Ja odnośnie ruchów to mogę wam powiedzieć tyle, myślałam że mam małego ADHD i tak już będzie do końca ciąży, a tu od dwóch dni mała aktywność, bardziej przeciąganie, ale nie ze jakoś przesadnie dużo więc to chyba w końcu nadszedł ten czas że dziecko się mniej rusza a autentycznie nie miałam chwili spokoju (tylko w nocy, chyba że się przekrecam z boku na bok to dostaje kopniaka do tej pory). Także ewidentnie wjeżdża końcówka do tego i mnie dopadł brak siły i ochoty na cokolwiek, możliwe że jest to spowodowane brakiem słońca od kilku dni, a ja akurat od zawsze reaguje dosyć mocno na światło i jego braki. Do tego brzuch pobolewa, pewnie dlatego że młody się ułożył i wyciąga mocno skórę i inne narządy. Jest ktoś kto ma to samo ? 34+3
reklama
Palinka13
Moderator
tez bede miec snuza heroTeż mnie te trzęsawki czasem zastanawialy, ale nigdy to nie było jakieś gwałtowne wiec uznałam, że trzepocze i już uczucie dziwne, ale gorsze jest jak skrobie biodro. Czasem mam wrażenie że mi w nim dłubie
A z innej beczki, ogarniacie monitor oddechu?
Palinka13
Moderator
Moj od 3 wizyt wlasciwie glowa w dol .. ja juz chyba mniej wiecej potrafie rozroznic kiedy boks a kiedy karate bo juz iles razy mialam tak ze kopał pod żebra a paluchy wrzynał w pachwiny jak wiertłem wiec sie gosciu nade mna zneca tez juz coraz mniej tych kopniakow, bardziej rozciaganie ale te łapki wiercić lubią. Uciskanie na pęcherz coraz wieksze i tak go czuje tam w dole .. jak duzo sie nachodze to miewam takie okresowe bóle albo kłucia ale ponoc to normalne
MagdaaaLena
Fanka BB :)
Hmmm... U mnie ruchy intensywne, brzuch się rusza nieźle bywa też mniej aktywna - rzecz jasna. Skóra na brzuchu się momentami bardzo napina, aż ciągnie. Teraz bardzo często czuję nawet nisko w kroczu wiercenie i kłucie wtedy muszę aż przystanąć nawet będąc w domu , bo to nie jest zbyt miłe uczucie. Też odczuwałam ruchy po prawej stronie żeber i na dole lewa strona a malutka wtedy już była główką w dół. Teraz dzidziuś większy i ma mniej miejsca więc jeszcze inaczej czuć ruchy. Wczoraj wieczorem ewidentnie było widać u mnie , że plecakami jest ułożona po prawej stronie brzucha nie wiem dziewczyny jak y Was, ale u mnie nocki to koszmar. Przeraża mnie jak nocka się zaczyna. Wszyscy śpią a ja potrafię o 2 w nocy przy stole siadać. A jak śpię na którymś boku to ból budzi biodra okropny. Ewidentnie to już obciążenie. Nie dociera do mnie, że tak mało czasu zostało
Palinka13
Moderator
no ja tez mam kiepskie nocki.. nie moge wcale zasnac .. chodze mega pozno spac .. jeszcze jak jest jako tako to nagle ten sobie robi impreze w brzuchu.. a potem nad ranem bym spala jak zabita no ale nie bede wstawala codziennie o 11-12 bo to sie mija z celemHmmm... U mnie ruchy intensywne, brzuch się rusza nieźle bywa też mniej aktywna - rzecz jasna. Skóra na brzuchu się momentami bardzo napina, aż ciągnie. Teraz bardzo często czuję nawet nisko w kroczu wiercenie i kłucie wtedy muszę aż przystanąć nawet będąc w domu , bo to nie jest zbyt miłe uczucie. Też odczuwałam ruchy po prawej stronie żeber i na dole lewa strona a malutka wtedy już była główką w dół. Teraz dzidziuś większy i ma mniej miejsca więc jeszcze inaczej czuć ruchy. Wczoraj wieczorem ewidentnie było widać u mnie , że plecakami jest ułożona po prawej stronie brzucha nie wiem dziewczyny jak y Was, ale u mnie nocki to koszmar. Przeraża mnie jak nocka się zaczyna. Wszyscy śpią a ja potrafię o 2 w nocy przy stole siadać. A jak śpię na którymś boku to ból budzi biodra okropny. Ewidentnie to już obciążenie. Nie dociera do mnie, że tak mało czasu zostało
Mi się zdarza mieć coraz więcej drzemek w ciągu dnia jak dzieci są w placówkach. Budzę się nieprzytomna i nie wiem co jest grane ale o 22 już znowu śpię. Budzik mam na 7 nastawiony o dziwo ostatnio całe noce przesypiam całe, nawet do toalety nie chodzę. Zobaczmy jak długo się jakaś taka ,,wymiętą" jestem cały dzień
Spróbuj sobie wymacać mój zawsze leży tak że po prawej albo lewej mojej stronie ma plecki (czyli leży na boczku), pupkę wypina mi pod żebrami a nogi prostuje na boki. Super to czuję badając się przez brzuch jakby i jedyne obroty jakie wykonuje to wokół własnej osi, czasami czuję plecki na środku swojego brzucha ale to chwilowo, w trakcie obracania. Czyli tak obrazując mój leży trochę jak takie „V”Ja już pisałam, że my nigdy nie mieliśmy i nie planujemy monitora oddechu ale jak ktoś ma być spokojniejszy to czemu nie
Mam znowu pytanie odnośnie ułożenia waszych dzidziusiów w poprzednich ciążach nie zwracałam uwagi gdzie dokładnie mnie chłopacy kopią bo bardzo szybko byli odwróceni główką w dół a teraz nie ukrywam że się trochę zaczynam tym stresować. Do tej pory czułam ciągle rozpieranie po bokach więc ewidentnie była ułożona w poprzek i potwierdziła to gin w zeszłym tyg. Ale dzisiaj od rana cały czas czuje boksy w prawe żebro i lewe biodro/ nogę ( nie na środku tylko po boku ale dosyć nisko). Też tak macie? Wiem że te ruchy generalnie czuć wszędzie ale może macie jakies teorie. Na szczęście wizyta w nast wtorek
Ja też nie mogę spać. Dobija mnie okropna zgaga jak tylko się położę Chodzę bardzo późno, a rano bym spala jak zabita ale ja od początku ciazy mam problemy ze snem. Ktos tutaj pisał o gbs dodatnim. Jeśli to kogoś pocieszy to ja już wiem, że mam a to dopiero 30tc brzuch dołem pobolewa i kłuje coraz bardziej. Mam więcej leżeć I odpoczywać, ale gdzie tam do końca i jak wytrzymać z tymi kopniakami cały dzień nawet dostałam ochrzan, że za szybko z fotela wstaje
Ja też źle sypiam. Budzę się często, chodze siku, zazwyczaj od 5 to już przeglądam telefon, czasem po lodówce buszuje nad ranem dawno już tak porządnie się nie wyspałam.Hmmm... U mnie ruchy intensywne, brzuch się rusza nieźle bywa też mniej aktywna - rzecz jasna. Skóra na brzuchu się momentami bardzo napina, aż ciągnie. Teraz bardzo często czuję nawet nisko w kroczu wiercenie i kłucie wtedy muszę aż przystanąć nawet będąc w domu , bo to nie jest zbyt miłe uczucie. Też odczuwałam ruchy po prawej stronie żeber i na dole lewa strona a malutka wtedy już była główką w dół. Teraz dzidziuś większy i ma mniej miejsca więc jeszcze inaczej czuć ruchy. Wczoraj wieczorem ewidentnie było widać u mnie , że plecakami jest ułożona po prawej stronie brzucha nie wiem dziewczyny jak y Was, ale u mnie nocki to koszmar. Przeraża mnie jak nocka się zaczyna. Wszyscy śpią a ja potrafię o 2 w nocy przy stole siadać. A jak śpię na którymś boku to ból budzi biodra okropny. Ewidentnie to już obciążenie. Nie dociera do mnie, że tak mało czasu zostało
reklama
Ja właśnie nie umiem wyczuć przez brzuch nie wiem jak Wy to robicie. Jeszcze do wczoraj byłam pewna że jest w poprzek a dzisiaj mam wątpliwości ale nadal nie wiem czy tylko zmieniła pozycję czy już jest główką w dółSpróbuj sobie wymacać mój zawsze leży tak że po prawej albo lewej mojej stronie ma plecki (czyli leży na boczku), pupkę wypina mi pod żebrami a nogi prostuje na boki. Super to czuję badając się przez brzuch jakby i jedyne obroty jakie wykonuje to wokół własnej osi, czasami czuję plecki na środku swojego brzucha ale to chwilowo, w trakcie obracania. Czyli tak obrazując mój leży trochę jak takie „V”