reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Kadry bankowo się wygadają…zostało nas z 24 osoby, więc na bank wypaplają -.-.
Więc nie wiem, czy to będzie mega słabe?
Chce jej powiedzieć, że z uwagi na moją aktualną sytuację, muszę iść na l4. Niestety nie chce na ten moment dzielić się powodem zwolnienia lekarskiego.
To już Twoja decyzja, jeśli chcesz 100% płatne to będą widzieć na zwolnieniu, że z powodu ciąży 😌
Jakbyś wolała np na parę tygodni iść na zwykłe zwolnienie to bez problemu możesz do psychiatry się wybrać. A samej informacji o powodzie zwolnienia nie będzie widać

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem zapisana na testowanie na 30 czerwca. Czytam was codziennie, nie udzielałam się ale zamierzam to zmienic
To mój 4 cykl starań. Peak na testach owulacyjnych pokazał mi się we wtorek w zeszłym tygodniu a następnego dnia bardzo ciągnęły mnie jajniki, szczególnie prawą stronę więc myślę że owulacja mogła być w środę. (Oczywiście jeśli rzeczywiście była).
Korci mnie aby już zacząć testować ale dziś dopiero 5 dpo więc to bez sensu
Bobo seksy były co dwa dni praktycznie odkąd skończyła mi się miesiączka więc zobaczymy
Jeśli do końca wakacji się nie uda, to zaczynam z monitoringiem
Pozdrawiam 😙

Dziewczyny pomocy , progesteron w 3dc 0.5 dzisiaj czyli w 14 DC progesteron 0.4 czyli rozumiem że owulacji nie było i nie będzie ?

Dziewczyny pomocy , progesteron w 3dc 0.5 dzisiaj czyli w 14 DC progesteron 0.4 czyli rozumiem że owulacji nie było i nie będzie ?
Żeby sprawdzić czy owulacja była progesteron bada się ok. 7 dni po niej. Tym, co produkuje progesteron jest ciałko żółte, które pozostaje po pękniętym pęcherzyku (czyli po owulacji) i jego szczyt przypada wówczas właśnie na ok. 7dpo. Także ten wynik absolutnie nie daje Ci informacji czy owulacja nastąpiła 😉
Monitorujesz swój cykl w jakiś sposób? Wiesz kiedy mniej więcej miewasz owulacje, w którym dc?

Żeby sprawdzić czy owulacja była progesteron bada się ok. 7 dni po niej. Tym, co produkuje progesteron jest ciałko żółte, które pozostaje po pękniętym pęcherzyku (czyli po owulacji) i jego szczyt przypada wówczas właśnie na ok. 7dpo. Także ten wynik absolutnie nie daje Ci informacji czy owulacja nastąpiła 😉
Monitorujesz swój cykl w jakiś sposób? Wiesz kiedy mniej więcej miewasz owulacje, w którym dc?
przez 3 miesiące robiłam testy owu , 2 razy pik około 12-13 DC , w trzecim zaczely wariować i pik był 2 razy , byłam wtedy u gina jak był 2 raz pik powiedziała że nie widzi owu ,albo była wcześnie albo cykl bezowu , we wcześniejszym cyklu byłam na monitoringu to w 10 DC powiedział mi że nie widzi na razie nic co by wskazywało na owu , 13 DC nagle byłam już po owu i miałam ciałko żółte, w tym cyklu chciałam odpuścić badania testami , zobaczyć jak to będzie bo mogła głowa za mocno to wszystko rozmyśla , zbadałam proga jak dostałam @ , bo przyszła wcześniej niż powinna , chciałam teraz zobaczyć bo miałam bóle jajnika i niby zalecenia są żeby sprawdzić 12-14 DC żeby zobaczyć czy jest jajeczkowanie , a tutaj zdziwienie bo jest niższy niż był i teraz nie wiem co myśleć , czy ta owu będzie czy nie , za tydzień chce sprawdzić jeszcze raz . Jednak ten wynik mnie mocno zasmucił

Jeszcze takie pytanie jakbym nie miała teraz owu ,i zaczęła brać duphaston od 16 DC cyklu to zaszkodzę tym ? W sensie czy tym bardziej może to zastopować owulację ?

reklama
Nie wiem , według norm na internetach 0.64 zaczyna się faza owulacyjne , dodatkowo skoro w 3dc cyklu był wyższy niż teraz ? Nie wiem bo ja się nie znam na tym , tylko się schizuje , myślałam że jednak będzie wyższy . Skoro bolał mnie ten jajnik to myślałam że ta owu jednak będzie/była

Do góry