reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Jakby ktos cos to promka na laktatory :)

Załączniki

• IMG_9788.jpeg
    IMG_9788.jpeg
    84,2 KB · Wyświetleń: 27
o jezu tego to sie panicznie boje zawsze .. jeszcze tam gdzie zawsze jezdze najczesciej polozyli nowy asfalt. Tak sie swieci bo taki gladki a co dopiero jak to przymrozi :o
To dobrze że nowy! Przynajmniej jest świeża masa ścieralna, czyli wydaje Ci się że jest śliski a jest najmniej śliski ze wszystkich 😁

Badacie w ciąży potas i magnez?
Ja mam to i to na niższej granicy normy. Wystarczy, że opuszczę jedną dawkę i zaczynam się vgorxej czuć. Obecnie biorę duże dawki magnezu 3x2 magne b6 forte co daje 600 mg oraz dodatkowo 2x1 cytrian magnezu i w sumie wychodzi ok 800 mg na dobę, a i tak to jest niewystarczające.

Mam niskie krwinki czerwone, ale to podobno norma w ciąży.

Ja mam to i to na niższej granicy normy. Wystarczy, że opuszczę jedną dawkę i zaczynam się vgorxej czuć. Obecnie biorę duże dawki magnezu 3x2 magne b6 forte co daje 600 mg oraz dodatkowo 2x1 cytrian magnezu i w sumie wychodzi ok 800 mg na dobę, a i tak to jest niewystarczające.

Nie mam badanego, bo morfologią jest idealna cały czas. Pierwszy raz mi troszeczkę hematokryt spadł i na następną wizytę będę miała jeszcze raz sprawdzane czy jest to jakaś mała anomalia, bo gorszy dzień, czy coś się zaczyna dziać i pojawia się anemia :) biorę cały czas suplementy dla ciężarnej, od momentu pojawienia się krwiaka biorę magne b6 forte 3x1 i wszystko jest ok. Oprócz tego że od 18 tygodnia mam non stop infekcje intymne i od tych kilkunastu tygodni cały czas mam tabletki dopochwowe.

ja nie badam bo w sumie wszystko mi sie poprawilo nawet tarczyca o dziwo 😃 odstawilam magnez ale nie wiem czy do niego nie wroce bo juz skurcz mnie zlapal w nocy w łydke

reklama
Ja czekam na dzisiejszą wizytę ♥️ mam o 16. Ciekawa jestem co u mojej Lidki słychać ♥️ też zaczęły mi dokuczać nocne skurcze w łydce kurczę nieprzyjemny ból 🙈 powiem dzisiaj o tym na wizycie. Ciekawa jestem ułożenia małej... Jak rano chodzę do przedszkola z synkiem to tak mi daje popalić, wypycha brzuch , że co chwilę muszę się zatrzymać 😊

Do góry