reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Zdjęcia sir nie powinno oceniać ale jak dla mnie źle to nie wygląda powiedziałabym że może Ci się bliznowiec robić teraz pobudzony hormonami..staraj się to rozmasowywac ewentualnie maść na blizny tylko nie wiem jak z tym w ciąży..
właśnie kupiłam nie dawno maść na blizny i chciałam zacząć stosować , na ile dowiadywałam się to można . A bliznowiec jest twardy i boli ?

Dziewczyny, tak mnie mdli od kilku dni, że masakra 🥴 z córką poprzednio w ciąży nie miałam zupełnie objawów, a tutaj początek a ja nie mam mocy na nic 🫣 zastanawiam się czy to może być od luteiny? Bo zanim zaczęłam brać to było ok 😬

Powiem wam że mam dość . Biorę leki na mdłości te na receptę ,zero poprawy . Wydaje mi się że nawet może być gorzej bo spowodowały jeszcze większą senność i oslabienie niż wcześniej . Dodatkowo mdłości i ciężkość na brzuchu jest dramatyczna ,a wzdęty jaki mam brzuch . Normalnie jakbym już przynajmniej w 5 miesiącu była ... Ta ciąża jest najgorsza ze wszystkich . Zamówiłam sobie te opaski na nadgarstek na mdłości ,mam nadzieję że one trochę pomogą bo nie idzie funkcjonować . Śmieje się do męża że to musi być chłopak bo pierwszy raz tak źle się czuje a tacy upierdliwi są tylko mężczyźni . Po za tym chyba muszę umówić się do jakiegoś fizjo już lub chirurga . Wsumie nie wiem ... Bo po tej laparoskopii jednej i drugiej pisałam że sporo komplikacji było . Teraz coś dziwnego dzieje mi się z rana na pępku . Czuje pod palcem jakby szew i zastanawiam się czy nie pomylili się i nie dali zwykłego zamiast rozpuszczalnego bo ten drugi już powinien dawno się wchłonąć . A rana coraz bardziej czerwona ...
Nie wygląda to źle. Jest świeżo zagojona rana. Jeśli często wymiotujesz to brzuch też pracuje i niestety blizna razem z nim.

Dziewczyny, tak mnie mdli od kilku dni, że masakra 🥴 z córką poprzednio w ciąży nie miałam zupełnie objawów, a tutaj początek a ja nie mam mocy na nic 🫣 zastanawiam się czy to może być od luteiny? Bo zanim zaczęłam brać to było ok 😬
Może być, ale niekoniecznie. Mogą to być objawy od ciąży lub od luteiny. Wszystko możliwe.
Kiedy masz wizytę? ;)

reklama
U mnie narazie zero mdłości, ale wróciło uczucie ciężkości na żołądku,cycki coraz cięższe, ze snem problem budzę się wcześnie ok 4-5 i już nie mogę zasnąć😕 i kawa mi słabo wchodzi
ja też 5/6 okropne to jest 😒 kawy pije pół szklanki dziennie a piłam 3 czasem 🫣

Do góry