reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Tylko Przepisy Kulinarne !!!

ojjj bede popijac:-D:tak::tak::tak::tak::tak::tak::-D

Sumko a na jakim ogniu gotowac to mleko bo slyszalam ze jak za mocno czadu sie da to puszki lubia wybuchac a wtedy karmel zlizujemy od szafek po podloge:-D:-D:-D:-D:-D:-D
 
reklama
Patrycja pojęcia nie mam !!!! Jeszce tego nie robiłam a czytałam że jesteście z Sylwią amatorki wię voila :-) zamierzam dopiero wypróbować w najbliższym czasie bo też uwielbiam .
 
a ja wczora zrobiłam murzynka mamusi i pijaka:tak:, po murzynku pozostalo wspomnienie, naprawdę pyszny i mokry:), a to zdjęcie pijaka

 
Na pewno musi być pyszne :-) :-) :-) ja coś takiego robiłam tylko ,że z rumu 40% i mleka skondensowanego również gotowanego w puszce ok.3 godz.mniamnuśne można pić i pić i pić....
 
A ja czy to by z rumem bylo czy z wodeczko to mi to jedna ryba, wazne ze karmelowe...A jak juz to bede przyzadzac to wiem ze jedna puszke karmelku bede musiala zrobic exstra bo znajac swoja zachlannosc wyjem pol puszki lyzezka na miejscu....:-):tak::-D:szok:
 
reklama
KRUCHE CIASTO Z MAKIEM

kruche ciasto:
niestety nie mam dokładnego przepisu, bo zawsze robię "na oko":
"górka" mąki ;-) czyli ok. 400 g
masło ok. 150 g
2 żółtka
kilka łyżeczek cukru pudru

masa makowa:
puszka gotowej masy makowej (tu było 900 g, ale może być mniej), lub własnoręcznie przygotowany mak z bakaliami i miodem
jeden budyń waniliowy
ubita na sztywno piana z białka z 2 jajek

Kruche ciastko zagnieść i rozłożyć na formie.
Budyń zrobić z mniejszą ilością mleka (ok. 300 ml) i wymieszać z makiem. Do tego dodać pianę i masę wyłożyć na surowe ciasto.
Piec aż ciasto się ładnie zarumieni w 180 oC.

Pycha!!! Polecam!
 
Do góry