reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Ufff nie jestem sama 😄ja do tej pory jestem w szoku jak czytam że dziewczyny czuja gdzie jest noga, gdzie ręka, głowa itd ja tylko czuje że w brzuchu siedzi 😅
Ja ogólnie czuję czy to noga czy ręka, dupka albo głowa 😅 mocno się wyciska w moim brzuchu więc łatwo przez skórę wyczuć co czym jest

Ja ogólnie też nie jestem za przegrzewaniem dzieci, ale pamiętajmy że noworodki nie mają żadnej termoregulacji. Więc nawet jak będzie 5 stopni czy 7 to i tak jest bardzo zimno. Ja na pewno będę miała długie body, pajac, wełniany kombinezon i otulacz do fotelika dosyć ciepły, do tego jakieś grubsze skarpety. W aucie na początku też nie jest ciepło a zanim dojdzie na tył to ciepelko to już człowiek zdąży do domu dojechać 😅
Mam w zapasie kocyk, jeśli będzie trzeba to nim przykryje, aż się nie ogrzeje w aucie. Do domu będziemy mieć z 40 minut.
Dziewczyny czy czujecie że dziecko jest już odwrócone główka w dół ?wiem że jeszcze jest czas ale może któraś mama już czuję
Oj tak, zszedł już trochę w dół i naciska na pęcherz, sikam często a mało, obraca się wzdłuż własnej osi. Rączkami często grzebie mi po pachwinach, 🫣 co nie zawsze jest przyjemne , nóżkami kopie po bokach i pupcie tak fajnie wypina. Zazwyczaj zajmuje moją prawą cześć brzucha, widać to nawet w lustrze - ta prawa stroną jest ciut większa. 😍
Kocham już tę malutką istotkę. ❤️

reklama
Mam w zapasie kocyk, jeśli będzie trzeba to nim przykryje, aż się nie ogrzeje w aucie. Do domu będziemy mieć z 40 minut.

Oj tak, zszedł już trochę w dół i naciska na pęcherz, sikam często a mało, obraca się wzdłuż własnej osi. Rączkami często grzebie mi po pachwinach, 🫣 co nie zawsze jest przyjemne , nóżkami kopie po bokach i pupcie tak fajnie wypina. Zazwyczaj zajmuje moją prawą cześć brzucha, widać to nawet w lustrze - ta prawa stroną jest ciut większa. 😍
Kocham już tę malutką istotkę. ❤️
U mnie też wybrał sobie i uwielbia prawą stronę 😅 co mnie szokuje, bo miałam wycinany wyrostek więc tam ten brzuch jest sztywniejszy i mniej elastyczny, więc aż dziwne że woli w takich warunkach niż po lewej stronie przy miłym biciu serca i mięciutko :p

Do góry