kalina.kalina
Fanka BB :)
A odczuwasz albo odczuwałaś przed drożnością jajowodu ból? Ja już ostatnio trochę zaczęłam schodowych bo od kwietnia mam często nudności i bóle po prawej stronie, początkowo myślałam że to owulacja ale bolało nawet przed okresem, a najbardziej boli przy kichaniu albo kaszleniu, lekarz poz badał mi brzuch to jak lekko uciskał az syczałam z bólu, podejrzewał nawet wyrostek.I jak się czujesz po tej wizycie?
Mój prawy jajnik też znajduje się za macicą, każdy lekarz robiąc mi usg tak mówił i ciężko się go bada, prawy jajowód ma kręty przebieg, a lewy zawsze jest prosty. Jak pytałam dlaczego, to tylko 1 z lekarzy ( ten który robił mi Sono Hsg wspomniał coś o zrostach na skutek może infekcji )I teraz tak sobie rozkminiam, bo miałam do czynienia z ureaplasmą w tamtym roku i mam ją na stówe wyleczoną, wymaz też niedawno robiłam i czysto..., może już wcześniej ją miałam a o tym nie wiedziałam i tak urządziła mój prawy jajnik.
Co do drożności ją miałam Sono hsg z pianką i przeżyłam badanie bardzo ok, spodziewałam się masakry, obawiałam bólu a nie było strasznie, jak na okres skurczowe bóle i uczucie parcia w macicy.
Szczerze mówiąc to chciałabym żeby okazało sie przez te zrosty boly te bóle bo już sobie różne rzeczy zaczęłam wkręcać.
Ogólnie czuje się trochę skołowana ale jestem zła bo miałam kilka pytań i całkiem o nich zapomniałam.