anyżowa
Fanka BB :)
@Mademoiselle_Nika i ja dziękuję za ten szczęśliwy dla mnie wątek![]()
Wszystkim zaciążonym serdecznie gratuluję a za pozostałe dziewczyny ściskam kciuki za szybkie powodzenie![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@Mademoiselle_Nika i ja dziękuję za ten szczęśliwy dla mnie wątek![]()
Wszystkim zaciążonym serdecznie gratuluję a za pozostałe dziewczyny ściskam kciuki za szybkie powodzenie![]()
Tak, jak po drożności 3 cykle nie wyjdzie, to też szykujemy się do in vitroWieczorem po transferze zaczęłam czuć, że coś nie tak z pęcherzem. Do transferu pęcherz musi być pełny. Może przetrzymałam siuśki za długo.
Po pierwszym transferze czułam się wspaniale i mam nadzieję, że Ty też będziesz i że jeden u Was wystarczy, żeby na dobre wykopać Cię ze staraczek![]()
20-24 lat | 1,52 - 9,95 ng/ml |
---|---|
30-34 lat | 0,71 - 7,59 ng/ml |
35-39 lat | 0,41 - 6,96 ng/ml |
40-44 lat | 0,06 - 4,44 ng/ml |
45-50 lat | 0,01 - 1,79 ng/ml |
Cała masa,ale to przez stresZ internetu:
Jaki jest dobry wynik AMH?
Normy AMH
20-24 lat 1,52 - 9,95 ng/ml 30-34 lat 0,71 - 7,59 ng/ml 35-39 lat 0,41 - 6,96 ng/ml 40-44 lat 0,06 - 4,44 ng/ml 45-50 lat 0,01 - 1,79 ng/ml
Jesteś tak naprawdę powyżej swojej grupy wiekowejDziewczyny z wynikami poniżej 0,5 zachącą naturalnie w ciąże. Ty naprawdę nie masz się o co martwić
Czy masz jakieś problemy zdrowotne, że w tak młodziutkim wieku przyszło Ci do głowy, że możesz mieć złą rezerwę jajnikową? Pytam z ciekawości. Nigdy oczywiście nie zaszkodzi zrobić badanie, ale jak nie masz zdiagnozowanych chorób/problemów, które mogłyby Cię składniać do tego badnia, to w Twoim wieku raczej się go nie robi. No ale masz wynik: rezerwe masz dobrą![]()
Mój wynik jest w jednostce ng/mlCała masa,ale to przez stres
Od listopada
Zeszłego roku do czerwca mialam dwie miesiączki biochem ciąża w maju i w czerwcu ciąża stracona w 6-7tyg
Stram się dalej
Jest ciężko
Zgłodniałam się do kliniki aby dojść dlaczego nie mam tej @ i z pomocą by monitorować cyklMój wynik jest w jednostce ng/ml
Nie chodziło mi o to, że wszystko jest ok ze wszystkim, tylko że jest ok z rezerwą jajnikową. Olgamat doprecyzowała, że jej wynik jest w ng/ml, czyli mieści się w "widełkach znalezionychn na internecie". Wiadomo, interpretacje wyniku będzie jej robić lekarz, a nie baba z internetu, ale na tyle na ile baba z internetu może wygooglać, to rezerwa jest ok.Wiem, że się tutaj nie udzielałam we wrześniu, ale muszę, bo się uduszę
@Chałka to nie jest tak, że jak ktoś ma wysoki wynik to wszystko jest w porządku. Dla przedziału wiekowego 20-24 lata wynik powinien mieścić się w normach 1,88-7,29 ng/ml albo 8,71-83,6 pmol/l. Dlatego tak ważne jest, żeby podać jednostkę. Zbyt wysoki wynik może wskazywać na PCOS.
@Olgamat180 w jakiej jednostce jest Twój wynik?
Bardzo współczuje stratCała masa,ale to przez stres
Od listopada
Zeszłego roku do czerwca mialam dwie miesiączki biochem ciąża w maju i w czerwcu ciąża stracona w 6-7tyg
Stram się dalej
Jest ciężko
Właśnie nie jest normie, bo wynik ma ponad 10 a norma od 1,88 do 7,29 ng/ml.Nie chodziło mi o to, że wszystko jest ok ze wszystkim, tylko że jest ok z rezerwą jajnikową. Olgamat doprecyzowała, że jej wynik jest w ng/ml, czyli mieści się w "widełkach znalezionychn na internecie". Wiadomo, interpretacje wyniku będzie jej robić lekarz, a nie baba z internetu, ale na tyle na ile baba z internetu może wygooglać, to rezerwa jest ok.