Mnie nie bylo chwile i dzisiaj chcialm wejsc na grupe prywtna i link nie działa. Poprzednia grupa prywatna została usunięta?Na razie jest Was tu kilka, piszcie ze sobą, my chętnie dołączymy i z Wami tu popiszemy.
Na prywatnym wątku chętnie Was zobaczymy, ale musimy wiedzieć, kogo wpuszczamy
W jakim tygodniu jesteście, jak się czujecie.
Ogarniacie już wyprawkę?
reklama
To tak jak ja. Mało czasu, duzo pracy i pyk nie ma mnie juz na prywatnej grupieHej dziewczyny, ostatnio nie odwiedzialam forum ze względu na brak czasu, chyba zostałam usunięta z forum odrywanego, czy mogłabym zostać ponownie dodana?
Nie, po prostu przez brak aktywności zostałaś usunięta. Wg regulaminu jest obowiązkowa aktywność, jedna wiadomość na tydzień - dwa..Mnie nie bylo chwile i dzisiaj chcialm wejsc na grupe prywtna i link nie działa. Poprzednia grupa prywatna została usunięta?
No nie udzielalam sie bo jak wchodzilam to juz bylo ponad 100 nowych watkow wiec bylam nie w temacie.Nie, po prostu przez brak aktywności zostałaś usunięta. Wg regulaminu jest obowiązkowa aktywność, jedna wiadomość na tydzień - dwa..
Za szybko tam nadajecie
Kimiko
Moderator
jak to mówią co kraj to obyczaj. Wszędzie są jakieś plusy i minusy ja wychodzę z założenia, że jest jak jest i wiem na co się zdecydowałamOjej, wiem jak to jest. 8 lat mieszkałam w UK, wróciłam pod koniec sierpnia zeszłego roku
No, tam to wyglada troszke inaczej, dlatego sama bylam zdziwiona, że tu w Polsce wszyscy mi to zwolnienie sugerowali od początku ciąży.
Ciężko było wrócić do Polski po 8 latach za granicą? W sensie czy ciężko było się odnaleźć w polskiej rzeczywistości, znaleźć pracę i tak dalej?
Kimiko
Moderator
jak to tylko 12tyg?Witam kolezanke z UK.
Tu nie ma duzo przywilejow na ciążę. Ja pracuje na bloku.operacyjnym, termin 28.01 wiec mam nadzieje dac rade pocisgna jaknajdluzej tym bardziej ze macierzynskiego platnego mam tylko 12 tyg.
Ja w poprzedniej ciąży miałam 6tyg 90% a resztę 33tyg ustawowa kwotę nie całe 180£ tygodniowo. Teraz w mojej firmie dają więcej - 12tyg 100%, 12tyg 50% i resztę 15tyg 180£ tygodniowo. Ale ze ja chyba nie będę już wracać do tej firmy to biorę tą niższą opcję jak za pierwszym razem.
Planuje pracować chociaż do końca listopada, ale zobaczymy jak zdrowie i siły pozwolą.
xaniax
Zaangażowana w BB
Noo powiem Ci, że tak, na początku jest ciężko ale nie ma to jak dom Największą różnicę odczuwam finansowo oczywiściejak to mówią co kraj to obyczaj. Wszędzie są jakieś plusy i minusy ja wychodzę z założenia, że jest jak jest i wiem na co się zdecydowałam
Ciężko było wrócić do Polski po 8 latach za granicą? W sensie czy ciężko było się odnaleźć w polskiej rzeczywistości, znaleźć pracę i tak dalej?
Ale coś za coś no nie
12 tyg 100% plus 33 dni AL do wybrania wiec tez bedzie 100% później przechodze na statutory leave ktory ci daje ok £750 miesiecznie wiec :/jak to tylko 12tyg?
Ja w poprzedniej ciąży miałam 6tyg 90% a resztę 33tyg ustawowa kwotę nie całe 180£ tygodniowo. Teraz w mojej firmie dają więcej - 12tyg 100%, 12tyg 50% i resztę 15tyg 180£ tygodniowo. Ale ze ja chyba nie będę już wracać do tej firmy to biorę tą niższą opcję jak za pierwszym razem.
Planuje pracować chociaż do końca listopada, ale zobaczymy jak zdrowie i siły pozwolą.
Wszytski zalezy od firmy
reklama
Kimiko
Moderator
a to teraz rozumiem. Ja w poprzedniej ciąży miałam właśnie tylko te 6 tygodni 90% a później już statutory - tygodniowo około 180£ wychodzi. Ale jak to usłyszałam od koleżanki z Polski „to u Was nie opłaca się dzieci robić” a tu u mnie już kolejne12 tyg 100% plus 33 dni AL do wybrania wiec tez bedzie 100% później przechodze na statutory leave ktory ci daje ok £750 miesiecznie wiec :/
Wszytski zalezy od firmy