Mademoiselle_Nika
Moderator
helo girl!U mnie dzis 1 dzień cyklu, w tym miesiącu zaczynamy starania, takze @anyżowa proszę o zapisanie na 30.09.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
helo girl!U mnie dzis 1 dzień cyklu, w tym miesiącu zaczynamy starania, takze @anyżowa proszę o zapisanie na 30.09.
Ja dziś dostałam skierowanie na badanie drożności jajowodów I mi lekarka wpisała że mogę albo hsg w szpitalu na nfz albo prywatnie w invicta sono hsg z wynikiem biocenozy ale jakoś miałam pomrocznosc i nie dopytałam o różnice.Dziewczyny, bo ja już sama nie wiem co robić. Większość z Was i artykuły w internecie mówią, że lepsze jest Sonohsg niż zwykle hsg. A teraz usłyszałam od jednej lekarki, że klasyczne hsg jest lepsze jako działanie terapeutyczne, pomaga przepchać jeśli coś jest w jajowodach, a sono podobno jest pod mniejszym ciśnieniem i nie jest równie skuteczne jako terapia. Są niby równie skuteczne do samej oceny stanu jajowodów. Znalazłam też artykuł który dokładnie to samo mówi... Czy któraś z was spotkała się z takim podejściem i miała zalecane hsg albo np. nie udało się przepchać na sono i musiała mieć robione dalsze zabiegi?
Ja również apelujeApeluje, żeby nudzić tu, zawsze to wiedza dla mniej doświadczonych dziewczyn.
różnica jest taka, że w szpitalu prawdopodobnie będzie z rtg (może bardziej boleć), a prywatnie sono i pewnie kosztuje ponad tysiakJa dziś dostałam skierowanie na badanie drożności jajowodów I mi lekarka wpisała że mogę albo hsg w szpitalu na nfz albo prywatnie w invicta sono hsg z wynikiem biocenozy ale jakoś miałam pomrocznosc i nie dopytałam o różnice.
Mówiła jedynie że w obu przypadkach są udraznione jajowody i przez 3 miesiace rosnie szansa na zajście w ciaze
Może żelazo i ferrytyna też?no tak, przecież siuśki jeszcze Dzięki! Dam znać ile udało mi się wysępić
u mnie też w tym cyklu jakieś kwiatki. Ani nie wyłapałam pika (w 18 dc był najciemniejszy test, ale nadal nie był to pozytyw), a i temperatura nic nie wychwyciła fakt, dopiero 21 dc. Najdłuższy cykl miałam 37 dni ale zazwyczaj to jednak 33/34 dni.też wklejam w aplikacje , według niej jest jaśniejszy niż ten rano , ale pika nie dał
Hej fajnie tu wrocic ale czuje ze niebawem wrócą tu wszystkie staraczki z zeszłorocznych watkowhelo girl!