reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja też idę na krzywą w przyszłym tygodniu, chyba w Mikołajki 😂 ale zauważyłam, że nie chce mi się słodkiego w ciąży, a ja kocham słodycze, kinder bueno to było rozwiązanie na moje smutki 😂 teraz coś suchego słonego muszę chrupać, żeby jakoś funkcjonować
Ja tak samo, wcześniej cała czekolada naraz to było normalne a teraz w ogóle słodkiego🤢na słone mam ochotę 😀

reklama
No i też dużo osób nie wie ale tej glukozy nie można wypijać na hejnał ale trzeba powoli w ciąży no 5 minut wypić, małymi łyczkami

Tak- pobierają Ci na czczo, później pijesz ten ulepek i siedzisz sobie spokojnie- następne pobranie jest po godzinie od wypicia, a kolejne po następnej godzinie. I masz rację- ciężko tak tyle czasu nie jesc. Ja po krzywych szłam zawsze do pobliskiej piekarni po kanapkę z kotletem schabowym 🤣
ale chodzilo mi że pierw z palca, potem z żyły, potem pijesz i po 1h i po 2h

pobierają po godzinie i po dwóch co nie? Właśnie mnie wypicie tego nie przeraża, pewnie jak jakiś soczek słodki, tylko najgorsze to siedzenie i czekanie na czczo jak ja się budzę już mega glodna😅
Też się bałam jak to będzie z tą glukoza. Ja w pierwszej ciąży, jak i z resztą teraz po wstaniu z łóżka musiałam od razu zjeść bo mnie wymioty męczyły.
Bałam się, że zamiast tam siedziec to im ta glukoze zwrócę 😅 Ale o dziwo było ok, tym soczkiem można się naprawdę najeść, w ogóle głodu nie czułam 😁
To tak na pocieszenie pisze ;)

pobierają po godzinie i po dwóch co nie? Właśnie mnie wypicie tego nie przeraża, pewnie jak jakiś soczek słodki, tylko najgorsze to siedzenie i czekanie na czczo jak ja się budzę już mega glodna😅
W życiu, to będzie podejrzewam najbardziej słodka rzecz jaką piłaś 😁 . Polecam wziąć ze sobą kiełbasę, ja od razu jadłam po 2 pobraniu 🤣
Jak mi się przypomina ten słodki smak to aż mnie mdli.

W życiu, to będzie podejrzewam najbardziej słodka rzecz jaką piłaś 😁 . Polecam wziąć ze sobą kiełbasę, ja od razu jadłam po 2 pobraniu 🤣
Jak mi się przypomina ten słodki smak to aż mnie mdli.
ja jadłam mandarynki ale nie wspominam tego dobrze 🤭
Jeszcze to był poniedziałek, ludzie myśleli że miałam niezły weekend imprezowy, musiałam dojść kawałek do auta, a potem do pracy 🤣 koszmar

Ja też idę na krzywą w przyszłym tygodniu, chyba w Mikołajki 😂 ale zauważyłam, że nie chce mi się słodkiego w ciąży, a ja kocham słodycze, kinder bueno to było rozwiązanie na moje smutki 😂 teraz coś suchego słonego muszę chrupać, żeby jakoś funkcjonować
Wow szybko idziesz na tą krzywą, ciekawe czy mi też zleci na następnej wizycie przy zakładaniu karty ciąży 🤔 Bo normalnie chyba pomiędzy 24-28 tyg się ją robi.

reklama
Do góry