reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Teraz jestem takiego samego zdania - ale po porodzie nie docierały do mnie logiczne argumenty 😐

w Poznaniu nie było zzo - do teraz nie ma w sumie (chwalą się że jest ale chwalenie swoje a rzeczywistość swoje) więc 🫡 a byłam w szpitalu gdzie pracują „anioły” a mi się kurde trafiły takie bez skrzydeł 🫢 po cc usłyszałam , że mam iść normalnie bo przecież po wypadku nie jestem 🤬 albo jak mi już dali córkę to cały czas była u mnie w ramionach to się jednej nie podobało i komentarze czy w domu też tak będę ? Ja że tak ! I wiecie co? Tak było przez kilka mc i nie żałuję naszego tulenia ciałko w ciałko ♥️ a i żeby nie było teraz ma totalna tatoze i tata ważny od zawsze bardzo mocno 😌

u nas troszkę bardziej skomplikowane 😝 przez mleko moje właśnie bmk i bj :/ a też byłam osobą , która kochała nabiał - na kaca piłam mleko 🤣 przy rd dodatkowo orzechy , śliwka i jabłko 🙄 na dzień dzisiejszy mamy bmk , śliwka u orzechy - było gorzej jest lepiej - kto wie - może kiedyś zjemy tego wymarzonego loda śmietankowego 🙃 boję się że przy drugim będzie podobnie - i nie wiem czy dam radę aż tyle pociągnąć … a mleko owsiane to nam uratowało życie - kp zamienione na inkę - do teraz jest ważne 🥰
Nie wiem czy tak duzo bardziej skomplikowanie ;) Przez Gabrysi alergie wyladowalysmy w szpitalu, bo takie ilosci krwi pojawialy sie w kupie. Poza bmk musialam odstawic caly szereg produktow, nie tylko u niej podczas rd ale tez u siebie od jej pierwszego miesiaca zycia. Na szczescie z tych alergii wyrosla, czego i Wam zycze :)
Kiedy ostatni raz robilas prowokacje wedlug drabiny?

reklama
Czytam o tych mdłościach i wymiotach i bardzo wam współczuję dziewczyny :( ja w połowie 7 tygodnia i nic kompletnie mi nie jest, jedyny objaw ciąży to okropny ból piersi czasami tak duży, że nie wiem jak się ułożyć. Co do l4 uważam, że trzeba myśleć o sobie bez zastanowienia bym poszła już teraz gdybym tak źle się czuła, trzeba postawić na siebie :)

Po porodzie to człowiek jest w takich emocjach, że mało do niego dociera, do mnie w połogu przyszła taka położna środowiskowa, kurna śródmieście Warszawy a trafiła mi się baba która powiedziała że tak pękłam że mąż mnie pewnie zostawi :| jak wyszła to dostałam takiego ataku paniki. Powinnam była babe zaskarżyć. Mąż został, wszystko się spoko zrosło, zero problemów z czymkolwiek a ta mi narobiła takiego stresa.
O ja pitole mąż zostawi bo pękłaś 🙈 jak tak można powiedzieć kobiecie. Niestety większość tych położnych środowiskowych kiepsko ,,pomaga”

Też jesteśmy team maluch z alergią na bmk. Będąc jeszcze kpi też byłam na diecie. Byliśmy w szpitalu we wrześniu i synek miał robiony panel alergiczny i wyszło że na nic nie ma alergii a jak w tym miesiącu robiliśmy prowokację to oblaliśmy na pierwszym etapie drabiny mlecznej 🤡 jeszcze teraz jesienią to nawet bez bmk w diecie ma czerwoną szyję i wysypkę. Oby to kiedyś minęło 🙏🏻

Współczuję takiej opieki. Mój synek był mega wrażliwcem, płakał dużo, kolki itd. Już po narodzinach potrafił co chwilę płakać.. "moja " położna poprosil druga ( bo był podział na położne od matek i od dzieci) żeby go wzięli na noc. Na co stwierdziła ta jedna ze dziecko głodne to i płacze. Nakarmiła go całą butelka mleka i co? Ryk po godzinie.. ostatecznie moja pomogła mi małego ułożyć na łóżku że mna za co inne nie były zadowolone😅pierwszy rok przy cycku non stop
Wscieklabym sie jakby mi ktos nakarmil dziecko kp mlekiem modyfikowanym bez mojej zgody. Ta cala butla to mam nadzieje wyolbrzymienie biorac pod uwage wielkosc zoladka noworodka ;)
W ogole co to za pomysl zeby noworodka zabrac od matki na noc 🤦‍♀️

Wscieklabym sie jakby mi ktos nakarmil dziecko kp mlekiem modyfikowanym bez mojej zgody. Ta cala butla to mam nadzieje wyolbrzymienie biorac pod uwage wielkosc zoladka noworodka ;)
W ogole co to za pomysl zeby noworodka zabrac od matki na noc
Nigdzie nie napisałam że się nie zgodziłam. zgodziłam się, to było moje pierwsze dziecko, cały czas płakało. Człowiek czasem ufa "doswiadczonym".

Nigdzie nie napisałam że się nie zgodziłam. zgodziłam się, to było moje pierwsze dziecko, cały czas płakało. Człowiek czasem ufa "doswiadczonym".
Z jednej strony jest nacisk ze strony szpitala na karmienie piersia, a jak tylko dziecko im przeszkadza bo z jakiegos powodu ciagle placze to sru mu butle 🤦‍♀️
Fajnie, ze udalo Wam sie kp pomimo takiego startu pod gorke.

Dziewczyny czy to normalne zeby na poczatku ciazy puchły nogi, piersi? Boze... to poczatek a brzuch mam jak balon, nogi jak parowki...... co bedzie dalej...🤔 czuje jakbym moje cialo mialo wybuchnac

reklama
Dziewczyny czy to normalne zeby na poczatku ciazy puchły nogi, piersi? Boze... to poczatek a brzuch mam jak balon, nogi jak parowki...... co bedzie dalej...🤔 czuje jakbym moje cialo mialo wybuchnac
Ja brzuch też jak balon, ale nogi ok. Może masz tendencję do gromadzenia wody w organizmie, ale niestety nie wiem co się z tym robi

Do góry