reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Właśnie czytałam że są smakowe albo do zwykłej wycisnąć sok z cytryny i bedzie bardziej kwaśna. Nigdy nie robiłam, ciekawe jak mi pójdzie 😂
Właśnie wyciskać soku nie można bo to też zmienia wynik. Najgorsze też jest to siedzenie i oczekiwanie na pobrania. Nawet po korytarzu nie można pospacerować 😵‍💫

reklama
Poprzednio też miałaś cukrzycę ciążową? To teraz od razu już będziesz robić krzywą pewnie? Ja właśnie zazwyczaj miałam cukier ok 90-95, więc też się nastawiam że wyjdzie cukrzyca 🫣
Właśnie nie miałam, nie znam też nikogo z cukrzycą więc będą musieli mi wszystko wytłumaczyć co podawać i co jaki czas

Właśnie wyciskać soku nie można bo to też zmienia wynik. Najgorsze też jest to siedzenie i oczekiwanie na pobrania. Nawet po korytarzu nie można pospacerować 😵‍💫
Z tą cytryną to różnie. Jedne laboratoria pozwalają, inne nie. Ja jak pracowałam w labie to pozwalałam ćwiartkę cytryny wcisnąć i wyniki były ok. Cytryna nie ma cukru praktycznie, więc myślę że na spokojnie. Ale teraz są też smakowe glukozy więc to załatwia często sprawę tego smaku.

Właśnie czytałam że są smakowe albo do zwykłej wycisnąć sok z cytryny i bedzie bardziej kwaśna. Nigdy nie robiłam, ciekawe jak mi pójdzie 😂
W pierwszej ciąży nasłuchałam się i byłam przestraszona tym badaniem a to było pyszne 😆😆 wzięłam cytrynową i polecam już się nie mogę się doczekać badania 😆

pobierają po godzinie i po dwóch co nie? Właśnie mnie wypicie tego nie przeraża, pewnie jak jakiś soczek słodki, tylko najgorsze to siedzenie i czekanie na czczo jak ja się budzę już mega glodna😅

Umowilam sie w koncu na pierwsze USG. 07.12 13:45. Jajo zniose do tego czasu, ale wolalam miec pewnosc, ze juz na pewno bedzie serduszko jesli wszystko z ciaza jest dobrze. A to bedzie 7+1 wiec musi juz byc.
Jedna ciaze stracilam w 8t ale rozwoj plodu zatrzymal sie na 6t, trzymajcie za nas kciuki.
Btw. Mamy juz imie dla dziewczynki 😂 Wiem, ze to dziwne na tym etapie ale nie moglam sie powstrzymac.
Antonina Klara. Tosia ❤️
Moj syn to Piotr Michal, corka Gabriela Aleksandra.
Dla chlopca jeszcze imienia nie mam, bo i tak jestem pewna, ze bedzie dziewczynka 😅

pobierają po godzinie i po dwóch co nie? Właśnie mnie wypicie tego nie przeraża, pewnie jak jakiś soczek słodki, tylko najgorsze to siedzenie i czekanie na czczo jak ja się budzę już mega glodna😅
w niektórych laboratorium pobierają też z palca przed wypiciem czy nie jest za wysoka na czczo

Ja też idę na krzywą w przyszłym tygodniu, chyba w Mikołajki 😂 ale zauważyłam, że nie chce mi się słodkiego w ciąży, a ja kocham słodycze, kinder bueno to było rozwiązanie na moje smutki 😂 teraz coś suchego słonego muszę chrupać, żeby jakoś funkcjonować

reklama
Tak- pobierają Ci na czczo, później pijesz ten ulepek i siedzisz sobie spokojnie- następne pobranie jest po godzinie od wypicia, a kolejne po następnej godzinie. I masz rację- ciężko tak tyle czasu nie jesc. Ja po krzywych szłam zawsze do pobliskiej piekarni po kanapkę z kotletem schabowym 🤣

Ostatnia edycja:
Do góry