reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
Widzialam ze jest poradnia na nfz w Katowicach ale nie mam pojęcia jak to wygląda, czy to poprostu dzwonie i pytam o termin ,czy muszę musze brać udział w jakimś pakiecie rządowym, no nie mam pojęcia
Najłatwiej zadzwonić i się dowiedzieć 😊 jeśli jest poradnia na NFZ to wystarczy, że masz ubezpieczenie i możesz się umówić.

Widzialam ze jest poradnia na nfz w Katowicach ale nie mam pojęcia jak to wygląda, czy to poprostu dzwonie i pytam o termin ,czy muszę musze brać udział w jakimś pakiecie rządowym, no nie mam pojęcia
dokładnie jak @amusedxxx pisze - zadzwoń i się dowiedz czego wymagają. W Warszawie są dwie nfzetowskie poradnie i każda ma zupełnie inny system działania i wymagania.

Jadę jutro na te badania do Katowic. Czy w tej ankiecie trzeba coś specjalnego napisać? 2 lata starań, poronienie i biochemiczna wystarczą? Boję się, że stwierdzą, że nam się nie należą i nas odeślą.

Mój pierwszy w życiu pozytywny test owulacyjny? Być może 🥹

Okaaay, @penguinlicious poproszę przepisz mnie z ławeczki na 17.06. Spróbuję ☺️

Załączniki

• 1717321970995896832443056613311.jpg
    1717321970995896832443056613311.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 109
wiesz co, ja idę na wizytę w poradni niepłodności na NFZ i to jest wizyta po drożności, na której będziemy ustalać, co i jak dalej. Poza tym, prywatnie tez mam lekarza prowadzącego i u niego byłam na wizycie we wtorek i zrobił mi monitoring. Wiec ja jutro po prostu poproszę lekarki, żeby mi zrobiła usg. Chociaż tak czy siak w środę będę robiła proga, bo chce sobie to z tym estradiolem sprawdzić.

A robiłaś sobie testy owulacyjne? Ja to trochę sceptycznosci nabrałam do appek i testów po dwóch ostatnich cyklach. W poprzednim peak miałam tak, ze wskazywało wszystko, ze będę miała 26 dc, a finalnie miałam 28 dc, wiec koniec końców mysle, ze zabrakło jednego seksu, żeby miało się udać. A w tym cyklu peak miałam w niedziele, a na monitoringu we wtorek wieczorem okazało się, ze owulacji jeszcze nie było i pęcherzyk 22 mm.
O widzisz ale rozbieżność...
A mierzyłam temp może? Jak ona się z testami I monitoringiem pokrywa ?
Ja robiłam testy i temp mierzyłam, miałam też ból owulacyjny lewego jajnika I kusi mnie sprawdzić czy coś z tego było. U mnie np objawy się dość pokrywają z temp I testami tzn śluz, Ochota na sex. Ale czy faktycznid tak jest ... W czwartek idę na proga I też chciałam poszerzyć o estradiol i sprawdzić ferrytyne itp zobaczę co gin mi poleci.
Oby nic się nie przesunęło bo i tak mieliśmy niecałych tydzień na "sexy" bo tylko tyle był mąż i trzonowanie było codziennie 🙈

reklama
Dziewczyny mam do was takie pytanie , czy któraś z was korzysta z usług Medicover ? U mnie podstawowy pakiet opłaca pracodawca , moja ginekolog do której chodzę kazała mi iść na monitoring ale do kogoś innego bo ona nie przyjmuje codziennie, więc umówiłam wizyty co 2 dni , poszłam na pierwszą w piątek i okazało się że mój pakiet tego nie obejmuje , i teraz pytanie , chciałabym zwiększyć pakiet jednak w żadnym nie znalazłam czegoś takiego jak monitoring owulacji , a na infolinię pani powiedziała że nie może mi pomóc, jedynie jak kupie pakiet to wtedy może sprawdzić czy takie badania są , może któraś z was korzystała i wie jak to wygląda? Bo aktualnie za każdą wizytę muszę zapłacić 250 zł, i okej zrobię to ale jeżeli się nie uda to chciałabym w kolejnym cyklu również iść ,a wolałbym wykupić pakiet niż kolejny raz płacić?
Ja też się kiedyś zastanawiałam nad tym jak miałam taka propozycje w pracy i zależało mi tylko na monitoringu. 3 dni dzwoniłam na infolinię i nikt nie umiał mi odpowiedzieć na pytanie czy nawet w najdroższym pakiecie jest monitoring i tak w końcu jakaś babka mi powiedziała że skoro nikt nie może znaleźć takiej usługi to pewnie jej nie ma w żadnym pakiecie i jest pewnie płatna. Nikt nie był pewny i dałam sobie spokój... Dramat... Jestem ciekawa co inne dziewczyny powiedzą ze swoich doświadczeń co im powiedzieli...

Do góry