reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ceny wózków uważam, że są z kosmosu, no ale jeśli jest popyt to i producenci szaleją z coraz wyższymi cenami.
Wózki 2 w 1 są często mało używane, bo szybko przechodzi się na lekką spacerówkę (najczęściej rodzice mobilni) i można wyłapać używany w dobrej cenie i w naprawdę dobrym stanie.
Laktator też kupiłam używany, tylko przyssawki dokupie, by było bardziej higienicznie.

W szpitalu w którym będę rodzić zaznaczali, by nie kupować, bo może się nam nie przydać a w szpitalu są i to ogólnie dostępne, można też wypożyczyć lub kupić najzwyklejszy ręczny typu gruszka a jak będzie naprawdę potrzebny to wtedy kupić. Teraz rynek jest przesycony, więc z dostępnością nie ma problemu.

reklama
Ceny wózków uważam, że są z kosmosu, no ale jeśli jest popyt to i producenci szaleją z coraz wyższymi cenami.
Wózki 2 w 1 są często mało używane, bo szybko przechodzi się na lekką spacerówkę (najczęściej rodzice mobilni) i można wyłapać używany w dobrej cenie i w naprawdę dobrym stanie.
Laktator też kupiłam używany, tylko przyssawki dokupie, by było bardziej higienicznie.

W szpitalu w którym będę rodzić zaznaczali, by nie kupować, bo może się nam nie przydać a w szpitalu są i to ogólnie dostępne, można też wypożyczyć lub kupić najzwyklejszy ręczny typu gruszka a jak będzie naprawdę potrzebny to wtedy kupić. Teraz rynek jest przesycony, więc z dostępnością nie ma problemu.
no i wlasnie przez ilosc tych wszystkich produktow mozna zglupiec

Ja laktator dostałam od kuzynki bo ona prawie nie używała. Nie jest jakiś rewelacyjny, ale stwierdziłam że na razie wystarczy. Różnie może być z tym karmieniem. Znam kobiety ktore wcale nie używały laktatora bo nie miały problemu z pokarmem. I doszłam do wniosku że jak będę potrzebować lepszego to po porodzie zamówie ten muszlowy. Drogie one są dlatego trochę mi szkoda teraz wydać 500 czy 600 zł a okaże się że kupiłam go niepotrzebnie
Ja jestem taka kobieta 😂 pierwszy syn nie chciał pić z piersi a drugi z butelki także w obydwu przypadkach laktator niepotrzebny 🙈 miałam tylko ręczny bo jak mi się zastój robił w piersi to mogłam go odblokować 😆 teraz nam dwa w spadku po szwagierce też nie używane bo jej syn też nie chciał pić z butki ( Nano i drugi jakoś ręczny ) ale nawet ich dokładnie nie oglądałam 🙈

A co do wózka to nasz venicci upline kosztował 4 tys ale dali rabat 10 procent czyli 3600 i dorzucili adaptery podwyższające plus adaptery do fotelika także nie wyszło źle. Wózek był dostępny od ręki. Fotelik też mamy cybexa po synku

Dziewczyny mam bardzo intymne pytanie. Czy któraś z Was ma żylaki warg sromowych? Bo ja właśnie zauważyłam że mam i jestem załamana... Ktoś ma? Coś się da z tym zrobić czy już tylko plastyka pochwy?

Polecam się rozejrzeć w miarę szybko bo jak chcesz nowy wozek to w niektórych sklepach trzeba czekać nawet 8 tygodni 🙂 ja wzięłam venicci claro 2 w 1. Kosztował 3 tysiące. Jest leciutki i sklada się jedna ręką, po złożeniu zajmuje naprawdę mało miejsca. Możesz założyć jak torbę i przenieść spacerówkę na ramieniu. I można dokupić adaptery co dla wysokich osób jest naprawdę przydatne 😊 ale to wiadomo, musisz sama pomyśleć na czym Tobie zależy i po jakim terenie będziesz spacerować. Venicci jest głównie do miasta ale u mnie i tak jest wszędzie asfalt, nie sądzę że będę po lasach chodzić. A fotelik wzięłam cybexa z baza. Kosztował 2400 zł. Ale o nim czytałam same pozytywne opinie i znajomi również mają i są zadowoleni to nawet nie szukałam innego. Razem z adapterami podwyższającymi i do fotelika (aby fotelik dopiąć do stelaza) wyszło ok 5600 zl te końcówkę nam w sklepie "obcięli" i wyszło równe 5000. Poszukaj takiego sklepu gdzie dają takie rabaty bo uważam że to naprawdę spory rabacik.
Jaki model tego fotelika z cybexa wybrałaś?

reklama
Dziewczyny mam bardzo intymne pytanie. Czy któraś z Was ma żylaki warg sromowych? Bo ja właśnie zauważyłam że mam i jestem załamana... Ktoś ma? Coś się da z tym zrobić czy już tylko plastyka pochwy?
Mi się pokazał nieduży żylak. Ogólnie dostałam na to jakiś lek ziołowy, ale ostatnio na wizycie lekarz mi powiedział, że w czasie ciąży raczej nie zniknie, ale po ciąży tak. To jest przekrwienie jakoś mi to tłumaczył. Byłam przerażona, ale teraz już nie jestem. Ja zaobserwowałam , że on po odpoczynku jest prawie niewidoczny. Wydaje mi się, że ciężar na to wpływa

Do góry