reklama
Juti777
Fanka BB :)
Ja też mam 6 kg na plusie. Sle mały rośnie i przybiera ok. Teraz jeszcze cukrzyca ciążowa się przyplatala. Mam nadzieję, że dietą ogarnę temat.
Ja też zaczynałam z nadwagą. Nie jakąś wielką, ale zawsze. I chciałabym się w 10-12 kg zmieścić.
Ja też zaczynałam z nadwagą. Nie jakąś wielką, ale zawsze. I chciałabym się w 10-12 kg zmieścić.
Dzień dobry kochane mamusie. Jestem mamą listopadową 2010, oraz grudniową 2014. Zapraszam do polubienia stronki na fb mojej córci, oferuję na niej tanie, zadbane, firmowe ubranka dla dziewczynek. https://www.facebook.com/groups/754340484671751/
Życzę wszytskim szczęśliwego rozwiązania. Pozdrawiam serdecznie
Życzę wszytskim szczęśliwego rozwiązania. Pozdrawiam serdecznie
futurystka
Hejka dziewczyny ;-) ja też mam 6 kg na plusie a startowałem z 55kg z poprzedniej ciąży zostało 4 kg nadwagi, więc teraz pilnuje się i ćwiczę jak tylko mam czas, kurcze moje,dziecko waży już ok 1,3 zobaczę dokładnie w poniedziałek na wizycie
Strasznie boli mnie krocze masakra jakaś jakby ktoś mi kopa dał :-(
Przyszła właśnie komoda, mąż wróci z pracy to poskręca, więc jutro zabiorę się po mału za pranie
Dopadł mnie paskudny katar normalnie dychnąć nie mogę :'(
Strasznie boli mnie krocze masakra jakaś jakby ktoś mi kopa dał :-(
Przyszła właśnie komoda, mąż wróci z pracy to poskręca, więc jutro zabiorę się po mału za pranie
Dopadł mnie paskudny katar normalnie dychnąć nie mogę :'(
dominikak86
Zaciekawiona BB
Ja narazie 3 kg na plusie ale też zaczynałam z większą waga i do 20 tyg wymiotowalam :-( ale malutka rośnie prawidłowo wiec to najważniejsze a mnie najwyraźniej ciąż służy na zrzucanie wagi bo przy synku przytyłam tylko 5 kg a mały urodził się 3650 wiec kawał chłopaka był;-) a ja tydzień po porodzie weszłam w sukienkę która nosiłam 4 lata wcześniej;-)
inis
IwiX - u mnie z wagą ciężko określić, bo na początku ciąży schudłam 5 kg. Nie wiem jak się liczy w takim przypadku, pewnie od wagi wyjściowej (czyli przed ciążą) ale nigdy lekarza nie pytałam
U mnie już 3 trymestr leci.
zmiana - ważne, że maleństwo się dobrze rozwija a jak nie tyjesz to tylko się cieszyć
A do odwdzięczenia się za ciuszki - ja kupiłam bon prezentowy do Empiku. Dla mnie nie jest to dużo zachodu a każdy zrobi z tego użytek na własną rękę Wszyscy się ucieszyli.
A ile w ogóle powinno się przytyć w ciąży?
My wczoraj wybraliśmy się do kina, to był horror. Nie dość, że rzygałam 3 raz w trakcie filmu (baba obok nas miała na sobie tonę perfum! Nawet jak się przesiadłam to było czuć) to jeszcze na koniec wyszliśmy wcześniej bo zrobiło mi się słabo i jeszcze krew z nosa poszła. Było już po 23, podeszłam do babki z kasy i się pytam czy mogę jakąś wodę dostać bo mi słabo bardzo... a ona, że mogę sobie z automatu na parterze kupić zaczęłam tłumaczyć, że mam tylko kartę, zero drobnych... a ta do mnie, że ewentualnie kranówka jest w wc. SZOK!!!!
Na szczęście podleciał chłopak młody, od razu z wodą i mi nalał. Powiedział też że ta laska jest jakaś nawiedzona i na każdego donosi do szefa.
U mnie już 3 trymestr leci.
zmiana - ważne, że maleństwo się dobrze rozwija a jak nie tyjesz to tylko się cieszyć
A do odwdzięczenia się za ciuszki - ja kupiłam bon prezentowy do Empiku. Dla mnie nie jest to dużo zachodu a każdy zrobi z tego użytek na własną rękę Wszyscy się ucieszyli.
A ile w ogóle powinno się przytyć w ciąży?
My wczoraj wybraliśmy się do kina, to był horror. Nie dość, że rzygałam 3 raz w trakcie filmu (baba obok nas miała na sobie tonę perfum! Nawet jak się przesiadłam to było czuć) to jeszcze na koniec wyszliśmy wcześniej bo zrobiło mi się słabo i jeszcze krew z nosa poszła. Było już po 23, podeszłam do babki z kasy i się pytam czy mogę jakąś wodę dostać bo mi słabo bardzo... a ona, że mogę sobie z automatu na parterze kupić zaczęłam tłumaczyć, że mam tylko kartę, zero drobnych... a ta do mnie, że ewentualnie kranówka jest w wc. SZOK!!!!
Na szczęście podleciał chłopak młody, od razu z wodą i mi nalał. Powiedział też że ta laska jest jakaś nawiedzona i na każdego donosi do szefa.
Dominika, u mnie tez do 20 a nawet 23 tyg codzienne poranne wymioty, ale takie jeszcze przedsnadaniowe - sama zolcia czy kwasem zoladkowym. Moze to sprawia ze nie przybieramy za wiele.
Inis nie zazdoroszcze takiego seansu w kinie. Brak empatii niektorych na prawde poraza. Dobrze ze ktos rozsadny sie znalazl.
Inis nie zazdoroszcze takiego seansu w kinie. Brak empatii niektorych na prawde poraza. Dobrze ze ktos rozsadny sie znalazl.
reklama
Tymuniek
Jestem po bardzo długiej przerwie może napisze co u nas ...
To już 25 tydz ciąży mała kopie ale jest bardzo źle leżałam już 3 razy w szpitalu podejrzewają zespół Iugr wewnątrz maciczne zatrzymanie wzrostu płodu mała jest malutka za mało waży zdecydowanie hipotrofia wystąpiło mało wodzie bo tylko 3cm wada na serduszku przepływy krwi w tętnicach żylnych są wsteczne w pępowinie również... to w skróciewypuścili mnie do domu bo nie są w stanie nic zrobić na tym etapie ciążykoszmarem jest czekanie uwierzcie mi mam nadciśnienie i cukrzyce jestem na diecie nie biorę insuliny bo nie trzeba rokowanie są marne dziecko może w każdej chwili obumrzeć we mnie lub po porodzie lub mogę donosić do 30 tyg może 34 tyg ale lekarze nie są w stanie przewidzieć w jakiej będzie kondycji życiowej strasznie mi ciężko
To już 25 tydz ciąży mała kopie ale jest bardzo źle leżałam już 3 razy w szpitalu podejrzewają zespół Iugr wewnątrz maciczne zatrzymanie wzrostu płodu mała jest malutka za mało waży zdecydowanie hipotrofia wystąpiło mało wodzie bo tylko 3cm wada na serduszku przepływy krwi w tętnicach żylnych są wsteczne w pępowinie również... to w skróciewypuścili mnie do domu bo nie są w stanie nic zrobić na tym etapie ciążykoszmarem jest czekanie uwierzcie mi mam nadciśnienie i cukrzyce jestem na diecie nie biorę insuliny bo nie trzeba rokowanie są marne dziecko może w każdej chwili obumrzeć we mnie lub po porodzie lub mogę donosić do 30 tyg może 34 tyg ale lekarze nie są w stanie przewidzieć w jakiej będzie kondycji życiowej strasznie mi ciężko