reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
przez 3 miesiące robiłam testy owu , 2 razy pik około 12-13 DC , w trzecim zaczely wariować i pik był 2 razy , byłam wtedy u gina jak był 2 raz pik powiedziała że nie widzi owu ,albo była wcześnie albo cykl bezowu , we wcześniejszym cyklu byłam na monitoringu to w 10 DC powiedział mi że nie widzi na razie nic co by wskazywało na owu , 13 DC nagle byłam już po owu i miałam ciałko żółte, w tym cyklu chciałam odpuścić badania testami , zobaczyć jak to będzie bo mogła głowa za mocno to wszystko rozmyśla , zbadałam proga jak dostałam @ , bo przyszła wcześniej niż powinna , chciałam teraz zobaczyć bo miałam bóle jajnika i niby zalecenia są żeby sprawdzić 12-14 DC żeby zobaczyć czy jest jajeczkowanie , a tutaj zdziwienie bo jest niższy niż był i teraz nie wiem co myśleć , czy ta owu będzie czy nie , za tydzień chce sprawdzić jeszcze raz . Jednak ten wynik mnie mocno zasmucił
Do kogo chodzisz na monitoring owulacji? Pytam bo dość dziwne dla mnie żeby lekarz nie mógł ocenić czy jest ciałko w jajniku. Czy ten lekarz zajmuje się leczeniem niepłodności? Moim zdaniem najlepiej jakbyś miała zrobiony pełny monitoring, czyli przychodzisz około 10 DC i pozniej po 2 dniach sprawdza się jak rośnie pęcherzyk i następny za kilka dni w zależności jaka była wielkość. Jeśli sytuacja kilka razy by się powtórzyła że nie ma owulacji to powinien dać ci lek na podkręcenie owu i szukać powodu. Może ten lekarz nie zajmuje się stricte leczeniem niepłodności. Ja tak trafiłam na kilku konowałów którzy nie wiedzieli co i jak mimo że na znanym lekarzu w usługach mieli wpisany monitoring. Ciałko żółte w jajniku ma charakterystyczny wygląd więc doświadczony lekarz powinien rozpoznać.

Do kogo chodzisz na monitoring owulacji? Pytam bo dość dziwne dla mnie żeby lekarz nie mógł ocenić czy jest ciałko w jajniku. Czy ten lekarz zajmuje się leczeniem niepłodności? Moim zdaniem najlepiej jakbyś miała zrobiony pełny monitoring, czyli przychodzisz około 10 DC i pozniej po 2 dniach sprawdza się jak rośnie pęcherzyk i następny za kilka dni w zależności jaka była wielkość. Jeśli sytuacja kilka razy by się powtórzyła że nie ma owulacji to powinien dać ci lek na podkręcenie owu i szukać powodu. Może ten lekarz nie zajmuje się stricte leczeniem niepłodności. Ja tak trafiłam na kilku konowałów którzy nie wiedzieli co i jak mimo że na znanym lekarzu w usługach mieli wpisany monitoring. Ciałko żółte w jajniku ma charakterystyczny wygląd więc doświadczony lekarz powinien rozpoznać.
no on niby się okazało że się nie zajmuje niepłodnością , ale na monitoring mnie przyjął byłam w 10 DC i powiedział że nie widzi nic na żadnym jajniku co by wskazywało na owulację , 13 DC bo to był poniedziałek , po dogłębnym badaniu powiedział mi że jest ciałko żółte i jestem już po owu . Już nie zamierzam do niego iść , chce iść teraz do polecanej przez dziewczy tutaj lekarki która się zajmuje , jednak teraz chciałam zbadać ten progesteron i zobaczyć jak to wygląda tak chyba dla samej siebie , ale dzisiejszy wynik mnie podłamał

no on niby się okazało że się nie zajmuje niepłodnością , ale na monitoring mnie przyjął byłam w 10 DC i powiedział że nie widzi nic na żadnym jajniku co by wskazywało na owulację , 13 DC bo to był poniedziałek , po dogłębnym badaniu powiedział mi że jest ciałko żółte i jestem już po owu . Już nie zamierzam do niego iść , chce iść teraz do polecanej przez dziewczy tutaj lekarki która się zajmuje , jednak teraz chciałam zbadać ten progesteron i zobaczyć jak to wygląda tak chyba dla samej siebie , ale dzisiejszy wynik mnie podłamał
Dostałaś od niego zdjęcia z USG? Ile zazwyczaj trwają twoje cykle? Jeśli owu by była w 13 DC to proga byś mogła robic 20dc.

Idz do innego lekarza koniecznie 🙈 jeśli w 10 dc niby wg niego nie zapowiada się na owu a w 13 dc już niby dojrzał ciałko żółte to ja bym mu w ogóle nie ufała. Niemożliwe żeby z małego pęcherzyka nagle się zrobił tak duży, żeby mógł pęknąć 🤷🏼‍♀️ na twoim miejscu i tak regularnie min co drugi dzień bym robiła boboseksy, bo równie dobrze możesz mieć owu dopiero przed sobą

W tym cyklu nie byłam u gina ani nie robiłam testów owu . U ginekologa na monitoringu byłam 31.05 (10dc) i 03.05 (13dc ) wtedy zobaczył ciałko żółte i dał duphaston ,miałam brać 10 dni ale po 7 dostałam plamienia i w 8 kazał przestać brać , 11.06 już liczę jako @ , w 3dc czyli 13.06 badałam progesteron i był 0.50 , teraz chciałam sprawdzić czy coś wskazuje na owu i byłam w 14dc (24.06) i jest 0.40 , sprawdzę jeszcze w poniedziałek czyli 21 DC

reklama
Mam do was trochę głupie pytanie,jak miałam pik 18 nastego czerwca to jak zrobię test i będzie te 10 dpo to pomimo ze okres mam mieć od tego 10 dpo za tydzień to może wyjść pozytywny jak coś będzie na rzeczy,czy jest to o wiele za szybo?

Do góry