matki i separowania z niej DNA dziecka. Nie trzeba czekać do 12/13 tyg, musi być ukonczony 10 tydzień i tak ja jestem umówiona na 3 lutego ( bede miała 10t1d). W Polsce nazywają sie te testy NIFTY i nie są refundowane z NFZ jeśli matka nie ma 35 lat, czyli w sumie podobnie jak u mnie, jak jest kobieta młodsza to ubezpieczalnie robią problem zeby to pokryć.
94b5ba9abace9de83cd6dfa92ddf8ed9.jpg

Jak widzicie, z tego testu w 11 tygodniu moge sie tez dowiedzieć jaka płeć, tyle ze akurat nie chce[emoji4]
Wiec nie bede miała usg prenatalnego tylko ten test, którego skuteczność wynosi 99%.
Fajnie i niefajnie, bo nie zobaczę maluszka aż do 20tyg, wtedy bedzie robiona anatomia płodu.

Próbuje was z pracy nadrobić ale drukujecie jak szalone, witam wszystkie nowe wrzesniowki!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Będziesz płacić za te testy? Mi też o nich mówiła położna (chyba o tych) i tu w NL koszt 170€ niektóre ubezpieczenia pokrywają

Dziewczyny alez produkujecie.
Zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty nessi, lola,lilka napewno wszystko jest wpozadku.
Ja jestem z rocznika 85. Pierwszy syn ur 8 lat temu.
Musze isc dom ogarnac a tak mi sie nie chce.

Dziewczyny alez produkujecie.
Zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty nessi, lola,lilka napewno wszystko jest wpozadku.
Ja jestem z rocznika 85. Pierwszy syn ur 8 lat temu.
Musze isc dom ogarnac a tak mi sie nie chce.

To jesteśmy ten sam rocznik.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Dorcia - Uwielbiam Twoje nastawienie. [emoji7]

Naticzek - Super info. [emoji4]

Funia - Dokladnie ciesz się każda chwila ciąży i tak 9 miesięcy. [emoji6][emoji6]

Lola - Dobrze będzie. [emoji4]

Marcia - Oby nie rota.

Siwa - Hejka Kochana. [emoji4]

Mańka - Gdzie w UK, ja południowa część 70 mil od Londynu takie zadupie Slough. [emoji14] Ja robiłam badziewne za 3 funty i wyszły tak wyraźne kreski że pomyślałam, może blizniaki. [emoji14] My wracamy do Polski w lipcu na szczescie.

Elmirka - Wizytę tesciowej, hahaha. [emoji4] Mnie też męczy. [emoji14]
Podziwiam ciążę i pracę na hotelu, silna babka z Ciebie skoro było wszystko dobrze. Ja pracowalam kilka miesięcy jako pokojowa 18 pokoi i 8 godzin. Jeszcze taki syf. Supervisor była taka Megi, jak się uparla musiałaś 3 razy odkurzac jeden pokój.

Nessi - To już dziś, trzymam kciukasy. [emoji4]

Cynka - To życzę synka. [emoji4] Dont panic. [emoji4]

Jagus - Ja za półtora, w sobotę.

Paula - Tez idę prywatnie i nie czekam do 12 tego. [emoji4]

Alcarin - Kochana ja miałam plamienia w kolorze kawy latte wczoraj i nic się nie dzieje złego dalej.

U nas i Maja i Filip 20 kg więc muszę podwójnie uważać nawet do fotelika w aucie ja uczę samodzielnie wchodzić.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki [emoji4]

reklama
Do góry