reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Eee ładna <3 to z lnem, dobrze pamiętam? Jak pierwsze wrażenia?

Heheh wchodzę na Chusty i co widzę... Znajoma szmata;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Haha, musiałam!! Nawet nie taka sztywna, myślałam że gorzej będzie. Udało się w ostatniej chwili przed urlopem. Napewno pójdzie w ruch :) Na żywo bardziej fioletowa niż na foto, bo na nich taka granatowa się wydaje...

Poważnie z tymi pokrowcami na wozek? Ja ostatnio używałam jak było jeszcze chłodno a mała skopywała z siebie koc, to tak dla podtrzymania;) U nas dzisiaj tez wieje ale cieplutki wiatr i niczym nie przykrywam. Niektorzy sie ogladają nie wiem czemu:pNo ale wczoraj widziałam biedne dziecko w bluzie, czapce średniej grubości i kocem przykryte spało takie czerwone:o Masakra jakie te baby głupie czasem

A propos mam i teściowych to ja szybko ucinam jak teściowa zaczyna przekazywac swoje mądrości przestarzałej szkoly a mame na szczeście mam daleko bo bym zwariowała:o Ona ciągle dziwi sie że mam JESZCZE pokarm i małej nadal wystarcza i twierdzi że przecież na długo mi już nie starczy i bede musiała w końcu dokarmiac mm:szok: To chyba ten brak świadomości że przy karmieniu na żądanie można wykarmic długo dziecko samą piersią i nie zagłodzic:rolleyes2:

Askw bo naszym babciom i mamom mawiali, że tylko 3msce się powinno karmić i że mleko nie tłuste jest :p
Tusiaczek ostatnia sztuka, chciałam krótszą, ale nie było :(
Pójdzie pod nóż jak będzie przeszkadzać i będzie nosidło, albo nerka :)
Moj obecny didek ma 4.2 i do kieszonki w sam raz, ale na kangura za długi :/

Askw no ja ostatnio wyszlam z malym i cieplo bylo, koc lezy na wozku w razie czego a tesciowa przykrywa malego bo mu na pewno zimno i przeciez tylko 1 para skarpetek ;p a przedwczoraj przychodza do nas okno zamkniete u malego (a caly dzien bylo otwarte) tylko chcial spac a dzieci krzyczaly za oknem to zamknelam i jak to ze okno zamkniete, znowu wczoraj bylo otwarte to jak to otwarte jemu na pewno zimno i wez tu badz czlowieku madry :D

Askw nie wiem czy poważnie.. Ja pokrowca użyłam parę razy na początku jak był mróz albo padało. te pokrowce w ogóle nie przypuszczają powietrza, to trochę jak siedzenie pod namiotem w pełnym słońcu. Przy takiej pogodzie jak jest teraz zupełnie zbędne. No ale wg wielu matek wiatr to złoooo i dziecko nie powinno doznać nawet podmuchu do osiemnastki najlepiej ;-)

Ilo uśmiałam się z jednej pary skarpet :-D

Dziewczyny sorry ze draze temat, mowilam ze go zakoncze, ale mowilam ze tez zbieram ogolnie info z roznych zrodel odnosnie tej calej diety.. no i teraz wyslalam meza do przychodni po recepte na szczepionke 5 w 1 i mowie wez przy okazji zapytaj o rozszerzanie tej diety i z ta kupka malego, no to lekarka powiedziala ze podawac juz zupki, a maly pewnie nie robi kupy bo moje mleko mu juz nie wystarcza, nie ma z czego zrobic i o taki news...

reklama
Do góry