reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Ha! Ja jak urodziła się moja siostra młodsza uparłam sie na imię Marta i nie pozwoliłan dać inaczej. Siostra jest mi do dziś wdzięczna, bo tak to została by Olgą lub Urszulą a tych imion nie lubi! ;-)
Więc dzieciaki mogą mieć rację! ;-)

A tak serio to mozecie im zaproponować że rodzice wymyślają pierwsze imię i wszyscy je akceptują a rodzeństwo drugie imię i też wszyscy się na nie godzą.
Dajcie znać jak poszły negocjacje! :-)

Akurat lubię obydwa te imiona. Maja ma na imię moja chrześnica a Amelie sama miałam na liście dla dziewczynki. Kto wie, może w przyszłości...? ;-)

My tez czekamy na dziewczynke i nic nam nie przychodzi do glowy.
Tzn mi przychodza postrzelone pomysly, ale to nie beda te imiona bo zbyt ekscentryczne: Wilhelmina (Wila), Gaja, Inga
Z mniej niespotykanych: Antonina (Tosia)

Ale decyzji wciaz nie ma, mowimy sobie ze mala sie nam musi sama przedstawic to bedziemy pewni. Ale czas mija i nic.

Zmiana mi się podoba Gaja, takie mocne imię, jeśli pasuje do nazwiska to super :) jak byłam na obserwacji w ciąży z Marysią to dziewczyna trafiła z nadciśnieniem wcześniej nie zdiagnozowanym i znienacka musiała mieć cc, właśnie miała rodzic Gaje :) spotkałam juz kilka dziewczynek o tym imieniu. Tosia tez super :)

reklama
inis- zrób sobie zdjęcie tego co dostałas i zapisz od kogo. Najprostszy sposób :)

kas- wszystko zależy od kogo pożyczasz. Ja miałam od moich siórstr i szwagierki (do pierwszego dziecka) i było wiadomo, że jak się coś zniszczy to trudno. Każda się z tym liczyła :)
Ja mam do szpitala 3 minuty pieszo :p I mamę w mieszkaniu obok. Więc nawet jak zacznę rodzić sama w domu, to Młodą podrzucę do mamy, po męża zadzwonię, a sama pójdę do szpitala ;)

Ale jak wiem, że ktoś nie oddaje, albo coś, to biorę kasę za ciuszki i mam spokój :)
Teraz siostrze do Małej (ma 3 tygodnie) dałam kombinezony co już kupiłam dla Emila. Ona nie miała, a tu zimno przyszło, a po co ma u mnie w szafie leżeć 3 miesiące. Odda mi na początku grudnia i tyle, jej mała zdąży już wyrosnąć. Z pożyczaniem to dużo zależy w jakich stosunkach z pożyczającym jesteś :)

My mamy wybrane- Emil. Jedno i pewnie tak zostanie już, chociaż ja nie byłam pewno to mąż zadecydował, a Polka już mówi o braciszku Emil, więc inaczej być nie może :) My mamy francuskie, krótkie nazwisko. Zastanawiałam się jeszcze nad Marcel, ale sporo teraz tego imienia, więc zostanie Emil

green- to ja dla dziewczynki miałam caluśką listę :) A jedno na stówę wybrane, dla chłopca mi było trudniej, bo listę miałam, ale żadne konkrtnie mi nie podpasowało

Dla dziewczynek podobały mi się Sara, Melania, Aniela, Emma czy Ida :)

Do góry