A co do prenatalnych to zapytam lekarza co wie na temat bezpłatnych. Z tego co widziałam akurat ten lekarz do którego chciałam iść raczej na NFZ ich nie wykonuje i nie wiem teraz co zrobić :/ mi wypada od 26 czerwca więc podglądam póki co termin u tego prywatnie a w międzyczasie dowiem się co z tym NFZ
reklama
Ja już po wizycie. Serce nadal bije i wg lekarza wszystko jest OK. Wg usg 8+2 i termin na 11 stycznia, ale pewnie dogonię termin z miesiączki i będzie coś około 7 stycznia. Pobrał rozmaz czy wymaz tak jak było w planach. Na prenatalne kazał się zapisać a zaraz po nich do szpitala, dołuje mnie to od początku ciąży. Już chcę mieć to za sobą. Dopiero po szpitalu odetchnę, to będzie plus minus około 15 tygodnia, zależy jak długo będę za wynikami badań czekać
A po co masz się zgłosić do szpitala? Ja wg usg mam termin na 12 styczniaJa już po wizycie. Serce nadal bije i wg lekarza wszystko jest OK. Wg usg 8+2 i termin na 11 stycznia, ale pewnie dogonię termin z miesiączki i będzie coś około 7 stycznia. Pobrał rozmaz czy wymaz tak jak było w planach. Na prenatalne kazał się zapisać a zaraz po nich do szpitala, dołuje mnie to od początku ciąży. Już chcę mieć to za sobą. Dopiero po szpitalu odetchnę, to będzie plus minus około 15 tygodnia, zależy jak długo będę za wynikami badań czekać
wiolaho
Fanka BB :)
nie powinno być problemu mi odrazu chciała dać tylko że ja chciałam poczekać do serduszka bo ostatnio coś przebijało ale kropek był za małyJa dzisiaj jestem pełna niepewności, dzisiaj według aplikacji jest 5 t 6 dzień ciąży czy lekarz wgl da mi zwolnienie im bliżej wizyty tym więcej pytań
A najważniejsze czy wszystko jest ok
Jeśli jutro będzie dobrze odrazu l4
na założenie szwu na szyjkęA po co masz się zgłosić do szpitala? Ja wg usg mam termin na 12 stycznia
ja też tej krzywej cukrowej się najbardziej bojęJa dziś mam pierwszą wizytę z położna, ale u nas to oznacza jedynie badanie krwi, moczu i długi wywiad
Ciekawe na kiedy wyznacza mi krzywa cukrową… to badanie spędza mi sen z powiek
S
sylwia114@
Gość
Sama ze swojej inicjatywy umawiałaś się z położną ? Czy ginekolog ci kazał ?Ja dziś mam pierwszą wizytę z położna, ale u nas to oznacza jedynie badanie krwi, moczu i długi wywiad
Ciekawe na kiedy wyznacza mi krzywa cukrową… to badanie spędza mi sen z powiek
Kimiko
Moderator
mieszkam w UK więc tutaj mamy tylko wizyty z położna.Sama ze swojej inicjatywy umawiałaś się z położną ? Czy ginekolog ci kazał ?
reklama
Aksamitka28
Fanka BB :)
Ja mam 3 lipca 11+6, bo później wyjazd czyli długo nie poznam płciJa mam termin prenatalnych po wakacjach - 4 lipca. A dziś wizyta kontrolna i mam jakieś napady gorąca, mój organizm mi żyć nie daje