Dokładnie. Ja to mam tylko nadzieję że albo będzie sporo na plusie albo totalny kilkudniowy Mróz. Oby nie było szklanki na drogachTeraz te zimy to nie mozna nazwac zimą wiec nie wiem czy jest sens kupowac tyle tego wszystkiego
reklama
U mnie też już od dawna główka w dół. Jedyne co czuję przez brzuch to plecy no i nóżki jak prostujeDziewczyny czy czujecie że dziecko jest już odwrócone główka w dół ?wiem że jeszcze jest czas ale może któraś mama już czuję
Palinka13
Moderator
o jezu tego to sie panicznie boje zawsze .. jeszcze tam gdzie zawsze jezdze najczesciej polozyli nowy asfalt. Tak sie swieci bo taki gladki a co dopiero jak to przymroziDokładnie. Ja to mam tylko nadzieję że albo będzie sporo na plusie albo totalny kilkudniowy Mróz. Oby nie było szklanki na drogach
Spać nie mogę...
Tez nie wyobrażam sobie jechać do szpitala jak na sygnale gdy będzie ślisko.
Krew leci mi z nosa, sączy sie twz po gardle, nawet kiedy juz na zewnątrz przestaje lecieć, odjaszluje a tam czerwono, ech.
U mnie też łożysko na przedniej ścianie i pewnie tenu lepiej mi czuć ruchy po bokach.
Tez nie wyobrażam sobie jechać do szpitala jak na sygnale gdy będzie ślisko.
Krew leci mi z nosa, sączy sie twz po gardle, nawet kiedy juz na zewnątrz przestaje lecieć, odjaszluje a tam czerwono, ech.
U mnie też łożysko na przedniej ścianie i pewnie tenu lepiej mi czuć ruchy po bokach.
To dobrze że nowy! Przynajmniej jest świeża masa ścieralna, czyli wydaje Ci się że jest śliski a jest najmniej śliski ze wszystkicho jezu tego to sie panicznie boje zawsze .. jeszcze tam gdzie zawsze jezdze najczesciej polozyli nowy asfalt. Tak sie swieci bo taki gladki a co dopiero jak to przymrozi
Badacie w ciąży potas i magnez?
Ja mam to i to na niższej granicy normy. Wystarczy, że opuszczę jedną dawkę i zaczynam się vgorxej czuć. Obecnie biorę duże dawki magnezu 3x2 magne b6 forte co daje 600 mg oraz dodatkowo 2x1 cytrian magnezu i w sumie wychodzi ok 800 mg na dobę, a i tak to jest niewystarczające.
Mam niskie krwinki czerwone, ale to podobno norma w ciąży.
Ja mam to i to na niższej granicy normy. Wystarczy, że opuszczę jedną dawkę i zaczynam się vgorxej czuć. Obecnie biorę duże dawki magnezu 3x2 magne b6 forte co daje 600 mg oraz dodatkowo 2x1 cytrian magnezu i w sumie wychodzi ok 800 mg na dobę, a i tak to jest niewystarczające.
Nie mam badanego, bo morfologią jest idealna cały czas. Pierwszy raz mi troszeczkę hematokryt spadł i na następną wizytę będę miała jeszcze raz sprawdzane czy jest to jakaś mała anomalia, bo gorszy dzień, czy coś się zaczyna dziać i pojawia się anemia biorę cały czas suplementy dla ciężarnej, od momentu pojawienia się krwiaka biorę magne b6 forte 3x1 i wszystko jest ok. Oprócz tego że od 18 tygodnia mam non stop infekcje intymne i od tych kilkunastu tygodni cały czas mam tabletki dopochwowe.Badacie w ciąży potas i magnez?
Palinka13
Moderator
ja nie badam bo w sumie wszystko mi sie poprawilo nawet tarczyca o dziwo odstawilam magnez ale nie wiem czy do niego nie wroce bo juz skurcz mnie zlapal w nocy w łydkeBadacie w ciąży potas i magnez?
reklama
MagdaaaLena
Zaangażowana w BB
Ja czekam na dzisiejszą wizytę mam o 16. Ciekawa jestem co u mojej Lidki słychać też zaczęły mi dokuczać nocne skurcze w łydce kurczę nieprzyjemny ból powiem dzisiaj o tym na wizycie. Ciekawa jestem ułożenia małej... Jak rano chodzę do przedszkola z synkiem to tak mi daje popalić, wypycha brzuch , że co chwilę muszę się zatrzymać