reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja też idę na krzywą w przyszłym tygodniu, chyba w Mikołajki 😂 ale zauważyłam, że nie chce mi się słodkiego w ciąży, a ja kocham słodycze, kinder bueno to było rozwiązanie na moje smutki 😂 teraz coś suchego słonego muszę chrupać, żeby jakoś funkcjonować
Ja tak samo, wcześniej cała czekolada naraz to było normalne a teraz w ogóle słodkiego🤢na słone mam ochotę 😀

reklama
No i też dużo osób nie wie ale tej glukozy nie można wypijać na hejnał ale trzeba powoli w ciąży no 5 minut wypić, małymi łyczkami

Tak- pobierają Ci na czczo, później pijesz ten ulepek i siedzisz sobie spokojnie- następne pobranie jest po godzinie od wypicia, a kolejne po następnej godzinie. I masz rację- ciężko tak tyle czasu nie jesc. Ja po krzywych szłam zawsze do pobliskiej piekarni po kanapkę z kotletem schabowym 🤣
ale chodzilo mi że pierw z palca, potem z żyły, potem pijesz i po 1h i po 2h

pobierają po godzinie i po dwóch co nie? Właśnie mnie wypicie tego nie przeraża, pewnie jak jakiś soczek słodki, tylko najgorsze to siedzenie i czekanie na czczo jak ja się budzę już mega glodna😅
Też się bałam jak to będzie z tą glukoza. Ja w pierwszej ciąży, jak i z resztą teraz po wstaniu z łóżka musiałam od razu zjeść bo mnie wymioty męczyły.
Bałam się, że zamiast tam siedziec to im ta glukoze zwrócę 😅 Ale o dziwo było ok, tym soczkiem można się naprawdę najeść, w ogóle głodu nie czułam 😁
To tak na pocieszenie pisze ;)

pobierają po godzinie i po dwóch co nie? Właśnie mnie wypicie tego nie przeraża, pewnie jak jakiś soczek słodki, tylko najgorsze to siedzenie i czekanie na czczo jak ja się budzę już mega glodna😅
W życiu, to będzie podejrzewam najbardziej słodka rzecz jaką piłaś 😁 . Polecam wziąć ze sobą kiełbasę, ja od razu jadłam po 2 pobraniu 🤣
Jak mi się przypomina ten słodki smak to aż mnie mdli.

W życiu, to będzie podejrzewam najbardziej słodka rzecz jaką piłaś 😁 . Polecam wziąć ze sobą kiełbasę, ja od razu jadłam po 2 pobraniu 🤣
Jak mi się przypomina ten słodki smak to aż mnie mdli.
ja jadłam mandarynki ale nie wspominam tego dobrze 🤭
Jeszcze to był poniedziałek, ludzie myśleli że miałam niezły weekend imprezowy, musiałam dojść kawałek do auta, a potem do pracy 🤣 koszmar

Ja też idę na krzywą w przyszłym tygodniu, chyba w Mikołajki 😂 ale zauważyłam, że nie chce mi się słodkiego w ciąży, a ja kocham słodycze, kinder bueno to było rozwiązanie na moje smutki 😂 teraz coś suchego słonego muszę chrupać, żeby jakoś funkcjonować
Wow szybko idziesz na tą krzywą, ciekawe czy mi też zleci na następnej wizycie przy zakładaniu karty ciąży 🤔 Bo normalnie chyba pomiędzy 24-28 tyg się ją robi.

reklama
Do góry