reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Tymuniek, bardzo smutne wiesc, nie wiem az co powiedziec bo serce i gardlo sciska. Jedyne co, to trzymam kciuki, bo zawsze jest nadzieja ze nawet najtrudniejsza sytuacja moze miec jeszcze szczesliwe zakonczenie czego Wam z calego serca zycze. Trzymaj sie i pisz, moze bedzie Ci troche latwiej wiedzac ze ktos mysli o Was cieplo i wysyla pozytywna energie.
Czy mozna Ci jakos pomoc?

reklama
Co do tycia- wg wagi u gina (a tylko tam się waże co 3-4 tygpdnie) to mam kilo na minusie, czyli nie przytyłam nic niestety. W poprzedniej ciąży przytyłam 6 kilo w sumie, teraz pewnie nawet tylu nie będzie.

inis- o matko, współczuję. I uważaj na siebie. A babka zero empatii, ja bym sama poleciała Ci tę wodę kupić na jej miejscu

Ludzie mają w dupie kobiety w ciąży. Ostatnio w Auchanie mówię mojemu- idziemy do kasy dla kobiet w ciąży, bo wszędzie kolejki. Jestem to mogę skorzystać. A tam co- dwie osoby przed nami i żadna w ciąży, pełne koszyki, już wypakowane na taśmę w połowie, więc dupa, musiałam czekać ponad 10 czy 15 minut w kolejce. Po co ludzie się pchają do tej kasy jak w ciąży nie są? No dobra tam kolejka mała, ale kurka trochę kultury

Tymuniek- nie wyobrażam sobie co musisz przeżywać. A nie mogą nic zrobić już teraz?

Tymuniek trzymaj się i staraj się myśleć pozytywnie, wiem że to trudne, ze swojej strony mogę tylko powiedzieć że pracuje na oiomie noworodka i miałam juz różnych małych pacjentów- uwierz mi, zdarzają się cuda. Musisz wierzyc że się uda, dbaj o siebie i miej nadzieję. Ściskam cieplutko!

Simka. W auchanie tak jest niestety. Wczoraj bylam i jak zobaczylam ze babka przede mna ewidentnie brzuch widziala odwrocila sie i wyciagala rzeczy "a ty se stoj" a na dodatek slabo mi sie robic zaczelo- jak zawsze gdy stac w miejscu musze. Poszlam do innej kasy i szybciej wyszlam niz tamta :p

reklama
Postanowilam rownie pytac o pierwszenstwo, tam gdzie widze ze jest wyraznie oznaczone a ludzie sie nie kwapia. Ja rozumiem, ze nie kazdy ma radar na ciezarne a czasem brzuchy male albo w kurtkach ale bez przesady.

Dzis np bez zenady postanowilam nie stac w kolejce w przychodni tylko podeszlam do okienka ku oburzeniu ludzi i zapytalam o pierwszenstwo. Ja nie mam sily stac szczegolnie wsrod kichajacych ludzi.

Do góry