reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Tylko Przepisy Kulinarne !!!

Sałatka serowa-czosnkowa:
starta kostka żółtego sera
ananas pokrojony w kostkę
czosnek wycisnięty lub kostka knorr czosnkowa
majonez
Wybełtać i można ozdobić rodzynkami

reklama
a ja sklerotyk stary zapomialam ze do mojej salatki papryke sie jeszcze daje...Ja daje najczesciej zolta i czerwona...Przypomialo mi sie jak dzis zdjecia sobie ogladalam i akurat byla micha z ta salatka:-D

sałatka z pieczarek:-)

ok 1 kg pieczarek - ugotować w wodzie z wegetą i pokroić w kostkę
1 paczka ryżu parabolicznego
5-6 jajek - pokroić w kosteczkę
1 puszka kukurydzy
4 ogórki konserwowe - pokroić w kostkę
por
majonez, przyprawy
wszystko wymieszać
Smacznego:-D

sałatka czosnkowa:-)

szynka pokrojona w kostkę lub w paski
ser żółty - najlepiej pokroić najpierw w plastry a potem w kostkę tak by nie była gruba (to samo dotyczy szynki)
cebula
ogórki konserwowe
marchewka
kukurydza
czosnek, majonez ,przyprawy
wszystko kroimy , mieszamy i jemy:-D

sałatka królewska:-)

seler konserwowy
szynka
por
jajka
kukurydza
ananas
majonez przyprway
wszystko kroimy, mieszamy
smacznego:-)

polecam jeszcze pomidory pod pierzynką

pomidory sparzamy, ściągamy z nich skórkę i kroimy na grube plastry
układamy na półmisku
z majonezu jogurtu natur. i czosnku robimy sos i polewamy nim pomidory
na wierzch tarkujemy ser feta
pyycha:tak::-)

Irmaa, już dwa razy zrobiłam pomidory wg Twojego przepisu. Pychota! Małżowin zachwycony, brat też.:tak: Mniam! Dzięki za przepis.

kobietki dziękuję za przepisy, mam co testować:)) i mam nadzieję, że gościom będzie smakować

reklama
Jesli chodzi o pomidory to lubie sobie czasami na kolacje lub sniadanko zrobic cos takiego...Przyznam ze niektorych dziwi taka mieszanka ale ja uwielbiam...

Biore se pomidorka lub dwa,kroje na wkesze kostki,do tego wkrajam cebulke rowniez pokrojona w kosteczke tyle ze drobniutka...ja lubie cebuli duzoooo:-) do tego wlewam smietane ,doprawiam sola i pieprzem i koniecznie na zagryche swierzutka buleczka a do zapicia cieplutka herbatka...

Do góry