reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

U nas będzie Łucja Weronika. Drugie imię córka wybrała. Chyba że jak zobaczymy kruszynę stwierdzimy że do niej nie pasuje będziemy wymyślać inne. Mi podoba się jeszcze Antosia. A z imieniem dla starszej córki negocjacje z mężem trwały bardzo długo, żadna moja propozycja mu się nie podobała, on się uparł na Jadwigę ( straszne! bez urazy oczywiście) ale ostatecznie zgodził się na Marię Jadwigę. Tym razem wspólnie wybraliśmy, nikt na żadne ustępstwa nie musiał iść.

reklama
Dzień dobry dziewczyny :)

Zalatany dzień dziś mam, dużo urzędowych spraw do załatwiania. Dopiero do domu weszłam ale kupiłam sobie świeczki zapachowe więc mogę się zrelaksować :)

Fajnie macie, że dzieciaczki próbują wybierać imiona dla rodzeństwa, super sprawa :yes: chociaż trzeba uważać, bo pomysły mogą być szalone - syn mojej znajomej wybrał dla siostry imię Balladyna :-D

No i tak jak mówi Vivienne - chyba najważniejsze, żeby pasowało do nazwiska. U nas nazwisko jest krótkie więc imię chcieliśmy dłuższe. Była propozycja na Igę ale ze względu na nazwisko odpadło. A teraz już się do Alicji tak przyzwyczailiśmy, że nie wyobrażamy sobie innego :) Chociaż przyznam po cichu, że skrótu Ala nie lubię... ;)

kas - śliczne imię :)

simka - dokładnie tak jak mówisz, najłatwiej zrobić fotki chociaż ja już nie muszę. Na szczęście o numery z pożyczaniem ubranek się nie boje, po prostu lubię mieć spokój w głowie ;)
Swoją drogą u mnie też okazało się, że nie muszę oddawać, bo przyznałam się znajomym że poruszyłam na forum temat i opinie były podzielone. Nastąpiło wielkie poruszenie, bo one od początku mówiły że to już dla nas jest, a ja chyba odruchowo zrozumiałam że pożyczone. Ale kurcze, nigdy dziecka nie miałam to skąd miałam wiedzieć że tyle rzeczy (bo tego jest naprawdę masa) daje się tak po prostu :-) wyszło zabawnie haha :-D

Imię Emil super, nie często spotykane a jednocześnie bez udziwnień :yes:

betina - ładne, klasyczne imiona wybraliście :)
W ogóle strasznie dużo na wątku dziewczynek będzie, mam rację? :-D

Ja mam w domu Antonine, i uwielbiam to imię:-) gdyby była dziewczynka to byłaby Marianna. Podoba mi się jeszcze Aniela,Rozalia, Łucja, Klara. W ogo l e Lubie stare imiona. Syn będzie Leon, już postanowione, tzn mąż postanowił:-) podoba mi się również Tymon i baaardzo Gustaw.

co do ubranek to dostałam sporo od znajomej i mówi że już czekała tylko żeby je oddać i ze absolutnie nie chce ich z powrotem :p mam nadzieje ze tez będę miała komu oddać hehe

Córka mi się rozłożyła więc nie miałam czasu zaglądać. W poniedziałek byłam u lekarza potwierdził się synek wreszcie na 100 procent, zdrowo rośnie ,glukoza też ok. następna wizyta za miesiąc.Dużo przytyłyście? Bo u mnie 6 kg na plusie(za kilka dni koniec drugiego trymestru). Wiecie może od którego tygodnia wizyty są co dwa tygodnie?
Co do ubranek to u mnie fajnie się złożyło bo kuzynka miała najpierw chłopaka a teraz ma córkę a u mnie odwrotnie więc po prostu wymiankę sobie zrobimy.
A imię jak narazie Leonard bardziej ze względu na zdrobnienie Leo,ale przy krótkim nazwisku wg mnie imię musi być długie,druga opcja to Emilian.

u mnie z ubrankami to tak ze na razie nie chcielismy kupowac i gromadzic bo jeszcze sie meblujemy i nie ma gdzie trzymac, a w miedzyczasie 3 znajome i bratowa sie zaoferowaly ze chetnie rzeczy nam przekaza. Widzac ogrom rzeczy zaoferowalam zaplate, odwdzieczenie sie, a tu sie okazalo ze to nie pozyczanie w ogole a danie i zadne prezenty nie wchodza w gre, rzeczy maja zostac u nas a pozniej rowniez zostac oddane dalej.

Czym mozna by sie odwdzieczyc za takie prezenty, zeby jednak podziekowac?

IwiX ja przytyklam bardzo malo, jestem w 26 tyg a na plusie mam 1-1.5 kg w zaleznosci od dnia. Ale ja startowalam z duza nadwaga (pcos). Lekarze wiedza ze nie przybieram, dziecko ladnie rosnie, tak jak powinno przybiera, wiec oby tak dalej. Okres najwiekszego przybierania jeszcze przed nami.

reklama
Dziecko waży 1 kg. W poprzedniej ciąży przytyłam 12 kg i dzięki temu od razu po porodzie (bo miałam ciężki) wskoczyłam w ubrania z przed ciąży, więc teraz na trzeci trymestr zostało mi tylko 6 kg i nie wiem czy "wystarczy". Bo do chudych osób nie należę.

Do góry