reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Maja lepiej dmuchac na zimne, jak tylko masz mozliwosc odpoczywac to dla ciebie najlepsze. W razie dalszych atrakcji, dzwon do lekarza i pytaj, bedziesz spokojniejsza.

Ja też mam 6 kg na plusie. Sle mały rośnie i przybiera ok. Teraz jeszcze cukrzyca ciążowa się przyplatala. Mam nadzieję, że dietą ogarnę temat.
Ja też zaczynałam z nadwagą. Nie jakąś wielką, ale zawsze. I chciałabym się w 10-12 kg zmieścić.

Hejka dziewczyny ;-) ja też mam 6 kg na plusie a startowałem z 55kg z poprzedniej ciąży zostało 4 kg nadwagi, więc teraz pilnuje się i ćwiczę jak tylko mam czas, kurcze moje,dziecko waży już ok 1,3 zobaczę dokładnie w poniedziałek na wizycie
Strasznie boli mnie krocze masakra jakaś jakby ktoś mi kopa dał :-(
Przyszła właśnie komoda, mąż wróci z pracy to poskręca, więc jutro zabiorę się po mału za pranie
Dopadł mnie paskudny katar normalnie dychnąć nie mogę :'(

Ja narazie 3 kg na plusie ale też zaczynałam z większą waga i do 20 tyg wymiotowalam :-( ale malutka rośnie prawidłowo wiec to najważniejsze a mnie najwyraźniej ciąż służy na zrzucanie wagi bo przy synku przytyłam tylko 5 kg a mały urodził się 3650 wiec kawał chłopaka był;-) a ja tydzień po porodzie weszłam w sukienkę która nosiłam 4 lata wcześniej;-)

IwiX - u mnie z wagą ciężko określić, bo na początku ciąży schudłam 5 kg. Nie wiem jak się liczy w takim przypadku, pewnie od wagi wyjściowej (czyli przed ciążą) ale nigdy lekarza nie pytałam ;)
U mnie już 3 trymestr leci.

zmiana - ważne, że maleństwo się dobrze rozwija a jak nie tyjesz to tylko się cieszyć :)
A do odwdzięczenia się za ciuszki - ja kupiłam bon prezentowy do Empiku. Dla mnie nie jest to dużo zachodu a każdy zrobi z tego użytek na własną rękę :) Wszyscy się ucieszyli.

A ile w ogóle powinno się przytyć w ciąży?

My wczoraj wybraliśmy się do kina, to był horror. Nie dość, że rzygałam 3 raz w trakcie filmu (baba obok nas miała na sobie tonę perfum! Nawet jak się przesiadłam to było czuć) to jeszcze na koniec wyszliśmy wcześniej bo zrobiło mi się słabo i jeszcze krew z nosa poszła. Było już po 23, podeszłam do babki z kasy i się pytam czy mogę jakąś wodę dostać bo mi słabo bardzo... a ona, że mogę sobie z automatu na parterze kupić :eek: zaczęłam tłumaczyć, że mam tylko kartę, zero drobnych... a ta do mnie, że ewentualnie kranówka jest w wc. SZOK!!!!
Na szczęście podleciał chłopak młody, od razu z wodą i mi nalał. Powiedział też że ta laska jest jakaś nawiedzona i na każdego donosi do szefa.

Dominika, u mnie tez do 20 a nawet 23 tyg codzienne poranne wymioty, ale takie jeszcze przedsnadaniowe - sama zolcia czy kwasem zoladkowym. Moze to sprawia ze nie przybieramy za wiele.

Inis nie zazdoroszcze takiego seansu w kinie. Brak empatii niektorych na prawde poraza. Dobrze ze ktos rozsadny sie znalazl.

reklama
Jestem po bardzo długiej przerwie:( może napisze co u nas ...
To już 25 tydz ciąży mała kopie ale jest bardzo źle leżałam już 3 razy w szpitalu podejrzewają zespół Iugr wewnątrz maciczne zatrzymanie wzrostu płodu mała jest malutka za mało waży zdecydowanie hipotrofia wystąpiło mało wodzie bo tylko 3cm wada na serduszku :( przepływy krwi w tętnicach żylnych są wsteczne w pępowinie również... to w skrócie:(wypuścili mnie do domu bo nie są w stanie nic zrobić na tym etapie ciąży:(koszmarem jest czekanie uwierzcie mi mam nadciśnienie i cukrzyce jestem na diecie nie biorę insuliny bo nie trzeba rokowanie są marne dziecko może w każdej chwili obumrzeć we mnie lub po porodzie lub mogę donosić do 30 tyg może 34 tyg ale lekarze nie są w stanie przewidzieć w jakiej będzie kondycji życiowej:( strasznie mi ciężko :(

Do góry