reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

U nas będzie Łucja Weronika. Drugie imię córka wybrała. Chyba że jak zobaczymy kruszynę stwierdzimy że do niej nie pasuje będziemy wymyślać inne. Mi podoba się jeszcze Antosia. A z imieniem dla starszej córki negocjacje z mężem trwały bardzo długo, żadna moja propozycja mu się nie podobała, on się uparł na Jadwigę ( straszne! bez urazy oczywiście) ale ostatecznie zgodził się na Marię Jadwigę. Tym razem wspólnie wybraliśmy, nikt na żadne ustępstwa nie musiał iść.

reklama
Dzień dobry dziewczyny :)

Zalatany dzień dziś mam, dużo urzędowych spraw do załatwiania. Dopiero do domu weszłam ale kupiłam sobie świeczki zapachowe więc mogę się zrelaksować :)

Fajnie macie, że dzieciaczki próbują wybierać imiona dla rodzeństwa, super sprawa :yes: chociaż trzeba uważać, bo pomysły mogą być szalone - syn mojej znajomej wybrał dla siostry imię Balladyna :-D

No i tak jak mówi Vivienne - chyba najważniejsze, żeby pasowało do nazwiska. U nas nazwisko jest krótkie więc imię chcieliśmy dłuższe. Była propozycja na Igę ale ze względu na nazwisko odpadło. A teraz już się do Alicji tak przyzwyczailiśmy, że nie wyobrażamy sobie innego :) Chociaż przyznam po cichu, że skrótu Ala nie lubię... ;)

kas - śliczne imię :)

simka - dokładnie tak jak mówisz, najłatwiej zrobić fotki chociaż ja już nie muszę. Na szczęście o numery z pożyczaniem ubranek się nie boje, po prostu lubię mieć spokój w głowie ;)
Swoją drogą u mnie też okazało się, że nie muszę oddawać, bo przyznałam się znajomym że poruszyłam na forum temat i opinie były podzielone. Nastąpiło wielkie poruszenie, bo one od początku mówiły że to już dla nas jest, a ja chyba odruchowo zrozumiałam że pożyczone. Ale kurcze, nigdy dziecka nie miałam to skąd miałam wiedzieć że tyle rzeczy (bo tego jest naprawdę masa) daje się tak po prostu :-) wyszło zabawnie haha :-D

Imię Emil super, nie często spotykane a jednocześnie bez udziwnień :yes:

betina - ładne, klasyczne imiona wybraliście :)
W ogóle strasznie dużo na wątku dziewczynek będzie, mam rację? :-D

Ja mam w domu Antonine, i uwielbiam to imię:-) gdyby była dziewczynka to byłaby Marianna. Podoba mi się jeszcze Aniela,Rozalia, Łucja, Klara. W ogo l e Lubie stare imiona. Syn będzie Leon, już postanowione, tzn mąż postanowił:-) podoba mi się również Tymon i baaardzo Gustaw.

co do ubranek to dostałam sporo od znajomej i mówi że już czekała tylko żeby je oddać i ze absolutnie nie chce ich z powrotem :p mam nadzieje ze tez będę miała komu oddać hehe

Córka mi się rozłożyła więc nie miałam czasu zaglądać. W poniedziałek byłam u lekarza potwierdził się synek wreszcie na 100 procent, zdrowo rośnie ,glukoza też ok. następna wizyta za miesiąc.Dużo przytyłyście? Bo u mnie 6 kg na plusie(za kilka dni koniec drugiego trymestru). Wiecie może od którego tygodnia wizyty są co dwa tygodnie?
Co do ubranek to u mnie fajnie się złożyło bo kuzynka miała najpierw chłopaka a teraz ma córkę a u mnie odwrotnie więc po prostu wymiankę sobie zrobimy.
A imię jak narazie Leonard bardziej ze względu na zdrobnienie Leo,ale przy krótkim nazwisku wg mnie imię musi być długie,druga opcja to Emilian.

u mnie z ubrankami to tak ze na razie nie chcielismy kupowac i gromadzic bo jeszcze sie meblujemy i nie ma gdzie trzymac, a w miedzyczasie 3 znajome i bratowa sie zaoferowaly ze chetnie rzeczy nam przekaza. Widzac ogrom rzeczy zaoferowalam zaplate, odwdzieczenie sie, a tu sie okazalo ze to nie pozyczanie w ogole a danie i zadne prezenty nie wchodza w gre, rzeczy maja zostac u nas a pozniej rowniez zostac oddane dalej.

Czym mozna by sie odwdzieczyc za takie prezenty, zeby jednak podziekowac?

IwiX ja przytyklam bardzo malo, jestem w 26 tyg a na plusie mam 1-1.5 kg w zaleznosci od dnia. Ale ja startowalam z duza nadwaga (pcos). Lekarze wiedza ze nie przybieram, dziecko ladnie rosnie, tak jak powinno przybiera, wiec oby tak dalej. Okres najwiekszego przybierania jeszcze przed nami.

reklama
Dziecko waży 1 kg. W poprzedniej ciąży przytyłam 12 kg i dzięki temu od razu po porodzie (bo miałam ciężki) wskoczyłam w ubrania z przed ciąży, więc teraz na trzeci trymestr zostało mi tylko 6 kg i nie wiem czy "wystarczy". Bo do chudych osób nie należę.

Do góry